Німеччина виділила Україні 1 млн євро невідкладної допомоги після масованої ракетної атаки РФ

Німеччина виділила Україні 1 млн євро невідкладної допомоги після масованої ракетної атаки РФ

У відповідь на масовані російські атаки по Україні Німеччина перерахує 1 млн євро як невідкладну допомогу до Фонду енергетичної підтримки України.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомило у Twitter посольство Німеччини в Україні.

"У відповідь на численні атаки Росії на цивільну енергетичну інфраструктуру України Федеральне міністерство закордонних справ Німеччини виділяє 1 млн євро як невідкладну допомогу, яка буде внесена до Фонду енергетичної підтримки України", — йдеться в повідомленні диппредставництва.

Уточнюємо, що енергетична спільнота створила Фонд для відновлення зруйнованої війною української енергетичної інфраструктури в квітні 2022 року. Його основні донори  держави-члени ЄС, а також міжнародні компанії та корпорації.

Як зазначив міністр енергетики Герман Галущенко, 15 листопада стався наймасованіший обстріл енергосистеми з початку війни.

Переважно росіяни цілилися на об'єкти енергетики. Внаслідок цього "Укренерго" запровадило екстрені відключення світла по всій Україні, а мобільні оператори попередили про перебої зі зв'язком.

На наступний день по всій Україні знову застосували графіки погодинних відключень електроенергії, а також додатково – аварійні відключення.

Джерело фото: ua.depositphotos.com