Армія РФ знищила один із корпусів міської лікарні в Маріуполі, живцем згоріли майже 50 людей

Армія РФ знищила один із корпусів міської лікарні в Маріуполі, живцем згоріли майже 50 людей
У Маріуполі 90% міської інфраструктури знищено. Фото: пресслужба полку "Азов"

Російські окупаційні війська безперервно і хаотично завдають ударів Маріуполю. У ході бомбардувань загарбники знищили один із корпусів міської лікарні у місті. В результаті будівля спалахнула, загинули близько 50 людей.

Про це повідомив мер Маріуполя Вадим Бойченко, передає пресслужба міськради.

"Російські терористичні війська скинули кілька потужних бомб на дитячу лікарню, знищили один із корпусів міської лікарні №1. Живцем згоріло майже 50 людей", – розповів Бойченко.

Він підкреслив, що лише за попередніми оцінками у Маріуполі за місяць блокади загинуло 5 тисяч людей, з яких приблизно 210 – діти.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення російські військові зруйнували 90% міської інфраструктури. Частину можна відбудувати, але 40% будівель не підлягають реконструкції, у тому числі житлові будинки.

Окрім того, загинули тисячі мирних жителів. Маріупольська міська рада з посиланням на очевидців повідомила, що тільки в результаті бомбардування драматичного театру в Маріуполі могли загинути до 300 людей, але точну кількість жертв складно підрахувати, оскільки в місті продовжують йти запеклі бої.

З бомбосховища 18 березня вивели близько 130 людей, доля 1300 людей невідома.