Готовий підставити плече: Порошенко записав звернення до Зеленського та запропонував свою допомогу

Порошенко записав звернення до Зеленського та запропонував свою допомогу
Порошенко записав звернення до Зеленського та запропонував свою допомогу

П'ятий президент України, народний депутат Петро Порошенко записав звернення до Володимира Зеленського, в якому сказав, що повертається "захищати не себе, а Україну" та готовий підставити плече влади для захисту від "нападу Росії".

Про це Петро Порошенко заявив у відеозверненні.

Колишній президент вкотре нагадав, що повертається із Варшави у понеділок, 17 січня.

Він підкреслив, що за його відсутності влада Володимира Зеленського докладала зусиль, щоб його залякати. Порошенко вкотре назвав підозру про держзраду сфабрикованою і заявив, що "залякати" її не вдасться.

"Наполегливо радили мені „шептуни" з кіл Зеленського, що мені краще не повертатися в Україну. Зупинити своє політичне життя та відкрити своє зелене світло Зеленському. Пане Зеленський, для вас погана новина: 17 січня о 09:10 рейсом із Варшави я повертаюся до України. Звичайно, не для того, щоб захищатися від вас, ви того не варті. А для того, щоб захищати Україну від російської агресії", - заявив політик.

Він наголосив, що європейські політики вважають, що російська агресія – це загроза не тільки для України, а й для всієї Європи "можливо, найбільша за 30 років".

Також Порошенко сказав, що готовий допомагати владі, "давати свої думки та поради".

"Ми готові взяти під руки, якщо потрібно. Ми готові навіть пересувати ноги, якщо ноги їх не йдуть у європейському напрямку. Все це ми готові робити для того, щоб допомогти Зеленському, бо він президент. І у його немічних руках булава", - сказав нардеп.

Зазначимо, органи досудового розслідування розраховують на проведення всіх необхідних процесуальних дій, у тому числі обрання запобіжного заходу Петру Порошенку в день його повернення до країни, тобто 17 січня.

Напередодні адвокат політика Ігор Головань заявив , що суд вже ухвалив рішення про затримання Порошенка з метою примусової доставки його до суду. При цьому, за його словами, офіс генпрокурора і Печерський суд чомусь приховували існування документа.

Українські правоохоронці підозрюють Петра Порошенка у сприянні діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР" шляхом організації придбання вугілля у підконтрольних їм підприємств за державні кошти, внаслідок чого енергетична сфера України опинилася залежно від Росії та терористичних організацій.

Після того, як співробітники Державного бюро розслідувань 17 грудня намагалися вручити йому повістку, Порошенко, як заявили у прес-службі "Європейської солідарності", відбув   у "заздалегідь заплановане дипломатичне турне до Туреччини та Польщі".

У Державному бюро розслідувань висловили сумніви, що п'ятий президент України Петро Порошенко заздалегідь планував поїздку до Європи, і заявили, що екс-президент   купив квитки   на літак за пару годин до вильоту.

Раніше Печерський районний суд Києва підтримав клопотання прокурора щодо накладення арешту на майно колишнього президента України.