НБУ курс:

USD

41,44

-0,00

EUR

46,24

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,73

41,65

EUR

46,60

46,46

"Аврора" завершила угоду з придбання одного з найбільших складських комплексів у Dragon Capital

"Аврора" завершила угоду з придбання одного з найбільших складських комплексів у Dragon Capital
Фото пресслужба мережі

ТОВ «Вигідна покупка», оператор мережі мультимаркетів Аврора, 21 серпня 2024 року завершило угоду з придбання складського комплексу поблизу Києва у ТОВ «Вест Гейт Логістик» з групи Dragon Capital. Про це повідомляє Асоціація ритейлерів України.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Комплекс має земельну ділянку площею 14,42 га, офісні та складські приміщення загальною площею близько 7000 кв. м, а також зруйноване приміщення площею 90 000 кв. м. Це один з найбільших складських об'єктів у регіоні.

Зазначимо, що складський комплекс був практично повністю зруйнований російськими військами у 2022 році та частково відновлений. Через три місяці після вигнання російських військ з-під Києва вдалося відремонтувати фасадну будівлю площею близько 7,7 тис. кв. м, яка тепер орендується компаніями "Нова пошта" та Watsons Ukraine.

"Ми плануємо відновити зруйнований склад у дві черги. На першому етапі готуємось відновити орієнтовно 45 000 кв. м з вбудованими сховищами до кінця 2025 року. Другий етап плануємо завершити до кінця 2026 року, після чого ще 45 000квю м, також із вбудованими сховищами, будуть готові для роботи" , - повідомив співзасновник мережі "Аврора" Тарас Панасенко. 

Він додав, що придбання комплексу дозволить швидше і якісніше доставляти товари до Києва та його околиць. Інвестиція у відновлення зруйнованого майнового комплексу була ухвалена, оскільки відновлення будівель виявилось ефективнішим і дешевшим, ніж будівництво з нуля.

Крім того, відбудова комплексу не лише сприятиме розширенню мережі Аврора, але й підтримці доступних цін, створенню нових робочих місць, допомозі ЗСУ та забезпеченню значних податкових надходжень до державного бюджету.

Генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала підкреслив важливість угоди для компанії і українського ринку складської нерухомості, зазначивши, що угода демонструє стійкість українського бізнесу та його здатність до розвитку навіть у складних умовах.

"Ми впевнені, що це придбання значно посилить наші логістичні можливості та дозволить ще ефективніше обслуговувати наші торгові точки по всій Україні”, - додав Томаш Фіала.

Водночас, юридичний супровід угоди забезпечувала компанія Arzinger. Інші деталі угоди залишаються конфіденційними і не підлягають розголошенню.

Нагадаємо, 16 серпня Антимонопольний комітет України надав дозвіл на укладення угоди щодо придбання ТОВ "Вест Гейт Логістик", одного з найбільших складських комплексів під Києвом, компанією ТОВ "Вигідна покупка"

Dragon Capital продає нерухомість

Перед повномасштабною війною група Dragon Capital володіла 778 000 кв. м. Зараз – близько 531 000 кв. м комерційної нерухомості: за період війни компанія втратила три об’єкти і ще три продала.

Окрім продажу Amtel, у 2022–2023 роках група знайшла нових власників для двох офісних центрів у Києві.

БЦ на вул. Діловій у Києві придбало Товариство Червоного Хреста України, випливає з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

БЦ "Пори року" у 2023 році купила компанія Soft Construct Limited. Її бенефіціари – громадяни Вірменії Віген та Ваге Бадалян. Вони – співвласники глобального розробника ПО для гемблінга BetConstruct.

Також компанія Dragon Capital Томаша Фіали у березні 2024 року продала складський комплекс Amtel у Київській області. Покупцем активу стала фірма "Гістіон" із Херсону.

Як ринок складської нерухомості, що переживає війну з особливо гострою динамікою, справляється з дефіцитом площ, дізнайтеся з матеріалу Delo.ua.