Canon розсилає клієнтам інструкції, як обійти власний захист картриджів

Canon розсилає клієнтам інструкції, як обійти власний захист картриджів
Canon розсилає клієнтам інструкції, як обійти власний захист картриджів

Через глобальний дефіцит чіпів компанія Canon потрапила в досить-таки курйозну ситуацію і розсилає клієнтам інструкції, як обійти захист власних картриджів.

Про це повідомляє Тrustcoyote.com.

Компанії важко отримати необхідні компоненти для своїх чорнильних картриджів, що підтверджують їхню легітимність для своїх принтерів.

Тому принтери часто не розпізнають справжні картриджі та вважають їх контрафактними, і компанії доводиться пояснювати покупцям, як вони можуть оминути власну систему безпеки.

"Брак напівпровідників призводить до того, що Canon продає картриджі з тонером без чіпів, які зазвичай ідентифікують їх як справжні, тому Canon тепер інструктує клієнтів про те, як ігнорувати попередження про використання "підроблених" картриджів", — написав у Твіттері Нільс Адерманн, засновник packagist.com.

Підрозділ Canon Germany зробив публічну заяву на своєму сайті (ймовірно, вона також була розіслана деяким клієнтам електронною поштою), в якій прояснює ситуацію.

Наголошується, що компанія зараз стикається з проблемами в пошуку постачальників певних електронних компонентів, у тому числі чіпів для картриджів, що використовуються в принтерах та МФУ.

Щоб забезпечити безперервне постачання витратних матеріалів, Canon вирішила випускати картриджі без таких чіпів доти, доки не нормалізується ситуація з постачанням.

Використання витратних матеріалів без електронних компонентів не впливає на якість друку, але деякі додаткові функції можуть бути порушені.

Як результат, через відсутність чіпів навіть офіційні чорнила Canon можуть сприйматися її принтерами як підроблені. Усього ця проблема стосується 19 лінійок принтерів і кілька моделей у кожній з них.

Водночас компанія також випустила інструкцію, яка розповідає, як обійти власну систему Digital Rights Management (DRM).

Фактично, інструкція зводиться до того, що користувачі повинні ігнорувати попередження, які виводяться власним програмним забезпеченням принтера. І це може виглядати комічно, враховуючи, що компанія протягом багатьох років переконувала клієнтів, що купувати потрібно лише "офіційні" чорнила. Тепер вона розповідає клієнтам, що відповідні повідомлення можна ігнорувати, а вбудований захист оминати.

Зазначається, що проблема може поширюватися не лише на Canon Germany, але й інші підрозділи Canon Europe.

Зазначимо, попит на чіпи різко зріс за останні два роки після того, як пандемія коронавірусу призвела до глобальної нестачі мікропроцесорів.

Так, заводи-автовиробники Skoda Auto Volkswagen, розташовані у Чехії, змушені були зупинитися з 23 грудня 2021 року через брак електронних чіпів.  

У жовтні в Японії виробництво автомобілів зупинили усі 14 заводів Toyota. А компанія Sony призупинила замовлення на фотоапарат ZV-E10.

Компанія Apple також зіштовхнулася з дефіцитом чіпів, через що скоротила виробництво iPad. Так, у вересні-жовтні компанія Apple випустила на 50% менше планшетів iPad, ніж було заплановано, щоб направити більше чіпів на виробництво телефонів.