Війна в Україні: всі останні новини (оновлюється)

дніпро, атака, удар, 19 квітня, вокзал, вокзальна, сталінка
Наслідки удару по "сталінці" на Вокзальній площі у Дніпрі 19 квітня. Фото: ГУ ДСНС в Дніпропетровській області

24 лютого 2022 року о 5 годині ранку розпочалася війна в Україні. Президент РФ Володимир Путін оголосив проведення "військової спецоперації" проти України. Війська Російської Федерації зробили масовані обстріли 10 областей. Верховна Рада оголосила воєнний стан. Delo.ua збирає онлайн в одному місці всю найважливішу інформацію про те, що відбувається.

25 квітня

14:52 Через російський обстріл селища Білозерка Херсонської області постраждав місцевий житель. Під ворожий удар 57-річний чоловік потрапив, перебуваючи на власному городі. Він отримав вибухову травму та поранення ноги. Потерпілого доставили до лікарні.

14:50 Ворог застосував КАБ, вдаривши по інфраструктурі Сум. Детальніше про наслідки атаки поки не повідомляється.

14:30 Через ворожий артобстріл у Нікополі Дніпропетровської області госпіталізовано дві людини. 74-річна жінка – у важкому стані. У неї осколкові поранення, травматичний шок. Ще одному потерпілому 46 років. Чоловік в стані середньої тяжкості. Є й руйнування: понівечені кафе, ринок й авто.

14:05 Російські війська вкрили вогнем селище Антонівка Херсонської громади. Відомо про одну постраждалу: поранення отримала 71-річна жінка, яка на момент обстрілу знаходилася на подвірʼї. “Швидка” доставила її до лікарні з контузією, вибуховою та черепно-мозковою травмами.

12:14 За медичною допомогою до лікарні звернулися 36-річна жінка та 30-річний чоловік, які кілька днів тому потрапили під удар окупаційних військ в селищі Білозерка Херсонської області. У потерпілих – контузії та вибухові травми. Їх шпиталізували.

11:12 На трасі поблизу села Осокорівка Нововоронцовської громади Херсонської області окупанти скинули з дрона вибуховий предмет на вантажівку. Постраждав 58-річний чоловік. У нього – вибухова травма, поранення обличчя та руки. Потерпілого госпіталізували. Пожежу рятувальники загасили.

09:35 РФ атакувала ракетами Смілу, на Дніпропетровщині пошкоджений газопровід. Детальніше про ситуацію в регіонах за добу: https://tinyurl.com/3afakc2d

24 квітня

18:30 Під ворожими ударами протягом дня були Нікополь, Мирівська, Марганецька і Покровська сільська громади Дніпропетровської області: зафіксовано 6 атак дронами-камікадзе і 3 – артилерією. Пошкоджені приватний будинок, господарська споруда, авто. Загиблих і постраждалих немає.

16:58 24 квітня ворог наніс ракетний удар по передмістю Сум. На місці працюють всі необхідні служби. Наслідки ворожої атаки ворога уточнюються. 

15:10 Внаслідок нічного масованого обстрілу села Станіслав Херсонської області госпіталізовано 57-річного чоловіка. Він отримав контузію, вибухову та черепно-мозкову травму. Загалом пошкоджено майже 40 житлових будинків.

14:16 До лікарні звернулася жителька села Михайлівка Новоолександрівської громади Херсонської області, яка кілька днів тому потрапила під російський обстріл. У 35-річної жінки діагностували вибухову травму та поранення ноги. Потерпілій надають меддопомогу.

11:56 Уранці війська РФ завдали артилерійського удару по середмістю Куіп’янська Харківської області. Один зі снарядів влучив у двоповерхову будівлю, що не експлуатується, спричинивши пожежу площею 300 квадратних метрів. Рятувальники загоряння ліквідували.

09:44 Власлідок обстрілу Одеси пошкоджено близько 30 приватних будинків. Нанесено удар по місцю зберігання виведеної з ладу автомобільної техніки. Госпіталізовано 43-річну жінку в стані середнього ступеня тяжкості.

