Українська РГК оголосила про вихід на польський ринок інжинірингових послуг

ргк, газифікація, польский ринок
Генеральний директор РГК Олексій Тютюнник на міжнародній газовій виставці Expo-Gas. Фото: Facebook РГК

Українська Регіональна газова компанія (РГК) заявила про вихід на ринок інжинірингових послуг Польщі, яка зараз газифікує свою економіку. Компанія готова допомогти інжиніринговими послугами, газрегулювальним обладнанням і лічильниками власного виробництва.

Про це представники компанії повідомили на міжнародній газовій виставці Expo-Gas, яка проходить у польському місті Кельце, передає пресслужба РГК.

РГК пропонує польським замовникам інжинірингові послуги і рішення "під ключ". Для цього газорозподільні компанії, що працюють під брендом РГК, пройдуть атестацію для роботи на європейських ринках. Займатися проєктування та будуванням, а також підключенням споживачів будуть українські фахівці.

Крім того, РГК розглядає експорт газового обладнання українського виробництва до країн-членів Євросоюзу. Зокрема, йдеться про поставки ШГРП та лічильників, які вже сертифіковані за стандартами ISO. Їхня сертифікація у низці європейських країн на відповідність місцевим вимогам вже близька до завершення, уточнюють в компанії.

Лише за воєнний 2022 рік на трьох сучасних заводах RGC Production було виготовлено 1222 ШГРП і 266 вузлів обліку газу, а в метрологічних центрах RGC Metering виготовлено близько 100 тисяч лічильників.

"Польща реалізує одну з наймасштабніших інвестиційних програм в газову інфраструктуру в Європі. Вона дасть Польщі можливості прискорити економічне зростання, створити нові підприємства і робочі місця, стати гравцем на тих експортних ринках, на яких раніше не могла конкурувати. Вирішальним у цьому проекті є оперативність і ощадливе використання інвестиційних ресурсів. Ми готові поділитись своїм досвідом, отриманим, у тому числі, за рік війни. В рекордні строки ми відновлюємо інфраструктуру, незважаючи на нестачу персоналу, розірвані логістичні ланцюги та обмеженість фінансових ресурсів", – резюмував генеральний директор РГК Олексій Тютюнник.

Пояснюючи свою мотивацію для виходу на польський ринок в РГК зауважили, що зараз енергетика Польщі залежна від викопних видів палива, а частка вугілля в енергоміксі країни перевищує 40%. Водночас природний газ, який пропонує РГК, є більш екологічним видом палива, а постійна доступність через трубопроводи робить його надійним, економічно вигідним та зручним.

Нагадаємо, в Україні РГК вже підключила перший завод з виробництва біометану, який належить агрохолдингу "Галс Агро". Цьому передувало укладання договір щодо приєднання біометанового заводу у Чернігівській області до газорозподільних мереж