Окупанти хочуть перетворити Херсон на руїни: мінують все, що можуть

Окупанти хочуть перетворити Херсон на руїни: мінують все, що можуть

Російські військові мінують у Херсоні усе, що можуть, включаючи квартири жителів. Окупанти хочуть перетворити місто на руїни.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це заявив радник глави Офіса президента України Михайло Подоляк.

"РФ хоче зробити Херсон "містом смерті". Російські військові мінують усе, що можуть: квартири, каналізацію", - зазначив Подоляк

За його словами, росіяни за допомогою артилерії на лівому березі планують перетворити місто на руїни.

"Такий вигляд має "русский мир": прийшли, пограбували, відсвяткували, убили "свідків", залишили руїни, пішли", - підсумував Подоляк.

Нагадаємо, що 9 листопада керівництво Міністерства оборони Росії анонсувало виведення окупаційних сил з правобережної частини Херсонської області, зокрема з обласного центру.

Наразі Російська Федерація завершила так звану "евакуацію" населення з Херсона через відсутність охочих.

Зазначимо, президент Володимир Зеленський закликає до стриманості з приводу останніх новин на фронті, вказуючи, що російська армія нізвідки не йде без спротиву, тому просування українських військ має бути обережним і повільним.

Як вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW), відхід росіян із західного берега Дніпра на Херсонщині навряд чи є пасткою, яка має заманити українські війська у бій поблизу Херсону, як припускають деякі українські та західні джерела.