У НАТО прокоментували заяви РФ про вихід з Херсону

У НАТО прокоментували заяви РФ про вихід з Херсону

НАТО стежить за ситуацією на півдні України, де армія країни-агресора РФ зазнає ніщивного тиску та заявила про відведення своїх військ з Херсона.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, передає Reuters.

За його словами, найближчими днями НАТО спостерігатиме, чи справді росіяни відступлять із західного берега Дніпра.

"Очевидним є те, що Росія зазнає сильного тиску, і якщо вони підуть з Херсона, це буде ще одна перемога для України", – сказав Столтенберг.

Він додав, що НАТО підтримуватиме Україну "стільки, скільки буде потрібно".

"Безпрецедентна підтримка, яку надають союзники по НАТО щодня змінює ситуацію на полі битви і залишається життєво важливою для прогресу України", - підкреслив Столтенберг.

Нагадаємо, що 9 листопада керівництво Міністерства оборони Росії анонсувало виведення окупаційних сил з правобережної частини Херсонської області, зокрема з обласного центру.

На думку президента США Джо Байдена, відступ окупаційної армії з Херсона на лівий берег Дніпра показав, що країна-агресор РФ має реальні проблеми зі збройними силами. 

Зазначимо, президент Володимир Зеленський закликає до стриманості з приводу останніх новин на фронті, вказуючи, що російська армія нізвідки не йде без спротиву, тому просування українських військ має бути обережним і повільним.

Як вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW), відхід росіян із західного берега Дніпра на Херсонщині навряд чи є пасткою, яка має заманити українські війська у бій поблизу Херсону, як припускають деякі українські та західні джерела.