"Знято в Україні" представляє ТОП-16 промокампаній: "Розтин покаже", ICTV

"Знято в Україні" представляє ТОП-16 промокампаній: "Розтин покаже", ICTV
Delo.ua в партнерстві з Marketing Media Review представляє ТОП-16 промокампаній українських серіалів-учасників рейтингу "Знято в Україні". У серії публікацій розповідаємо про те, як велася кожна промокампанія і якими були її результати
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

Delo.ua, організатор рейтингу "Знято в Україні", в партнерстві з Marketing Media Review представляють 16 номінантів в категорії "Найкращі промокампанії". До неї увійшли промокампанії українських серіалів, які були зняті і показані на телеканалах в 2019-2020 роках. Три переможця буде названо 26 серпня на онлайн-церемонії нагородження, яка пройде з 18:00 до 20:00 в прямому ефірі на YouTube-каналі і на FB-сторінці Delo.ua

ТОП-16 промокампаний

.

Голосуйте у "Знято в Україні. TV: найкраще за 10 років" 

У серії публікацій розповідаємо про те, як велася кожна промокампанія, на що робили ставку і якими були результати. Уявляємо кейс промокампанії "Розтин покаже", яку вів Департамент промо та дизайну телеканалу ICTV .

"Розтин покаже"

Детектив, 32 серії

Виробництво: Mamas Film Production на замовлення ICTV.

Показ: 14 січня 2019 року, ICTV.

Хто розробляв і вів промокомпанію: департамент промо та дизайну ICTV.

Опис проєкту та ідея: 

Для телеканалу ICTV серіал "Розтин покаже" — це перший детектив, у центрі розслідування якого лежить метод судмедекспертизи. Також серіал є особливим в силу вдалого сплетіння заплутаних детективних справ, яскравої команди слідчих, чорного гумору та іронії. 

Серіал створювався на цільову аудиторію каналу (це здебільшого чоловіки), але з надією зібрати глядача по якомога більшим категоріям. Оскільки головна героїня —жінка, планували розширити охоплення за рахунок жіночої аудиторії.

Про що історія: випадкові люди не затримуються на роботі в кримінальному бюро, що спеціалізується на розслідуваннях вбивств, самогубств, нещасних випадків і аварій. Олег Гончар — досвідчений оперативник. Судмедексперт Інга Вілкас влаштувалася в бюро недавно і поки не дуже уживається з Олегом через свій різкий характер. Їхній день починається із суперечок і сварок, але працюють вони ефективно, розкривають найскладніші злочини. Особисте життя в обох не складається. Олег крутить безперспективний роман зі Світланою, і вже є розуміння, що продовження не передбачається. Інга, спробувавши подружнє життя, не прагне нових стосунків. Але, попрацювавши разом, Олег з Інгою помічають, що ділове спілкування поступово перетворюється на щось більше.

На що робили ставку

Груднево-січневе новорічне святкове промо.

Ставка на легкість і час показу — перша прем'єра 2019 року.

Завдання — не лякати людей трупами і вбивствами в новорічні свята, але при цьому зацікавити розвитком подій.

Як вели промокампанію

Д иректор д епартамент у промо та дизайну ICTV Леонід Веселков:

"Розтин покаже" — класичний поліцейський серіал. Однак при створенні промо ми зіткнулися з одним моментом. Головна героїня в фільмі — жінка-судмедексперт, вольова й сильна, яка, працюючи в команді чоловіків, не відмовляється від власних поглядів і навіть керує колегами.

Канал ICTV має досить широку чоловічу аудиторію. І ми переживали, які шанси у серіалу, де жінка відіграє головну роль, час від часу нехтуючи чоловічим авторитетом.

Ще одна складність в тому, що прем'єра мала відбутися в січні. Іншими словами, в грудні в період промокампанії ми пропонували глядачам "трупи під ялинку".

Що було зроблено. Ми звели в павільйоні частину декорації, яка точнісінько відтворювала декорацію моргу з серіалу. І придумали 3 історії. З морозильної камери в морзі виїжджає то ялинка з биркою — "2019 рік, прем'єра на ICTV", то торт із назвою серіалу, то дійсно труп, але такий, що оптимістично показує: все о'кей.

Завдання було — не лякати глядачів негативом під час новорічних свят, а в легкому фан-русі сказати, що розтин покаже, що там, всередині тортика або ялинки. А що саме — ви побачите потім.

Ідея промо узгоджувалася з продакшен-студією і саме продакшен надав декораторів та художників-постановників, які працювали над серіалом. З їхньою допомогою ми відтворили картинку серіалу.

Результати промокампанії

Д иректор д епартамент у промо та дизайну ICTV Леонід Веселков:

Проєкт отримав хороші рейтинги, тому зараз готуємо другий сезон.

Серіал показували в січні 2019 року і з 2015 року це був найкращий праймовий серіал січня місяця на каналі ICTV. Частка в січні стала рекордною за аудиторією віком 45-54 роки, як серед чоловіків, так і жінок.

Ми вважаємо, що серіал "Розтин покаже" зробив істотний внесок в цей рекордний січневий показник. За цільовою нашою аудиторією — це чоловіки віком 45-54 роки щодо аналогічних періодів минулих років січень так само додав: була найвища частка — 14,4%, але жіноча аудиторія віком 35-54 роки теж прийшла на цей серіал: частка в цьому віковому сегменті зросла на 30%, а в категорії жінки віком 45-54 роки на 49% відносно частки каналу в день показу.

Якщо говорити про частку слоту, а ми показували цей серіал о 21:30 — 22:30, то серіал збільшив частку каналу на чверть. Таким чином серіал більш ніж себе виправдав. Адже з точки зору цифр, ми отримали рекордні рейтинги в показі серіалу прайму буднів.