Зросла загроза повторного наступу з Білорусі, — Генштаб

Зросла загроза повторного наступу з Білорусі, — Генштаб

Ймовірність повторного наступу російських сил з території Білорусі є і наразі така загроза зростає, повідомив на брифінгу 20 жовтня заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов.

"Загроза відновлення Збройними силами Росії наступу на північному фронті зростає. Цього разу напрямок наступу може бути змінений на захід білорусько-українського кордону для перерізання основних логістичних артерій постачання озброєння та військової техніки Україні від країн- партнерів", — сказав Громов.

Відомо, що в РБ намагаються організувати приховану мобілізацію. Також росіяни продовжують використовувати територію Білорусі для ведення війни проти України, зокрема з РФ запускають балістичні ракети та дрони.

За інформацією Генштабу, на аеродромах РБ стоять літаки МіГ-31, які можуть бути озброєні крилатими ракетами типу "Кинджал". Українська сторона постійно відслідковує ситуацію і вживає заходів для надійного прикриття кордонів на північному напрямку.

Зазначимо, на думку аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), країна-агресор РФ може використати додаткові сили в Білорусі для того, щоб українські війська залишалися під Києвом, уникнувши таким чином їхнього перекидання в інші місця для подальшого контрнаступу.

Саме тому самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко та лідер країни-агресора РФ Володимир Путін домовилися про розгортання спільного регіонального угруповання військ.

При цьому Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов обіцяє військову відповідь України у разі повторної спроби вторгнення ворожих військ з боку Білорусі.