09:31 Харків обстріляли ракетами С-300, на Херсонщині є загиблий, на Дніпропетровщині пошкоджені ЛЕП. Детальніше про ситуацію в регіонах за добу: https://tinyurl.com/3nr9hhbx

23 квітня

21:54 Протягом дня росіяни здійснили 51 обстріл населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 242 вибухи. Обстрілів зазнали Миколаївська, Хотінська (10 вибухів), Юнаківська (30 вибухів), Білопільська (18 вибухів, одна людина поранена), Краснопільська (41 вибух), Великописарівська (4 вибухи), Новослобідська (10 вибухів), Глухівська, Шалигинська (38 вибухів, поранено двох людей), Есманьська (29 вибухів), Середино-Будська (37 вибухів, одна людина поранена) громади.

18:30 Нікопольський район росіяни протягом дня 5 разів обстрілювали з артилерії, понад 15 разів вдарили дронами-камікадзе та тричі скидали снаряди з БпЛА. Дісталося Нікополю, Марганецькій, Мирівській та Покровській сільській громадам. Постраждали двоє людей. Пошкоджені п’ятиповерхівка, 16 приватних будинків і 5 господарських споруд, адмінбудівля, інфраструктурний об’єкт, магазин та авто.

➡️ В свою чергу, число постраждалих внаслідок денної атаки у Дніпровському районі зросло до восьми. Зокрема, 23-річна дівчина отримала відкриту черепно-мозкову травму, знаходиться у важкому стані. Також це троє чоловіків віком 32, 43 та 47 років. Їхній стан середній. Двоє – в лікарні.

15:56 В обід окупанти вкотре атакували селище Козацьке Новокаховської громади Херсонської області. Внаслідок обстрілу травми, несумісні з життям, отримала 82-річна жінка.

14:24 У Харкові - один "приліт" у приватний сектор. Пошкоджено авто та приватний будинок. Щодо постраждалих та місця іншого "прильоту" інформація поки не наводиться.

14:24 Ворог вдарив по Дніпровському району Дніпропетровської області. Через ракетну атаку постраждали, за попередніми даними, четверо людей. Це троє чоловіків (34, 48 і 70 років) та 72-річна жінка. Всі госпіталізовані у стані середньої тяжкості. Сталися два займання.

13:52 Російські війська вкрили вогнем село Новокаїри Милівської громади Херсонської області. Вибухову травму та уламкове поранення лопатки отримав 67-річний чоловік. Потерпілого шпиталізували. Лікарі оцінюють його стан як середньої тяжкості. Ударом пошкоджено 3 будинки, автомобіль та інфраструктурний об'єкт.

13:03 Росія атакувала Костянтинівку Донецької області: 5 людей отримали поранення. Вони їхали в легковому авто та опинились в епіцентрі вибуху. Окупанти вдарили по місту керованою авіаційною бомбою УМПБ-Д-30 СМ. Парамедики поліції надали постраждалим домедичну допомогу та евакуювали їх до лікарні.

11:54 До лікарні доставили 65-річного чоловіка, котрий напередодні потрапив під ворожий удар у Херсоні. У потерпілого – контузія, вибухова та черепно-мозкова травми, забій ока та ноги.

11:51 До однієї з херсонських лікарень з мінно-вибуховою та закритою черепно-мозковою травмами, струсом головного мозку, контузією, забоями ока та коліна доставлено чоловіка 1958 року народження, що отримав поранення трохи більше доби тому внаслідок ворожого обстрілу селища Антонівка Херсонської громади.

11:14 Зранку внаслідок скидання вибухівки з дрона на Берислав Херсонської області постраждав 63-річний місцевий житель. З вибуховою травмою, контузією, пораненням рук та тулуба чоловіка шпиталізували.

09:10 РФ атакувала дронами, в Одесі пошкоджені будинки, на Харківщині та Херсонщині є загиблі. Детальніше про ситуацію в регіонах за добу: https://tinyurl.com/3aw5aj4c

22 квітня

22:04 Протягом дня росіяни здійснили 16 обстрілів прикордоння Сумської області. Зафіксовано 182 вибухи. Обстрілів зазнали Хотінська, Миропільська, Юнаківська, Краснопільська, Великописарівська, Середино-Будська громади.

