НБУ курс:

USD

41,21

-0,00

EUR

45,96

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,53

41,47

EUR

46,45

46,30

Харківщина отримає 2,5 млрд грн на відновлення енергосистеми

прем'єр-міністр України Денис Шмигаль
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Фото: kmu.gov.ua

Уряд 13 червня виділив Харкову та області додаткові 2,5 млрд грн на відновлення енергосистеми регіону.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Це будуть кошти на відновлення енергосистеми регіону, міста, на встановлення когенераційних установок, блочно-модульних котелень та газових генераторів", - зауважив Шмигаль.

Він додав, що Уряд на центральному рівні продовжує активні заходи з децентралізації енергосистеми.

За словами прем'єр-міністра, в основі цього плану два принципи: перший - це доступність енергообладнання для людей, ОСББ, громад та бізнесу, другий - це спрощення підключення та експлуатації цього енергообладнання.

Ситуація у Харкові - найскладніша

Нагадаємо,  22 березня росіяни запустили крилаті ракети з літаків Ту-95МС. Окупанти здійснили більше 15 ударів по обʼєктах енергетики Харкова. У місті тоді два дні повністю було відсутнє світло. 

Окупанти зруйнували Харківську ТЕЦ-5, яка забезпечувала місто теплом та електроенергією, а на її відновлення потрібні роки.  Окрім ТЕЦ, у місті зруйновані і усі трансформаторні підстанції. Деякі блоки вдасться запустити раніше, але на повний ремонт потрібно понад два роки. 

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону, уряд планує  зосередитися на швидкому будівництві малих об'єктів генерації у Харкові.

Найближчим часом Харків отримає від міжнародних партнерів газотурбінні електростанції, які допоможуть подолати дефіцит електроенергії.