ДТП за участю кортежу Ярославського: речові докази, що зникли зі справи, "знайшлися"

ДТП за участю кортежу Ярославського: речові докази, що зникли зі справи, "знайшлися"
ДТП за участю кортежу Ярославського: речові докази, що зникли зі справи, "знайшлися"

Одяг пішохода, збитого на смерть машиною з кортежу президента групи DCH Олександра Ярославського, втрата якої була виявлена 14 лютого, виявлено у службовому приміщенні моргу міста Чугуєва Харківської області.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції у Харківській області.

Після розголосу у ЗМІ інформації про відкриття кримінального провадження за фактом зникнення з Чугуївського районного відділу Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи одягу загиблого чоловіка всі речі "знайшлися" у службовому приміщенні чугуївського моргу.

"Пакет із одягом загиблого в ДТП чоловіка "знайшовся" у службовому приміщенні. Поліцейські негайно прибули на місце події, а тепер відпрацьовують записи з камер відеоспостереження для встановлення осіб, які підкинули докази", — йдеться у повідомленні.

Триває огляд місця події, проводяться відібрання зразків ДНК із виявлених пакета та речей, наявних папілярних візерунків, а також відбитків пальців рук працівників установи для встановлення осіб, причетних до зникнення одягу загиблого. Винні нестимуть кримінальну відповідальність.

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом втрати речових доказів за ч.1 ст.367 (службова недбалість) КК України.

Нагадаємо, що ввечері 9 лютого на 534-му кілометрі траси Київ — Харків — Должанський автомобіль із кортежу Ярославського, що рухався з боку Чугуєва в бік Харкова, збив на смерть людину, причому біля авто від зіткнення злетів номер. За даними поліції, потерпілим виявився 36-річний мешканець Чугуївського району.

Наступного ранку в поліцію з'явилася людина, яка заявила, що за кермом машини був саме він. При цьому пізніше з'явилася інформація, що Ярославський зненацька виїхав з України.

У DCH заявили, що ДТП нібито здійснив її співробітник, який не помітив "перешкоду" і навіть не зупинився після цього, і в той же час підтвердили інформацію про виїзд свого начальника з країни.

10 лютого міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що правоохоронці з'ясували, що громадянин, який заявив про свою провину в ДТП, насправді знаходився на той момент в іншому місці і що у зв'язку зі спробою фальсифікації матеріалів справи вирішено звільнити голову поліції Харківської області.

11 лютого Державне бюро розслідувань повідомило, що   почало розслідувати   ймовірну спробу фальшування справи про ДТП харківською поліцією та прокуратурою.