НБУ курс:

USD

41,21

-0,00

EUR

45,96

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,50

41,43

EUR

46,42

46,29

Від системи "Шлях" відключили ще шість перевізників, що переправляли військовозобов'язаних через кордон

Від системи "Шлях" відключили ще шість перевізників, що переправляли військовозобов'язаних через кордон
Фото: ua.depositphotos.com

Комісія з питань припинення доступу ліцензіатів до Єдиного комплексу інформаційних систем "Укртрансбезпеки" ухвалила рішення відключити на три місяці від системи "Шлях" шістьох перевізників.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила пресслужба Державної служби з безпеки на транспорті ("Укртрансбезпека").

Зазначається, що від системи були відключені наступні перевізники:

  • ФОП Гайдайчук Павло Анатолійович; 
  • ФОП Мариняк Антон Юрійович; 
  • ФОП П'янов Віталій Ігорович; 
  • ФОП Єсін Сергій Вікторович; 
  • ТОВ "Шен ложистік"; 
  • ТОВ "Ішбілен транспорт".

Така відповідальність передбачена Постановою Кабінету міністрів України від 27 січня 1995 року №57.

Що послужило причиною відключення перевізників від системи

За матеріалами Державної прикордонної служби України, зазначені перевізники у період дії воєнного стану були причетні до організації каналів переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон. Особи, яким було організовано виїзд за межі України в якості водіїв автомобільного транспорту, впродовж 60 днів не повернулися в Україну, чим порушили встановлені правила перетину державного кордону.

"Укртрансбезпека" наголошує, що на розгляд Комісії подано ще десятки фактів зловживань із внесення даних у Систему. Рішення буде ухвалене після перевірки інформації стосовно кожного випадку.

Зазначається, що до складу комісії "Укртрансбезпеки" увійшли представники: Міністерства відновлення, Державної регуляторної служби, представник Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України.

Відключення почали практикувати в 2022 році

Додамо, що подібні відключення почали практикувати ще в 2022 році, але перші рішення про достатньо масове відключення перевізників було ухвалено лише в жовтні 2023 року. Втім, взимку про подальші такі рішення не повідомлялося.

Вже 21 березня 2024 року від системи "Шлях" було відключено 37 перевізників за аналогічні порушення, а 10 квітня -  24 перевізники, оскільки ці водії не повернулись до України протягом 60 днів, чим порушили правила перетину кордону.

У травні комісія "Укртрансбезпеки" відключила від системи "Шлях" 12 перевізників на 3 місяці за сприяння виїзду військовозобов'язаних за межі України.

На початку червня від системи "Шлях" за порушення правил перетину кордону відключили 7 перевізників.

Фото: ua.depositphotos.com