Maersk остаточно відмовилася від перевезень вантажів до Росії та з неї

Фото: Depositphotos
Фото: Depositphotos

Данська компанія Maersk, яка є одним із двох світових лідерів у сфері морських контейнерних перевезень, оголосила про повне згортання роботи з Росією. Як передає російський "Інтерфакс", 21 березня логістична компанія розіслала своїм клієнтам повідомлення про початок цього процесу.

"Поетапне згортання нашої активності вже почалося, і, на жаль, на сьогоднішній момент ми не маємо ясності щодо перспектив відновлення діяльності Maersk в Росії", — сказано в ньому.

Зазначається, що з початку війни в Україні пріоритетом Maersk було забезпечення безпеки та добробуту своїх співробітників, і цей пріоритет залишається незмінним.

У ході поетапного згортання діяльності в Росії протягом найближчих шести місяців компанія має намір зробити "все, що в її силах" для підтримки російських співробітників і членів їх сімей.

Як і раніше, вона підкреслює, що забезпечить доставку тих вантажів, які все ще знаходяться на шляху до Росії, але більше не прийматиме нових замовлень на будь-які свої послуги, включаючи океанські, трансконтинентальні залізничні та авіаційні перевезення в/з РФ.

У компанії нагадали, що планують відвантажити із країни всі раніше завезені туди контейнери до кінця квітня. За даними Maersk, вона має близько 50 тисяч власних контейнерів у Росії, більшість з яких порожні.

Maersk до 2021 року була найбільшою у світі компанією у своїй сфері, вона лише незначно поступається Mediterranean Shipping Company за місткістю свого флоту (їх частка на ринку нині близько 16,9% і 17% відповідно), але залишається найбільшою за кількістю самих судів. У Росії Maersk має офіси у Санкт-Петербурзі, Новоросійську, Калінінграді та Владивостоку.

Нагадаємо, що ще з 1 березня вона призупинила прийом нових замовлень на перевезення вантажів до Росії та з неї, проте тоді зробила виняток для продуктів харчування, медичних та гуманітарних вантажів. Таким чином, тепер він більше не діє.

Тоді ж аналогічні кроки зробили і Mediterranean Shipping Company (однак, з тим самим винятком), а також третя компанія на ринку — французька CMA CGM. Крім того, у наступні кілька днів вони також скасували всі вантажоперевезення в/з Білорусі.

Джерело фото: ua.depositphotos.com