Українські прикордонники будують вертолітні майданчики на кордоні з Білоруссю

Українські прикордонники будують вертолітні майданчики на кордоні з Білоруссю

Україна суттєво активізувала облаштування кордону з Білоруссю через міграційну кризу. Уздовж кордону з Білоруссю українські прикордонники облаштовують гелікоптерні майданчики для перекидання резерву на випадок різкого загострення ситуації.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Наголошується, що з листопада 2021 року на кордоні постійно працюють близько трьох десятків інженерних груп. Вони встановлюють загородження із колючого дроту, сітки рабиці, а також роблять переносні загородження.

"Також інженерні групи працюють над облаштуванням вертолітних майданчиків, щоб забезпечити оперативне перекидання резервів у разі різкої зміни обстановки на певній ділянці", - йдеться у повідомленні.

Слід зазначити, що згідно з розпорядженням Уряду "Про виділення коштів для здійснення заходів, пов'язаних із зміцненням обороноздатності держави", Держприкордонслужбі України виділено 21 млн грн.

На цей час закуплено близько 300 т сировини, що дозволить виготовити загородження для інженерного перекриття близько 62 км українсько-білоруської ділянки кордону.

Зазначимо, після міграційної кризи на кордоні Польщі та Білорусі Литва почала захищатися від Білорусі колючим дротом. Причому частина дроту для цієї мети надала Україна як гуманітарну допомогу. Станом на кінець грудня на найважливіших ділянках кордону з Білоруссю Литва облаштувала понад 140 км. загородження з колючого дроту.

Зазначимо, Олександр Лукашенко заявив , що Україна нарощує контингент силових структур біля кордону з Білоруссю, що його насторожує.

Нагадаємо, що на початку грудня Лукашенко заявив , що після Нового року настане якась "дуже велика розв'язка від Чорного до Балтійського моря".

Незабаром білоруське Міністерство закордонних справ заявило, що країна готова розмістити російську ядерну зброю у відповідь на "загрози з боку НАТО".