Данілов після обстрілів Одеси пригрозив місцевим політикам, що представляли ПР та ОПЗЖ

Олексій Данілов. Фото: Facebook/rnbou
Олексій Данілов. Фото: Facebook/rnbou

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявляє, що зараз настав час для того, аби "пояснити" одеським політикам, що представляли Партію регіонів та "Опозиційну платформу - За життя", які наслідки отримала, на його думку, їхня попередня політична діяльність.

Про це він написав у своєму Twitter у контексті останніх російських атак із застосуванням ракет та ударних безпілотників на порти Одеси та Чорноморська, що відбулися 19 та 20 липня.

"Одеським політикам колишньої Партії регіонів і ОПЗЖ саме час пояснити, як їх повзання по кремлівському килимку привело в Одесу "руський мир" і скільки крові це коштувало", - неоднозначно висловився Данілов.

Нагадаємо, що у ніч на 19 липня армія РФ атакувала Україну, застосувавши 16 ракет "Калібр", вісім ракет Х-22, шість ракет "Онікс", керовану авіаракету Х-59 та 32 дрони Shahed. Повітряним силам ЗСУ вдалося збити лише 13 "Калібрів", Х-59 та 23 дрони, зокрема вісім у Одеській області. Внаслідок ударів руйнування отримала портова інфраструктура Одеси та Чорноморська.

Після цього президент та голова РНБО Володимир Зеленський заявив, що ця атака показала нестачу засобів ППО, а також вказав, що метою російських атак на українські порти, за даними розвідки, є, зокрема, примус партнерів України та ООН зняти з РФ певні обмеження, накладені на останню.

Минулої ж ночі, 20 липня, внаслідок повторної масованої атаки в Одесі було вщент зруйновано частину адмінбудівлі, розташованої на узвишші над портом: загинув цивільний охоронець.