Українська розвідка вивезла з Києва на захід країни секретні документи та обладнання - The Washington Post

Українська розвідка вивезла з Києва на захід країни секретні документи та обладнання - The Washington Post
Українська розвідка вивезла з Києва на захід країни секретні документи та обладнання - The Washington Post

З Києва на захід країни українська розвідка нібито вивезла секретну документацію та обладнання.

Про це повідомляє видання The Washington Post.

"Зеленський та його команда не виключають, що Росія може вторгнутися, і, судячи з багатьох зовнішніх ознак, Україна готується до війни. Країна отримує постачання зброї та військової допомоги від союзників. Волонтери тренуються боротися на вулицях Києва. Українська розвідка перемістила конфіденційні файли та обладнання зі своєї штаб-квартири в столиці в безпечні місця на заході країни, за словами офіційних осіб, знайомих із цим питанням, які, як і інші, говорили на умовах анонімності, щоб обговорити секретні операції", - пише The Washington Post.

На думку видання, західних чиновників стривожив публічний скептицизм Зеленського та його команди.

"Є розкол серед його адміністративних радників і те, що він може чути від своїх військових та розвідувальних служб", - сказав урядовець США, який спеціалізується на справах Росії.

"Я думаю, що Зеленський та його політична команда працюють, виходячи з власного набору пріоритетів, і вони не обов'язково співпадають із пріоритетами розвідки та військових", - заявив чиновник США.

Як пише The Washington Post, за словами одного високопоставленого європейського дипломата, "замість присвятити всю свою увагу підготовці українського суспільства до боротьби, Зеленський зосереджений на розгляді звинувачень у державній зраді проти свого попередника, Петра Порошенка, який цього місяця прилетів до України, щоб захищати себе у суді. Кожен звинувачує іншого у політичному вендетті".

"Боротьба ще більше розколола українське політичне життя в той час, коли єдність вкрай потрібна", - сказав дипломат.

Він наголосив, що це викликає питання у союзників щодо НАТО про те, наскільки Зеленський зможе утримати ситуацію під контролем, якщо розпочнеться війна.

"За словами дипломата, тон Зеленського та його команди починає змінюватися на стурбованіший. Але зберігається невпевненість у тому, чи погодять українці свою відповідь з тим, що, на їхню думку, хочуть почути лідери країн НАТО", - пише видання.

"Громадська паніка також може призвести до соціальних заворушень, побоюються радники Зеленського, і дестабілізувати його адміністрацію, можливо, проклавши шлях Москві для призначення лідерів, більш прихильних до Кремля. Справді, американські та британські офіційні особи побоюються, що Путін намагається реалізувати таку схему", - Повідомляє видання.

The Washington Post нагадує, що минулого тижня міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс публічно звинуватила Росію в організації змови з метою створення промосковського уряду на чолі з колишнім депутатом українського парламенту (йдеться про так званий "окупаційний уряд Мураєва", що багато хто сприйняв як фейк). .

Нагадаємо, Володимир Зеленський  закликав  українців не панікувати через повідомлення про можливе повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Гарант пообіцяв, що в країні все буде спокійно весь 2022 рік.

Щоб переконати у цьому закордонні ЗМІ,   які розповсюджують інформацію про плани Росії розпочати повномасштабну війну, гарант провів велику прес-конференцію. У її ході президент запевнив, що ЗСУ та українська влада контролюють ситуацію на кордонах.