НБУ курс:

USD

41,32

+0,04

EUR

45,80

+0,34

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

США передали Україні новий пакет військової допомоги на $125 млн

США передали Україні новий пакет військової допомоги на $125 млн
ПЗРК Stinger. Фото: АрміяInform

9 серпня Міністерство оборони США оголосило про додатковий пакет військової допомоги для задоволення критичних потреб України в сфері безпеки та оборони.

Про це повідомила пресслужба Пентагону.

Вартість пакету становить 125 мільйонів доларів. Він надасть Україні додаткові можливості для покриття її найбільш нагальні потреб, в тому числі засоби протиповітряної оборони; багатофункціональні РЛС для виявлення та протидії артилерії противника; і протитанкову зброю.

Згідно з повідомленням Пентагону, до пакету увійшли:

  • Ракети Stinger;
  • Боєприпаси для ракетно-артилерійських систем високої мобільності (HIMARS);
  • Артилерійські боєприпаси калібру 155 мм та 105 мм;
  • Багатофункціональні радари;
  • Ракети з трубним запуском, з оптичним відстеженням, з дротовим наведенням (TOW);
  • Протитанкові системи Javelin і AT-4;
  • Багатофункціональні колісні транспортні засоби високої мобільності (HMMWV);
  • Боєприпаси до стрілецької зброї;
  • Підривне обладнання та боєприпаси;
  • Обладнання для захисту критичної національної інфраструктури;  

Також в пакет увійшли запчастини до раніше переданих транспортних засобів, допоміжне обладнання, транспорт. 

"Ця допомога є шістдесят третім траншем обладнання Адміністрації (президента Джо – ред.) Байдена, яке буде надано Україною зі запасів Міністерства оборони з серпня 2021 року", - йдеться в повідомленні.

Останні пакети допомоги від США

29 липня США повідомили про надання нового пакету безпекової допомоги Україні на суму до 200 мільйонів доларів, а 3 липня - уряд країни оголосив про виділення нового значного пакету оборонної допомоги Україні, який включатиме ракети для систем HIMARS, протиповітряні перехоплювачі, артилерійські снаряди та інші озброєння.

У червні США анонсували, що надішлють Україні новий пакет військової допомоги на 225 мільйонів доларів, який включатиме, серед іншого, далекобійні снаряди.

В кінці травня США надали Україні пакет допомоги в розмірі 275 мільйонів доларів. Туди увійшли артилерійські ракетні системи високої мобільності (або HIMARS), а також 155-мм і 105-мм артилерійські снаряди, які є дуже затребуваними в Україні.

10 травня США оголосили про новий пакет військової допомоги у розмірі 400 мільйонів доларів на тлі того, що Київ з усіх сил намагається стримати наступ російських військ у Харківській області.

26 квітня США анонсували один з найбільших пакетів військової допомоги Україні на суму 6 мільярдів доларів. До нього увійшли системи протиповітряної оборони Patriot, артилерійські боєприпаси, безпілотники, зброю для боротьби з дронами та ракети класу "повітря-повітря", які будуть встановлені на винищувачах.