Аксесуари Tesla тепер можна купити за Dogecoin: криптовалюта злетіла в ціні

Фото: Depositphotos

Американський виробник електромобілів Tesla ввів анонсовану раніше можливість покупки своїх аксесуарів за криптовалюту Dogecoin. Про це повідомив у своєму Twitter засновник компанії Ілон Маск.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

На сайті Tesla з'явився докладний опис політики оплати товарів у зазначеній цифровій валюті. Зокрема, зазначено, що при оплаті за допомогою Dogecoin на сторінці оплати буде відображатися "адреса" гаманця Tesla Dogecoin як у буквенно-цифровому коді, так і у формі QR-коду, при цьому працюватиме таймер зворотного відліку часу для завершення оплати.

Якщо час спливе, потрібно буде перезапустити процес замовлення, при цьому адреса гаманця Dogecoin та/або ціна в Dogecoin можуть бути оновлені.

Ціна аксесуарів у криптовалюті вже включатиме всі податки, при цьому Tesla нагадує, що Dogecoin стягує мережеві збори при кожному платежі, і за це сама компанія не несе відповідальності.

Якщо буде переведено неправильну кількість Dogecoin, замовлення може бути скасовано. При цьому у разі переплати Tesla точно не поверне суму самої переплати.

Також не можна оплачувати замовлення з кількох гаманців, це можна робити лише однією транзакцією. Скасувати зроблене з використанням Dogecoin замовлення також буде неможливо, як і повернути або обміняти отриманий таким способом товар.

Обробка платежу повинна займати близько хвилини, протягом якої не варто намагатися зробити новий платіж. Після підтвердження платежу мережею Dogecoin клієнту прийде електронний лист із підтвердженням замовлення. Це може тривати до шести годин.

Якщо e-mail з підтвердженням від Tesla не прийде, компанія радить звернутися до свого постачальника гаманця: можливо, потрібно буде повторно ініціювати оплату.

Компанія Маска підкреслює, що з криптовалют приймає тільки Dogecoin, а спроба оплатити товар будь-яким іншим цифровим активом може призвести до його втрати і він точно не буде повернений клієнту.

Зазначимо, що Dogecoin, яка займає нині 11 місце з капіталізації, 14 січня різко зросла в ціні. За даними ресурсу Coinmarketcap, якщо увечері в четвер за неї давали 16,3 американських цента, то після новини про нововведення Tesla вона різко зросла в ціні до 20,2 цента і станом на 12:00 була на рівні близько 19,6 цента.

Нагадаємо також, що наприкінці жовтня 2021 року Dogecoin обігнала інша "жартівлива" криптовалюта Shiba Inu, названа по японській породі мисливських собак, інтернет-мем з якою свого часу став символом Dogecoin. Однак зараз Shiba Inu відкотився на 13-е місце з капіталізації (17,18 млрд доларів при 26,02 млрд у Dogecoin).

При цьому у липні минулого року сам Маск заявляв, що має у своєму розпорядженні не тільки біткоїни, а й Dogecoin, а також популярну криптовалюту Ethereum.

Раніше американський підприємець заявляв, що інша його компанія SpaceX запустить у 2022 році супутник на Місяць, відправлення якого буде оплачено в Dogecoin.