Meta вибула з топ-10 найдорожчих компаній у світі

meta
Логотип компанії Meta. Фото: pixabay.com

Акції компанії Meta втратили вартості майже 40%, в результаті скоротилася і її капіталізація. З огляду на це вона вибула з першої десятки рейтингу найдорожчих компаній світу.

Як повідомляє агентство Bloomberg, вартість материнської компанії Facebook у четвер склала 565 мільярдів доларів, це опустило її на 11 місце. Ще у вересні 2021 року Meta була шостою за величиною компанією у світі з оцінкою понад 1 трильйон доларів — це стало піком бренду. З того часу він втратив понад 500 мільярдів.

Рейтинг

Причиною останнього зниження вартості акцій став звіт про стагнацію зростання користувачів, що негативно впливає на доходи компанії. В результаті зараз її вартість на 46% нижча, ніж у вересні 2021 року.

Це пов'язано з тим, що інвесторів розчаровують фінансові показники, які виявилися набагато нижчими за очікувані.

Такий стан справ призвів до того, що глава Meta Марк Цукерберг у рейтингу найбагатших людей, за версією Bloomberg, опустився на 13 місце, втративши 46,7 мільярда доларів. Його статки зараз оцінюються в 78,8 мільярдів доларів.

Нагадаємо, Meta Platforms, раніше відома як Facebook, 3 лютого 2022 року пережила найгірший день на фондовому ринку після того, як повідомила про різке зниження прибутку і стагнацію числа користувачів, а також дала розпливчасту оцінку перспектив компанії, у той час як вона вкладає значні кошти. у доповнену та віртуальну реальність. Акції компанії подешевшали на понад 26%, втративши ринкову вартість майже на 240 мільярдів доларів.

Невдачею завершилася і спроба запустити власну криптовалюту Diem. 2022 року компанія продала цей проєкт банку Silvergate.