Резніков подав до Верховної Ради заяву про відставку

Міністр оборони Резніков подав до Верховної Ради заяву про відставку. Фото: facebook.com/reznikovoleksii
Міністр оборони Резніков подав до Верховної Ради заяву про відставку. Фото: facebook.com/reznikovoleksii

У понеділок, 4 вересня, очільник Міністерства оборони України Олексій Резніков заявив, що подав до Верховної Ради заяву про свою відставку.

Про це він повідомив у Facebook.

"На виконання рішення Президента України Володимира Зеленського подав до Верховної Ради України заяву про відставку. До звіту готовий.Тримаймо стрій!", - написав Резніков.

Напередодні президент Володимир Зеленський підтвердив, що має намір внести до Верховної Ради подання на звільнення міністра оборони Олексія Резнікова та призначення замість нього голову Фонду державного майна Рустема Умєрова. 

На думку президента, міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством в цілому.

Олексій Резніков — скандали в Міноборони

Діючий очільник Міноборони за 2023 рік встиг потрапити одразу в декілька корупційних скандалів. Спершу журналісти з'ясували, що відомство закуповує за завищеними цінами продукти харчування для військових. Ці новини запам'яталися суспільству "яйцями по 17 грн за штуку".

Спочатку Резніков виправдовував своїх колег, які вочевидь причетні до відмивання бюджетних грошей, але згодом визнав помилки та провів кадрові зміни. Розслідування щодо схеми все ще триває, деяким учасникам оголосили підозри.

Тоді також була інформація про можливе звільнення Резнікова, але в підсумку він залишився на посаді.

Згодом журналісти заявили, що нібито Міноборони закупило за завищеними цінами куртки для військових. Резніков відкидає обвинувачення в сторону відомства і навіть був готовий укласти парі з журналістом та нардепом. Проте останні відмовилися. Железняк зауважив, що на момент заяви про парі Резніков вже знав про свою відставку.