НБУ курс:

USD

41,44

-0,00

EUR

46,24

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,73

41,65

EUR

46,60

46,46

США готують новий пакет допомоги Україні на $375 мільйонів

США готують новий пакет допомоги Україні на $375 мільйонів
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Сполучені Штати готують новий пакет військової допомоги на 375 мільйонів доларів для України, про який має бути оголошено наступного тижня.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє Reuters.

Пакет допомоги включає патрульні катери, додаткові боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), артилерійські боєприпаси калібру 155 і 105 міліметрів, запасні частини та інше озброєння, повідомили чиновники на умовах анонімності.

Зазначається, що вміст і розмір пакету можуть змінитися найближчими днями перед тим, як його підпише президент Джо Байден.

Згідно з повідомленням, починаючи з травня, США не надавали пакетів допомоги на суму понад 275 мільйонів доларів через президентські повноваження на скорочення озброєнь (PDA).

PDA дозволяють використовувати поточні запаси зброї для допомоги союзникам у надзвичайних ситуаціях.

Адміністрація Байдена також працює над досягненням домовленості щодо продовження на один рік дії щодо допомоги Україні на суму близько 5,5 млрд доларів, термін якої спливає 30 вересня.

Останні пакети допомоги від США

У серпні США надіслали два пакети, обидва по 125 мільйонів доларів кожен. А у вересні Міністерство оборони США оголосило про підписання президентом США Джо Байденом додаткового пакету допомоги на суму 250 мільйонів доларів для задоволення критично важливих потреб України в галузі безпеки та оборони.

29 липня США повідомили про надання нового пакету безпекової допомоги Україні на суму до 200 мільйонів доларів, а 3 липня - уряд країни оголосив про виділення нового значного пакету оборонної допомоги Україні, який включатиме ракети для систем HIMARS, протиповітряні перехоплювачі, артилерійські снаряди та інші озброєння.

У червні США анонсували, що надішлють Україні новий пакет військової допомоги на 225 мільйонів доларів, який включатиме, серед іншого, далекобійні снаряди.

В кінці травня США надали Україні пакет допомоги в розмірі 275 мільйонів доларів. Туди увійшли артилерійські ракетні системи високої мобільності (HIMARS), а також 155-мм і 105-мм артилерійські снаряди, які є дуже затребуваними в Україні.

10 травня США оголосили про новий пакет військової допомоги у розмірі 400 мільйонів доларів на тлі того, що Київ з усіх сил намагається стримати наступ російських військ у Харківській області.

Джерело фото: ua.depositphotos.com