Окупанти проводять рейди по навчальним закладам на ТОТ: перевіряють телефони

Бердянський державний педагогічний університет. Фото: bdpu.org.ua
Бердянський державний педагогічний університет. Фото: bdpu.org.ua

Загарбники посилюють терор на тимчасово окупованих територіях України та обходять навчальні заклади й перевіряють телефони студентів.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Зазначається, що на тимчасово окупованих територіях поліцаї проводять “профілактику екстремізму”.

"У межах “профілактики” окупаційні посіпаки обходять приміщення захоплених коледжів та училищ й здійснюють перевірку телефонів студентів. Звичайно, що головною увагою “правоохоронців” є саме пошук українських додатків на телефоні та доказів читання українських ЗМІ", - повідомляють у ЦНС. 

За даними українського підпілля, студентам погрожують наслідками, а також закликають здавати тих хто не лояльний до окупаційної влади. 

Як росіяни намагаються вербувати молодь та дітей в окупації

Окупаційні адміністрації тимчасово захоплених територій Запорізької та Донецької областей провалили вступну кампанію у фейкові вищі навчальні заклади.

До  вищих навчальних закладів в окупованих Херсоні й Мелітополі ніхто не йде вчитись. Абітурієнти не бажають отримувати знання від зрадників й приймати їхню "макулатуру"

Тому наразі російські загарбники звозять з Росії студентів та змушують їх брати учать у пропагандистських заходах, щоб впливати на молодь на окупованих територіях.

Крім того, рашисти шукають дітей, батьки яких відмовились віддавати дитину до російських шкіл. У разі виявлення дітей, які не ходять до російських шкіл в окупації, їх батькам погрожують позбавленням батьківських прав.