"Єдині частини, за якими практично неможливо домовитися - це Крим і так звані "республіки", - Арахамія

"Єдині частини, за якими практично неможливо домовитися - це Крим і так звані "республіки", - Арахамія
Керівник фракції "Слуга народу" у Верховній Раді України Давид Арахамія. Фото: Апостроф

Україна готова обговорювати будь-які варіанти, але не визнання так званих “республік” та Криму у складі РФ. Про це він розповів в інтерв'ю Fox News.

Керівник фракції "Слуга народу" у Верховній Раді України Давид Арахамія розповів, що у переговорах з РФ є кілька проблемних питань, які заважають сторонам дійти згоди.

Про це він розповів в інтерв'ю Fox News.

Так, за словами Арахамії, практично неможливо домовитися щодо визнання Криму і так званих "республік".

"Єдині частини, за якими практично неможливо домовитися, - це Крим і так звані "республіки", які Росія наполягає на тому, щоб ми визнали незалежними. Це є неприйнятним для українського суспільства", - сказав Арахамія.

При цьому він додав, що українська делегація не готова на компроміс у питаннях територіальної цілісності України.

"Ми готові обговорювати будь-які інші динамічні варіанти, але не визнання цих територій", - наголосив він.

Нагадаємо, що наприкінці лютого президент України Володимир Зеленський домовився з керівником Білорусі Олександром Лукашенком, що українська делегація зустрінеться з російською делегацією без попередніх умов на українсько-білоруському кордоні у районі річки Прип'ять. За підсумками першого раунду переговорів сторони наголосили, що намітилися "певні рішення", а новий раунд пройде на кордоні Білорусі з Польщею.

3-го березня, на території Білорусі, у Біловезькій Пущі, пройшов другий раунд переговорів України з країною-агресором, у ході яких РФ висунула кілька вимог, зокрема визнання Криму російським та незалежність так званих "республік Л/ДНР".