НБУ курс:

USD

41,21

+0,01

EUR

45,05

--0,08

Готівковий курс:

USD

41,45

41,40

EUR

45,55

45,44

Понад 1000 грантів на переробку надано в рамках програми "Зроблено в Україні"

Понад 1000 грантів на переробку надано в рамках програми "Зроблено в Україні"
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

З початку дії грантової програми на підтримку переробної промисловості було ухвалено понад 1000 позитивних рішень про надання грантів на загальну суму 5 млрд грн.

Про це повідомила міністр економіки України Юлія Свириденко на бізнес-форумі "Зроблено в Україні", який відбувся 11 жовтня 2024 року.

За її словами, з моменту старту програми у липні 2022 року вже ухвалено понад 1000 позитивних рішень на суму 5,037 млрд грн. 779 переробних підприємств отримали 3,9 млрд грн грантових коштів.

Свириденко додала, що уряд працює над розширенням доступу до грантової програми для переробних підприємств. У 2024 році програму доповнили новими можливостями, зокрема для виробників дронів. Також планується зменшити вимоги щодо кількості створюваних робочих місць до 5.

Це дасть можливість більшій кількості підприємців взяти участь у програмі. Очікується також надання доступу до програми для тих, хто прагне впроваджувати автоматизацію виробництва. Рішення з цих питань планується ухвалити до кінця місяця.

Згідно з повідомленням, гранти на переробку є частиною масштабної ініціативи, спрямованої на збільшення інвестицій у реальний сектор економіки України. Вони надаються на умовах співфінансування 50/50 з можливістю витратити кошти на обладнання. Для підприємств на деокупованих територіях держава покриває до 80% вартості проекту.

На сьогодні гранти вже отримали підприємства харчової та текстильної галузей, виробники меблів, хімічних речовин та продукції, виробів з металу, деревини і корка та ін.

В Україні відкриваються офіси "Зроблено в Україні"

Нагадаємо, в Україні почали відкривати офіси "Зроблено в Україні". Такі офіси вже з'явилися у центрах двох прикордонних областей - Чернігові і Сумах. Також офіс відкритий у Дніпрі і для області на цей рік передбачено понад 3,2 млрд грн у рамках усіх програм підтримки.

19 квітня відкриття відбулося першого регіонального офісу національної економічної платформи "Зроблено в Україні" у місті Кам'янець-Подільський Хмельницької області.

Підприємці Буковини в рамках програм підтримки бізнесу "Зроблено в Україні" також можуть розраховувати як мінімум на 800 млн грн державної підтримки.

У рамках програми "Зроблено в Україні уряд виділив щонайменше 1,8 млрд грн для підтримки бізнесу Полтавської області. Ця сума може бути збільшена, адже в бюджеті на 2024 рік на програми підтримки українських виробників закладено 45 млрд грн. 

У травні новий регіональний офіс "Зроблено в Україні" відкрився в Одесі, а в червні - у Житомирі. 21 серпня у Кропивницькому запрацював регіональний офіс "Зроблено в Україні" для підтримки мікро- та малого бізнесу регіону.

Джерело фото: ua.depositphotos.com