19:21 Росія атакувала телевежу в Харкові ракетою. 22 квітня РФ завдала ракетного удару по обʼєкту телевізійної інфраструктури у Харкові. За попередніми даними, ворог здійснив повітряну атаку ракетою Х-59. Президент Володимир Зеленський у своєму повідомленні про телефонну розмову з президентом США Джо Байденом підтвердив, що удару зазнала телевежа міста.  

18:41 Росіяни вдень обстріляли Красногорівку Донецької області: загинула 70-річна жінка, пошкоджено три багатоповерхівки. У Мар'їнській громаді авіаудару зазнало село Максимільянівка: інформація про постраждалих не надходила. Крім того, знову під ворожим вогнем опинився Українськ. Наслідки обстрілу встановлюються.

18:30 Протягом дня ворог скерував на Нікопольський район Дніпропетровської області 13 дронів-камікадзе та двічі обстрілював його з важкої артилерії. Потерпали Нікополь, Марганецька та Мирівська громади.

➡️ Пошкоджено п’ятиповерхівку та шість приватних будинків. Понівечені комунальне підприємство та коледж, побиті 10 машин, серед яких автівки ДСНС та поліції, а також екскаватор і скутер. Зачепило й господарську споруду, гараж і газогони. Люди вціліли.

12:43 Внаслідок чергового обстрілу Дніпровського району Херсона постраждали двоє чоловіків віком 48 та 51 рік. Потерпілих з контузіями та вибуховими травмами госпіталізували.

10:50 Російські війська обстріляли автобусну зупинку у Дніпровському районі Херсона. Постраждала 44-річна жінка. Вона отримала контузію, поранення ноги, вибухову та черепно-мозкову травми. Потерпілу доставили до лікарні.

09:03 Ворожий дрон влучив у фермерське господарство на Одещині: яка ситуація у регіонах

➡️ Впродовж доби 21 квітня ворожих ударів, зокрема, зазнали Харків та 15 населених пунктів Харківської області, а також шість населених пунктів Запорізької області. Детальніше: https://tinyurl.com/224htjkv

21 квітня

15:32 Ворог вдарив по селу Козацьке Новокаховської громади. Сьогодні зранку окупаційна армія скинула дві керовані авіабомби на населений пункт. Зруйновано під’їзд п’ятиповерхівки. Також внаслідок прильоту один житловий будинок загорівся.

14:00 Ворог продовжує точкові ракетні удари по Одещині. Цілив знову по транспортно-логістичному об'єкту припортової інфраструктури. Вибуховою хвилею та уламками ракети пошкоджено приватні будинки. В одному з яких впала стеля. На приватному подвір’ї сталося займання сіна. Відомого про 4 постраждалих внаслідок ракетного удару по Одещині. З них три чоловіка та одна жінка. 

12:45 Внаслідок ворожої атаки по м. Українськ загинула жінка, ще четверо містян зазнали поранень. За попередніми даними, проти мирного населення ворог використав РСЗВ "Смерч".

➡️ Внаслідок влучання засобу ураження біля будинку загинула жінка 82-річна. Крім того зазнали травм різного ступеня тяжкості четверо чоловіків віком від 21 до 53 років. Потерпілим з забоями й осколковими пораненнями надано кваліфіковану медичну допомогу.

Також пошкоджено 6 багатоквартирних житлових будинків.

10:37 Протягом минулої доби війська РФ обстріляли 138 населених пунктів: яка ситуація в регіонах

➡️Протягом минулої доби російські війська обстріляли територію 10 областей України. Загалом з різних видів озброєння - міномети, танки, ствольна артилерія, РСЗВ, ЗРК, ОТРК, БПЛА та тактична авіація - були атаковані 138 населених пунктів та 157 об'єктів інфраструктури. Деталі: https://tinyurl.com/38v2x63b

20 квітня

17:58 Внаслідок чергового ракетного удару по Одесі виникли пожежі в приватному секторі. Зруйновано житлові будинки, в одному з яких знаходилися жінка з дитиною. Їх вдалося врятувати.

️ Наразі відомо про двох дорослих з легкими пораненнями, вони відмовилися від госпіталізації. Постраждалу трирічну дитину ушпиталено. Медики надають всю необхідну допомогу. Рятувальники та комунальні служби продовжують ліквідовувати наслідки атаки.  

