У Чорне море зайшли десятки бойових кораблів РФ для "військових навчань"

У Чорне море зайшли десятки бойових кораблів РФ для "військових навчань"
У Чорне море зайшли десятки бойових кораблів РФ для "військових навчань"

У Чорне море увійшли російські бойові кораблі Чорноморського флоту для відпрацювання завдань оборони. Участь у навчаннях візьмуть корабельні сили, морська авіація та підрозділи бойових військ.

Про це інформують російські ЗМІ.

За інформацією ТАРС, кораблі Чорноморського флоту відпрацюють завдання оборони узбережжя Кримського півострова та пунктів базування флоту.

"Кораблі та підрозділи берегових військ Чорноморського флоту вийшли з Севастополя та Новоросійська на полігони бойової підготовки під час початкового етапу навчання, яке проводиться під керівництвом командувача ЧФ адмірала Ігоря Осипова", - сказали у пресслужбі флоту.

Для участі у цих навчаннях залучено понад три десятки кораблів.

"На різних етапах навчань корабельні з'єднання та підрозділи берегових військ, авіація флоту виконають комплекс ракетних, артилерійських стрільб, завдання ракетних та бомбових ударів по морських, берегових і повітряних цілях", - додали в пресслужбі.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що військові РФ планують закрити для судноплавства райони Чорного та Азовського морів з 13 по 19 лютого нібито через те, що там відбуватимуться ракетні та артилерійські навчання російського флоту.

Через заяву про блокування частини акваторії Чорного моря, Азовського моря та Керченської протоки Україна висловила рішучий протест. В українському МЗС   заявили, що безпрецедентна за охопленням площа проведення маневрів практично унеможливлює судноплавство в обох морях.

Після цього Росія повідомила Україну про відміну перекриття ділянок в Азовському морі для проведення військово-морських навчань. Щодо блокування судноплавства в Чорному морі, то поки ситуація залишається без змін.

Зазначимо, наприкінці січня 2022 року Росія вже проводила навчання у Чорному морі, у яких брали участь понад 20 кораблів. Вони відпрацьовували організацію зв'язку, безпечне маневрування у районах з інтенсивним судноплавством, протиповітряну оборону у морі.

Після проведення артилерійських стрільб по мішеням, що імітують кораблі, та засобам повітряного нападу умовного супротивника російські кораблі повернулися до місць базування.