Організація корупційної схеми на ОПЗ: екссоратника Порошенка Грановського оголосили в розшук

Організація корупційної схеми на ОПЗ: екссоратника Порошенка Грановського оголосили в розшук

Національне антикорупційне бюро України оголосило в розшук колишнього депутата Олександра Грановського, якого підозрюють в організації схеми, через яку Одеський припортовий завод втратив 93,3 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

"НАБУ розшукує колишнього народного депутата України, якого вважають організатором корупційної схеми завдання 93,3 млн грн шкоди АТ Одеський припортовий завод (99,57% належать державі)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро 21 жовтня повідомило депутату Верховної Ради VIII скликання про підозру в організації злочинної схеми, реалізація якої під час продажу мінеральних добрив завдала Одеському припортовому заводу збитків у сумі 93,3 мільйона гривень.

За даними українських ЗМІ, колишній заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Олександр Грановський поїхав з України в Ізраїль ще в серпні 2019 року, отримавши візу для репатріації. Порошенко, який програв президентські виборі 2019 року, прогнозував, що Грановський, який тоді вийшов з БПП, більше не буде займатися політикою, і той дійсно з тих пір публічної діяльності не вів, натомість претензії до екснардепа з'явилися у Держбюро розслідувань та НАБУ.