НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

Орієнтуйтеся на Зеленського. Никифоров прокоментував слова представника ОП про можливість перемовин щодо Криму

Сергій Никифоров
Прессекретар президента України Сергій Никифоров. Фото: Офіс президента

У питанні можливих переговорів України з Росією варто орієнтуватися лише на президента Володимира Зеленського. Про це заявив його прессекретар Сергій Никифоров у коментарі Liga.net.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Таким чином він відреагував на слова заступника керівника Офісу президента Андрія Сибіги про можливість перемовин стосовно тимчасово окупованого Криму.

"У цьому питанні слід орієнтуватися на слова президента України та верховного головнокомандувача", – висловився речник Зеленського.

Нагадаємо, Андрій Сибіга в коментарі Financial Times заявив, що Україна готова обговорювати з РФ майбутнє тимчасово окупованого Криму, якщо ЗСУ досягнуть адмінмежі півострова. При цьому він зауважив, що це не означає виключення варіанту звільнення півострова українською армією.

На початку повномасштабної російської агресії Україна та РФ проводили перемовини щодо врегулювання війни, але потім процес зупинився.

У травні 2022 року президент України Володимир Зеленський заявляв, що не вірить у відновлення територіальної цілісності виключно військовим шляхом. Однак потім офіційна риторика української влади дещо змінилася: зокрема, представниця президента в Криму Таміла Ташева влітку заявила, що в питанні повернення території Україна насамперед розраховує на Збройні сили.

Пізніше начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов зауважував, що Крим буде повернено комбінованим шляхом: військовою силою та дипломатією. Але українські підрозділи зайдуть на півострів зі зброєю в руках.

В день річниці повномасштабної війни Володимир Зеленський сказав, що допускає перемовини про її закінчення лише після виконання всіх пунктів його формули миру.