Організатори "Євробачення" визначили місто, яке прийме конкурс у 2023 році

Організатори "Євробачення" визначили місто, яке прийме конкурс у 2023 році
Liverpool Arena. Фото: сторінка майданчика в Linkedin

Містом-організатором 67-го міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення" було обрано Ліверпуль, який суперничав у цій якості з Глазго. Про це йдеться у повідомленні на сайті конкурсу.

"Ліверпуль був обраний після ретельного відбору пропозицій міст, під час якого місця проведення були вивчені на предмет можливості розміщення тисяч членів делегацій, технічного персоналу, фанатів та журналістів, інфраструктури, а також культурної пропозиції міста-організатора, що відображає перемогу України у 2022 році", - сказано у ньому.

Півфінали конкурсу пройдуть 9 та 11 травня, а фінал – 13 травня. Місцем проведення буде Liverpool Arena (також відома як M&S Bank Arena, а раніше як Echo Arena).

BBC спільно з Європейською мовною спілкою (EBU) організують конкурс у консультації з Національною громадською телерадіокомпанією України, яка перемогла на "Євробаченні-2022".

Нагадаємо, що 17 червня організатори оголосили, що "після об'єктивного аналізу" дійшли висновку, що Україна не може виконати всі вимоги щодо гарантій безпеки та функціонування для проведення "Євробачення" у 2023 році, у зв'язку з чим запропонують провести конкурс Великій Британії, що зайняла цього року друге місце.

Перше ж місце на конкурсі отримав гурт Kalush Orchestra, який, однак, сам посів друге місце на національному відборі та потрапив на "Євробачення" внаслідок скасування перемоги на ньому виконавиці Аліни Паш.

У відповідь на заяву EBU про ймовірне перенесення конкурсу 2023 року до Великої Британії тодішній британський прем'єр-міністр Борис Джонсон фактично відхрестився від бажання його країни провести його, заявивши, що хоче його проведення саме в Україні та вірить у її здатність організувати такий захід.

Проте 23 червня EBU заявив, що не має наміру переглядати своє рішення. Через місяць було оголошено, що конкурс пройде все ж таки у Великій Британії, але від імені України.

Останній раз "Євробачення" проводилося у Сполученому королівстві в 1998 році в Бірмінгемі, до цього конкурс приймало у 1982 році місто Гаррогейт, у 1974 році Брайтон, у 1972 році Едінбург, а у 1977, 1968, 1963 та 1960 роках Лондон.