Virgin Galactic відкрила продаж квитків на космічні польоти за $450 тисяч

Virgin Galactic відкрила продаж квитків на космічні польоти за $450 тисяч
Virgin Galactic відкрила продаж квитків на космічні польоти за $450 тисяч

Американська компанія Virgin Galactic, заснована британським підприємцем Річардом Бренсоном, оголосила, що вже з сьогоднішнього дня почне продавати квитки на суборбітальні космічні польоти.

Про це пише The Verge.

Так, з 16 лютого будь-хто може забронювати собі місце на космоплані компанії.

Наголошується, що вартість квитка стартує від $450 тисяч. Зарезервувати його можна за депозитом $150 тисяч, а решту сплатити перед польотом. Бронювання, крім самої подорожі в космос, включає кілька днів навчання і підготовки.

Космічні туристи літатимуть на борту ракетного корабля компанії SpaceShipTwo Unity. Польоти відбуватимуться з космодрому у Нью-Мексико.

Загалом подорож триватиме близько 90 хвилин. Пасажири підніматимуться на висоту понад 50 миль (80,5 км), де протягом 4 хвилин будуть перебувати у стані невагомості.

"Ми плануємо залучити наших перших 1000 клієнтів до початку комерційного обслуговування наприкінці цього року, що забезпечить неймовірно міцну основу, коли ми почнемо регулярні операції та розширимо наш парк", — заявив генеральний директор Virgin Group Майкл Колглазієр.

Зазначимо, що засновник корпорації Virgin Group Річард Бренсон літав у космос 11 липня 2021 року. Політ тривав близько двох годин і закінчився успішно. Корабель Unity-22 піднявся на висоту 80 км. Крім Бренсона на борту перебували два пілоти і ще три спеціалісти.

Конкурент британського мільярдера Джефф Безос злітав у космос 20 липня 2021 року на кораблі New Shepard, побудованому його компанією Blue Origin. Політ тривав 11 хвилин.

А 16 вересня 2021 року приватна аерокосмічна компанія Ілона Маска SpaceX запустила на орбіту першу повністю цивільну місію, що вирушила до космосу без супроводу професіоналів.