Кабмін дозволив ФОП отримувати гранти на створення переробних підприємств

Кабмін дозволив ФОП отримувати гранти на створення переробних підприємств
Фото: Depositphotos

Кабінет міністрів 5 серпня вніс зміни до програми підтримки переробних підприємств у межах проекту "єРобота". Як повідомляє пресслужба уряду, тепер гранти за цією програмою зможуть отримати й фізичні особи-підприємці.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Крім того, розмір гранту тепер буде прив’язаний до необхідності створення певної кількості робочих місць, однак подробиці цього поки не наводяться. Зміни також торкнулися програми мікрогрантів в частині заохочення для малих фермерських господарств.

"Розширюємо напрямки, на які можна витрачати кошти. Тепер це закупівля сировини, матеріалів, тварин, програмного забезпечення та інших послуг і товарів, пов’язаних із виробництвом", — зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, на отримання грантів для створення або розширення наявних підприємств в межах проекту "єРобота" вже надійшло 6,5 тисячі заявок.

"6 тисяч заявок надійшло на мікрогранти до 250 тисяч гривень, 100 заявок — за програмою створення нових теплиць і нових садів, більше 400 заявок — за програмою створення нових переробних підприємств. Усе це вже найближчими місяцями конвертується в тисячі робочих місць", — наголосив глава уряду.

Прем’єр підкреслив, що така кількість заявок за перший місяць роботи програми демонструє, що люди зацікавлені створювати власний бізнес в Україні, і держава йому в цьому допоможе.

Нагадаємо, що загалом в межах проєкту "єРобота" запроваджено шість різних програм грантової підтримки. Зокрема, ще 24 червня уряд затвердив програму безповоротних грантів на створення та розвиток переробних підприємств у сумі до 8 мільйонів гривень за умови створення хоча б 25 робочих місць.

Крім того, запроваджено гранти до 250 тисяч гривень для бажаючих відкрити власну справу, дві програми грантів аграріям на створення садів і теплиць, а також дві програми, спрямовані на розвиток ІТ-сектору: одна передбачає виділення коштів для стартапів, а інша - для тих, хто бажає змінити сферу роботи на IT та пройти відповідні курси. Прийом заявок на гранти "єРобота" через портал держпослуг "Дія" було розпочато з 1 липня.

Джерело фото: ua.depositphotos.com