З України видворили грузинського "злодія в законі", який пробрався в країну, незважаючи на санкції РНБО

Фото: полиция
Фото: поліція

Українська поліція вночі 10 лютого видворила з країни 34-річного злодія в законі Нукрі Гальського (громадянин Грузії Нукрі Дочія), проти якого Україна ввела санкції у травні минулого року.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Як повідомляє Міністерство внутрішніх справ, оперативники отримали інформацію, що "авторитет" зі списку суб'єктів підвищеного злочинного впливу приїхав до Києва, причому потрапив до країни не через офіційний пункт пропуску.

"Поліцейські встановили його місцезнаходження. З метою недопущення поширення ним злочинного впливу вони провели заходи щодо затримання "злодія в законі" та доставили до Державної міграційної служби України", — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що Нукрі Гальського раніше вже неодноразово затримували в Україні, зокрема у грудні 2018 та липні 2019 року.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський указом від 21 травня 2021 року ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони щодо запровадження санкцій проти 668 громадян різних країн, яких українська влада назвала "злодіями в законі" та кримінальними авторитетами.

Серед них був і Дочія, якому, як і іншим особам, було безстроково заборонено, разом з іншими обмеженнями, в'їзд в Україну. Проте МВС у своєму повідомленні зазначає, що при нинішньому видворенні йому було "заборонено в'їзд в Україну на три роки".

При цьому в жовтні з'явилася інформація, що в "шахрайський" список санкцій потрапило щонайменше 108 випадкових людей. У РНБО повідомили, що в результаті помилки було усунено, а вісім співробітників МВС, які готували ці рішення, понесли за це покарання.

Нинішній випадок уже далеко не перший, коли в Україні ловлять та видворяють із країни людей зі згаданого списку. Зокрема, у липні 2021 року за один день МВС відзвітувало про видворення громадянина Росії, який "наглядає за одним із міст Полтавської області", а також ще одного кримінального авторитету, якого "повернули до Молдови".

У той же час не всіх фігурантів санкційного списку, що затримуються, відпускають. Так, у грудні у Львівській області було спіймано "уродженця однієї з країн Південного Кавказу", якого притягнули за незаконне перетинання кордону. Раніше, у липні, був затриманий 25-річний громадянин Росії, який оселився в Києві та організував в Україні виробництво фальшивих доларів. Вже наприкінці вересня справу проти нього та його подільника відправили до суду.