"Укренерго" попередило про обмеження електропостачання в Києві та 10 областях після обстрілів

"Укренерго" попередило про обмеження електропостачання в Києві та 10 областях після обстрілів

"Укренерго" в суботу, 22 жовтня, попередило про обмеження електропостачання в Києві та 10 областях після ракетних ударів по об’єктах енергетики.

Про це йдеться в повідомленні НЕК "Укренерго".

"Сьогодні, 22 жовтня, рашисти здійснили ще одну ракетну атаку на енергетичні об’єкти магістральних мереж західних регіонів України. Масштаб пошкоджень співставний або може перевищувати наслідки атаки 10-12 жовтня", - йдеться в повідомленні.

В компанії повідомили, що наразі вимушено застосовані обмеження енергопостачання в Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях.

Зазначається, що обмеження споживачів необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі та уникнути повторних аварій після того, як електромережі були пошкоджені терористичними ракетними атаками.

Ремонтні бригади "Укренерго" приступлять до відновлення щойно рятувальники ДСНС ліквідують наслідки ракетних влучань. 

Крім того, "Укренерго" просить ощадливо споживати електроенергію впродовж всього дня і особливо в пікові години споживання - з 6:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00.

Раніше "Укренерго" попереджало про обмеження споживання електроенергії в Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях в суботу, 22 жовтня, через збільшення споживання електроенергії в цих регіонах.

Нагадаємо, в суботу, 22 жовтня, окупанти знову обстрілюють об’єкти критичної інфраструктури в Україні. Так, зафіксували прильоти у РівномуЛуцькуХмельницькомуОдеській та Кіровоградській областях.

Раніше міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив, що окупанти завдали з 10 жовтня близько 300 ударів по енергосистемі України, триває підготовка до заходів, які доведеться вживати в разі "драматичних пошкоджень".