Дубінського визнали винним у корупції

Дубінського визнали винним у корупції
Олександр Дубінський у Печерському райсуді. Фото: Facebook-сторінка нардепа

Печерський районний суд міста Києва, за матеріалами, наданими Державним бюро розслідувань, виніс рішення про визнання чинного народного депутата України винним у вчиненні корупційного адміністративного правопорушення. Йдеться про Олександра Дубінського,

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

ДБР встановило, що протягом серпня та жовтня 2023 року нардеп звертався до Міністерства охорони здоров'я та самого ДБР з депутатськими запитами, що відображали його особисті інтереси, зокрема, стосувалися розслідування проти нього щодо отримання дозволу на виїзд за кордон. Бюро вважає, що цим депутат намагався вплинути на розслідування кримінальних справ, де він фігурує як підозрюваний.

Крім того, у листопаді 2023 року, ДБР повідомило депутата та інших осіб про підозру у державній зраді, пов'язаній із діяльністю на користь іноземних спецслужб з метою підриву міжнародного іміджу України.

Нагадаємо, 9 січня Офіс генерального прокурора направив до суду обвинувальний акт щодо Дубінського за підроблення документів для виїзду за кордон.

"Розслідуванням встановлено, що депутат вніс неправдиві відомості до офіційних документів на підставі яких виїхав за кордон", - зауважують в Генпрокуратурі.

Дубінському повідомили про підозру за частиною 2 статті 332 Кримінального кодексу (організація незаконного переправлення особи через державний кордон, вчиненого за попередньою змовою групою осіб) ще 3 листопада.

Йдеться про виїзд чоловіка на прізвище Базюк, який, як стверджує слідство, є братом цивільної дружини Дубінського. Зазначається, що в якості підстави для перетину державного кордону ним були надані документи, внесені в систему "Шлях", а саме витяг з розпорядження Київської обласної військової адміністрації про виїзд водіїв, що здійснюють перевезення для потреб армії.

Дозвіл чоловік отримав через громадську організацію "Медіаоборона", яку очолює колишній помічник Дубінського Дмитро Оберемчук.

Справа про держзраду Дубінського

Крім цього, Служба безпеки України та ДБР зібрали докази державної зради з боку народного депутата України Олександра Дубінського, який здійснював інформаційно-підривну діяльність на користь РФ.

За матеріалами слідства, Дубінський мав позивний "Буратіно" і входив до складу злочинної організації, яку сформувало головне управління генштабу збройних сил Росії (відоме як ГРУ).

За даними слідства, крім Дубінського до складу ворожої групи входив екснардеп Андрій Деркач, який напередодні повномасштабного вторгнення РФ втік за кордон. Також до цієї агентурної мережі входив колишній прокурор Костянтин Кулик. Він мав позивний "Птичка" і наразі переховується від правосуддя за кордоном.

Печерський районний суд Києва у ніч на 14 листопада обрав запобіжний захід  Дубінському у вигляді тримання під вартою на 60 діб без альтернативи застави. Нардеп пробуде у СІЗО до 12 січня 2024 року.