Нардеп Дмитрук зупиняє діяльність у МФО "Розумна політика" після інциденту у міськраді Одеси

Нардеп Дмитрук зупиняє діяльність у МФО "Розумна політика" після інциденту у міськраді Одеси
Нардеп Дмитрук зупиняє діяльність у МФО "Розумна політика" після інциденту у міськраді Одеси

Народний депутат Артем Дмитрук через бійку на засіданні земельної комісії Одеської міської ради зупиняє діяльність у міжфракційному об'єднанні "Розумна політика" ексспікера парламенту Дмитра Разумкова.

Про це він написав у Фейсбуці.

"Я зупиняю свою діяльність у міжфракційному об'єднанні "Розумна політика". Роблю це для того, щоб не давати приводу нашим політичним опонентам використати ситуацію у своїх корисливих цілях", — написав нардеп.

Таке рішення Дмитрук пояснив учорашнім інцидентом у міськраді Одеси, куди він із боєм проривався на засідання земельної комісії, бо його не хотіли пускати.

"Як людина принципова і законослухняна, я чекаю чесного та об'єктивного розслідування інциденту. Як депутат Верховної Ради й надалі боротимуся з беззаконням в Одесі, застосовуючи всі можливості законодавчої, правоохоронної та судової системи", — написав він.

Також він вибачився перед "випадковими людьми", які могли постраждати внаслідок інциденту.

Нагадаємо, депутат Верховної Ради Артем Дмитрук 25 січня зірвав засідання комісії Одеської міської ради з питань просторового розвитку, землеустрою та регулювання земельних правовідносин.

Як свідчать відео з місця події, нардеп силою прорвався до приміщення в будівлі мерії, пробіг столами до столу з документами, перевернув і розламав його.

Як повідомляє Головне управління поліції на Одещині, подію кваліфіковано як хуліганство (частина 3 статті 296 Кримінального кодексу).

Нагадаємо, 16 листопада 2021 року "Слуги народу" виключили із фракції нардепа Дмитрука. Це пов'язано з тим, що він останніми місяцями голосував не з лінією партії.

Після Артем Дмитрук увійшов до (МФО) "Розумна політика" ексспікера парламенту Дмитра Разумкова.