Лідери "Єдиної Росії" закликали Путіна поділитися з "ДНР" і "ЛНР" зброєю через "підготовку Києвом агресії"

Володимир Васильєв
Володимир Васильєв. Фото: сайт Держдуми

Лідер пропрезидентської фракції "Єдина Росія" у Державній думі (нижній палаті парламенту) РФ Володимир Васильєв закликає російське керівництво надати допомогу "ДНР" та "ЛНР" у вигляді постачання військової продукції, "необхідної для стримування агресії". Про це повідомляє сайт партії.

"Дії країн НАТО сьогодні викликають реальну тривогу та подив. Влаштовувати істерію у світових ЗМІ і одночасно "накачувати" Україну західною летальною зброєю – дуже небезпечно. Ми сьогодні розуміємо: сьогодні "накачують" Україну ракетними комплексами, гранатометами, іншими боєприпасами. Причому там же з'являються й інструктори, які навчають використанню цих систем. Це велика небезпека", - вважає він.

На думку Васильєва, те, що відбувається, виглядає підготовкою до бойових дій проти мирного населення Донбасу, що викликає в Росії велике занепокоєння.

"Нас дуже непокоїть благополуччя мирних громадян. Військові обстріли Луганської та Донецької областей збільшуються, знову гинуть люди, страждають, руйнується їхня власність. Винищення людей ми не можемо допустити, тому ми довго чекали, поки розумне рішення переможе у Вашингтоні, але цього не відбувається", – додав голова фракції.

Він зазначив, що російська сторона поки що чує лише загрози введення проти РФ нових санкцій разом з новинами про "озброєння, що надходить в зону конфлікту".

"Той сценарій, який демонструє колективний Захід в Україні, нагадує повернення до нацизму та бендерівщини. Ми не можемо з цим миритися. Нас дуже непокоїть питання захисту життя російських громадян та співвітчизників, які проживають на територіях ЛНР та ДНР", - заявив політик.

За його словами, у Раді Держдуми, у фракції ЄР та у партійних структурах проводилися консультації з цього питання, і політсила дійшла розуміння, що "не може кинути людей на свавілля київського режиму".

"У зв'язку з цим ми звертаємося до керівництва нашої країни надати допомогу Луганській та Донецькій республікам у вигляді постачання необхідної для стримування агресії військової продукції, а також вжити всіх необхідних заходів для забезпечення безпеки громадян", - сказав Васильєв.

Крім того, ЄР опублікувала позицію секретаря генеральної ради партії, першого заступника голови Ради Федерації (верхньої палати парламенту) РФ Андрія Турчака, який також заявив про необхідність поставок "ДНР" і "ЛНР" окремих видів озброєнь для підвищення їхньої обороноздатності "перед лицем агресії, що явно готується Києвом". воєнної агресії".

"Єдина Росія" з величезною тривогою ставиться до накачування України західною летальною зброєю, це роблять практично всі провідні країни НАТО у дуже великих масштабах", - заявив він.

За словами Турчака, лише цього року зі США та Великобританії в Україну було здійснено десятки авіарейсів, які доставили ракетні комплекси, гранатомети та стрілецьку зброю, міни, боєприпаси "і багато іншого", причому країни НАТО і самі не заперечують, що займаються цим.

"Більш того, під цю сурдинку в Україну у великій кількості прибувають так звані інструктори - кадрові військовослужбовці НАТО. Серед інших цілей вони готують різні військові підрозділи України до ведення бойових дій у міських умовах", - стверджує він.

За твердженням заступника голови Ради Федерації, останнім часом "кратно збільшилася кількість обстрілів Луганської та Донецької областей", і в цій ситуації дії української сторони необхідно зупинити.

"Поки гинуть мирні люди, західні куратори підштовхують українську хунту до прямого вторгнення на Донбас: озброюють нацбати, для яких герої – Бандера та Гітлер, а свастика – їхній шанований знак. Вважаю, що в цих умовах Росії просто необхідно надати Луганській та Донецькій народним республікам необхідну допомогу у вигляді поставок окремих видів озброєнь для підвищення їхньої обороноздатності і стримування військової агресії, що явно готується Києвом. Треба зупинити київський режим", - заявив Турчак.

Нагадаємо також, що 19 січня фракція Комуністичної партії РФ внесла до Держдуми проект постанови про визнання незалежності "ДНР" та "ЛНР". З "Єдиної Росії" при цьому спершу надходили суперечливі сигнали про підтримку цієї ініціативи.

Проте 21 січня голова нижньої палати російського парламенту В'ячеслав Володін, який представляє цю партію, дав цій ідеї хід, запропонувавши розглянути на засіданні Ради Держсудми. Він також зазначив, що окрім комуністів, її підтримують фракції "Справедлива Росія – За правду" та ЛДПР.

Примітно також, що в ході "урядової години" з міністром закордонних справ Сергієм Лавровим, яка пройшла у Держдумі 26 січня, про підтримку зовнішньополітичного курсу, що проводиться МЗС РФ, заявили не тільки представники чотирьох традиційних парламентських сил, а й лідер партії "Нові люди", що вважається ліберальною, Олексій Нечаїв. За підсумками виборів 2021 року ця політсила вперше з 2007 року змогла "розбавити" політичний спектр у Держдумі.

Як повідомляється на сайті ДД, голова фракції заявив, що "наше МЗС на висоті", а "Захід все більше втягується в методи, і в дії, і в риторику, і навіть у стилістику холодної війни, що виглядає як пережиток минулого".

"Люди чекають, щоб ми не відповідали на якісь випади чужих дипломатів, стримувалися у складні моменти, хлоп'ячих витівок не допускали, і, дякувати Богу, це виходить", - заявив Нечаєв, подякувавши російському МЗС за "ювелірну роботу".