Порошенко вважає, що його після повернення в Україну не заарештують: "Не вистачить ні духу, ні сил, ні волі"

Порошенко вважає, що його після повернення в Україну не заарештують
Порошенко наголосив, що повертається до України не захищатися від президента Володимира Зеленського, а захищати країну

П'ятий президент, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко впевнений, що не опиниться за ґратами і готується до приїзду в Україну 17 січня. На його думку, для цього владі не вистачить "ні духу, ні сил, ні волі".

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу "Сьогодні".

"По-перше, я не опинюся за ґратами. Не вистачить ні духу, ні сил, ні волі. Послухайте, я ж таки п'ятий президент. Я не можу не повернутися для того, щоб не зрадити мільйони і мільйони голосів, які були віддані за мене і мою команду і в 2014 році, і в 2019-му. Я не можу не повернутися, тому що зараз саме з нашою командою велика кількість людей пов'язує свої надії на майбутнє", — сказав він.

Порошенко наголосив, що повертається до України не захищатися від президента Володимира Зеленського, а захищати країну.

"Зеленський хоче за прикладом 2012 року прибрати з парламентських виборів свого основного конкурента. Ми йому такий подарунок не зробимо, тому що ключова позиція — він має пояснити суспільству, у чому полягає державна зрада Порошенка", — заявив політик.

Також Порошенко заявив, що головна мотивація у Зеленського щодо нього – це помста.

"І не вам, Володимире Зеленському, людині, яка чотири рази ухилялася від мобілізації, людині, яка виступала в окупованій Горлівці, танцюючи перед сепаратистами, людині, яка зображала з моєї країни Україну-повію, та людині, яка жодного разу з 2014-го по 2019 рік не була на фронті, а який брав гроші від Коломойського, виконуючи його накази, – не вам звинувачувати мене в державній зраді. І є ще одна мотивація у Зеленського робити це — це помста, помста пана Коломойського за втрачені активи, через які він крав гроші українців із державного бюджету", — заявив Порошенко.

Зазначимо, органи досудового розслідування розраховують на проведення всіх необхідних процесуальних дій, у тому числі обрання запобіжного заходу Петру Порошенку у день його повернення до країни, тобто 17 січня.

Напередодні адвокат політика Ігор Головань заявив, що суд вже ухвалив рішення про затримання Порошенка з метою примусової доставки його до суду. 

Українські правоохоронці підозрюють Петра Порошенка у сприянні діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР" шляхом організації придбання вугілля у підконтрольних їм підприємств за державні кошти, внаслідок чого енергетична сфера України опинилася залежно від Росії та терористичних організацій.

Після того, як співробітники Державного бюро розслідувань 17 грудня намагалися вручити йому повістку, Порошенко, як заявили у прес-службі "Європейської солідарності", відбув  у "заздалегідь заплановане дипломатичне турне до Туреччини та Польщі".

У Державному бюро розслідувань висловили сумніви, що п'ятий президент України Петро Порошенко заздалегідь планував поїздку до Європи, і заявили, що експрезидент купив квитки на літак за пару годин до вильоту.

Раніше Печерський районний суд Києва підтримав клопотання прокурора щодо накладення арешту на майно колишнього президента України. За даними онлайн-сервісу перевірки компаній YouControl, Петро Порошенко згадується у числі учасників та бенефіціарів близько 100 компаній різних видів діяльності.