НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

"Укрзалізниця" посилює боротьбу з перекупниками квитків: нові правила для міжнародних рейсів

"Укрзалізниця" посилює боротьбу з перекупниками квитків: нові правила для міжнародних рейсів
Фото: пресслужба УЗ

“Укрзалізниця” розширює практику верифікації пасажирів на популярні міжнародні рейси через “Дія.Підпис”. З 1 серпня 2024 року купити квитки можна буде тільки після підтвердження особистості через додаток "Дія" або на новому сайті перевізника. Про це повідомляє УЗ.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Верифікація через Дія.Підпис буде обов'язковою для продажу квитків на рейси №19/20 Київ – Хелм – Київ, №23/24 Київ – Хелм – Київ, №51/52 Київ – Перемишль – Київ, №89/90 Київ – Перемишль – Київ та №73/74 Харків – Перемишль – Харків. Нагадаємо, що подібна верифікація вже впроваджена для популярних рейсів до Варшави та Відня.

Рішення є тимчасовим заходом на період пікового попиту для боротьби з активністю перекупників. Наразі "Укрзалізниця" блокує до 50 спроб масової покупки квитків щодня. 

"Втім, без верифікації через "Дія.Підпис" квитковим спекулянтам достатньо змінити номер телефону та продовжити свою справу. Це, у свою чергу, сповільнює роботу системи та не дає можливості добросовісним пасажирам гарантовано спланувати свою подорож", - зазначили у пресслужбі УЗ.

Крім того, аби задовольнити потреби іноземних користувачів, які не можуть скористатися "Дією", залізниця зберігає поточну систему доступу до міжнародних квитків для щонайменше одного рейсу в кожному напрямку, включаючи Одеса – Перемишль, Харків – Хелм, Дніпро – Хелм, Київ – Перемишль, Чоп – Відень, Мукачево – Кошице, Львів – Варшава, Київ – Кишинів та інші.

Нагадаємо у липні "Укрзалізниця" змінила час відкриття онлайн-продажу квитків на міжнародні поїзди для покращення роботи перевантаженого застосунку.

Квитки на польські напрямки (Перемишль, Дорогуськ, Хелм, Варшава) стануть доступними за 20 діб до дати відправлення, початок продажу - о 9:00.

Для словацьких та австрійських напрямків квитки також можна придбати за 20 діб до дати відправлення, з початком продажу о 8:00. Водночас квитки на молдовські напрямки будуть доступні за 30 діб до дати відправлення, початок продажу теж о 8:00.

“Укрзалізниця” наростила пасажиропотік у I півріччі

За перші шість місяців 2024 року послугами “Укрзалізниці”скористалися 13,3 мільйона пасажирів, що на 23% або 2,4 мільйона осіб перевищує показники аналогічного періоду минулого року. 

Таким чином, показники пасажирських перевезень "Укрзалізниці" вийшли на довоєнний рівень. Зокрема, за перші чотири місяці 2024 року компанія перевезла на 25% більше пасажирів, ніж за аналогічний період минулого року.

У травні понад 2 мільйони пасажирів скористалися послугами "Укрзалізниці" для подорожей Україною, а ще 200 тисяч – для поїздок за кордон.

У червні компанія встановила новий рекорд, перевізши за добу 100 тисяч пасажирів – це найбільший показник з початку війни, якщо не враховувати період евакуації.