НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

У Чернігові відкрився перший центр рекрутингу української армії

У Чернігові відкрився перший центр рекрутингу української армії
Фото: Міністерство оборони України

У Чернігові розпочав роботу перший рекрутинговий центр для української армії. Центр розміщений у приміщенні Чернігівського ЦНАПу на проспекті Левка Лук'яненка, 20а. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

"У центрі працюють цивільні спеціалісти, які пройшли багаторівневе навчання. Вони не роздають повістки, а лише допомагають людям вибрати посаду та військову частину у війську", - зазначили у Міноборони.

Крім того спеціалісти допомагають оформити документи та вирішити можливі непорозуміння. Також консультацію можна отримати за телефоном +380 66 005 72 36.

Центр пропонує понад 10 тисяч вакансій, серед яких водії, медики, стрільці, діловоди, бухгалтери, кухарі, ремонтники та інші спеціальності. Крім того, у співпраці з Victory Drones та Drone Force реалізуються два проєкти, що передбачають навчання та залучення операторів безпілотних літальних апаратів до Сил оборони.

Рекрутинг для захисту України

Міноборони реалізує проєкт рекрутингу в ЗСУ.  Ініціатива покликана покращити процеси відбору вмотивованих військовослужбовців.  

У середині листопада Міноборони підписало договір із агенцією Lobby X. Пізніше до проєкту "рекрутинг" приєднався український сайт працевлаштування Work.ua. та платформа з пошуку роботи robota.ua.

Також Міністерство оборони домовилося з сервісом інтернет-оголошень OLX.ua про залучення до рекрутингу до лав Збройних сил України.

У Міністерстві вказують, що така співпраця засвідчує зростання зацікавленості вакансіями у ЗСУ. Там закликають долучатися й інші онлайн-платформи до рекрутингового проєкту.

Крім того, в Україні почали розробку нового проєкту для цифрового рекрутингу до лав української армії, який буде спрямований на пошук операторів дронів.