У драмтеатрі Маріуполя внаслідок бомбардувань 16 березня могли загинути близько 300 людей — міськрада

У драмтеатрі Маріуполя внаслідок бомбардувань 16 березня могли загинути близько 300 людей — міськрада
Драмтеатр після бомбардування. Фото: прес-служба полку "Азов"

Маріупольська міська рада з посиланням на очевидців повідомляє, що в результаті бомбардування драматичного театру в Маріуполі могли загинути до 300 людей, але точну кількість жертв важко підрахувати, оскільки в місті продовжують йти запеклі бої.

"Ми зможемо відновити будинки, але нам ніколи не повернути друзів, сусідів, рідних та близьких людей. Світла пам'ять усім безневинним жертвам божевільної війни, яку веде проти України країна-агресор Росія", — написала пресслужба міськради в Telegram.

Російські військові скинули бомбу на драмтеатр Маріуполя, де ховалися більше тисячі мирних жителів, 16 березня. Внаслідок бомбардування центральна частина будівлі театру повністю знищена. Вхід у бомбосховища драмтеатру завалило уламками.

Пізніше стало відомо, що бомбосховища драматичного театру в Маріуполі витримало удар російської авіації, тому багатьом вдалося врятуватися. Однак, оскільки вхід завалений і в місті постійно точаться бої, людям складно самостійно вибратися з укриття.

З бомбосховища 18 березня вивели близько 130 людей, доля 1300 людей невідома. Рятувальники продовжують розбирати завали на місці авіаудару.