17:18 Ворог наніс ракетний удар по інфраструктурі міста Шостки. На місці працюють всі відповідні служби. Наслідки атаки уточнюються. 

17:03 У с. Малі Проходи Харківського району пошкоджено приватний будинок та легкова автівка. У с. Баранівка Богодухівського району під обстріл потрапили 2 приватні будинки. В Індустріальному районі Харкова внаслідок обстрілу зруйновано гараж та пошкоджено ще 14. 

16:35 Ворог атакував Дніпровський район. Загинув 54-річний чоловік. На момент удару він ремонтував авто неподалік.

10:55 Окупанти обстріляли цивільне населення Вовчанська. Близько 8 ранку російські війська влучили в приватний будинок у місті — від мінно-вибухових травм загинув 83-річний чоловік. Також внаслідок влучання по іншому приватному домоволодінню на місці загинув 50-річний цивільний. 

️ Під прицілом російських військ була і звичайна 9-поверхівка. Зруйновано третій підʼїзд будинку. У другому підʼїзді частково зруйновано дах. Двох людей деблокували з квартири. Постраждала 61-річна жінка, її госпіталізували, стан — середній. Також травм зазнав 44-річний чоловік. Противник використовував боєприпаси УМПБ Д-30.

10:33 В Одесі та на Херсонщині влучання в об’єкти критичної інфраструктури, на Миколаївщині загинула жінка. Детальніше про ситуацію в регіонах: https://tinyurl.com/5n88v67n

19 квітня

22:23 Рятувальники виявили тіло третього загиблого внаслідок влучання в будинок на Вокзальній площі в Дніпрі: на рівні третього поверху знайшли тіло чоловіка, який мешкав на 5-му поверсі.

22:17 Протягом дня росіяни здійснили 10 обстрілів прикордоння Сумської області. Зафіксовано 33 вибухи. Обстрілів зазнали Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Березівська та Середино-Будська громади.

21:15 Близько 20:00 російська армія вдарила по селищу Антонівка Херсонської громади. Загинула 80-річна пенсіонерка. Під час обстрілу вона перебувала на вулиці.

20:53 Внаслідок атаки на порт "Південний" зруйновано термінал олійної компанії "Дельта Вілмар", на місці виникла серйозна пожежа

➡️ За підрахунками Мінвідновлення, це вже 39-а атака Росіі по об‘єктах портової інфраструктури Одеській області. Детальніше: https://tinyurl.com/nhjx2buc

18:30 Протягом дня ворог бив по Нікопольському району Дніпропетровської області артилерією та дронами-камікадзе, скидав снаряди з БпЛА. Загалом – 20 атак від ранку. Поцілив агресор по Нікополю, Марганецькій, Покровській та Мирівській громадах.

➡️ Пошкоджені гімназія, комунальне підприємство, адмінбудівля, 14 приватних будинків, 11 господарських споруд, теплиця. Побиті пожежна машина та легкові авто. Понівечене енергетичне обладнання. Сталося займання, вогонь рятувальники вгамували. Люди не постраждали. Втім, через пошкодження ЛЕП 30 тисяч абонентів Нікополя залишилися без світла.

17:44 Вдень ворог вкотре обстріляв центр Білопілля Сумської області з артилерії. 51-річний місцевий житель отримав тяжкі поранення, від яких помер у лікарні. Ще троє людей отримали травми. Пошкоджено багатоповерхівку, легкові автомобілі, магазини та аптеку.

15:59 Російські війська атакували ракетами Одеську область. Є пошкодження припортової інфраструктури. Відомо про одного постраждалого: чоловіка з осколковим пораненням госпіталізовано.

10:57 Вночі російські війська масованим вогнем вкрили Дніпровський район Херсона. Били по приватних будинках та багатоповерхівках, оселі зазнали пошкоджень. У середньому стані тяжкості до лікарні доставили двох жінок віком 41 та 48 років. У них - вибухові травми та поранення кінцівок. 65-річному чоловіку, котрий отримав поранення обличчя, лікарі надали медичну допомогу на місці.

10:46 Шість людей, за попередньою інформацією загинуло внаслідок атаки у Синельниківському районі Дніпропетровської області, зокрема 14-річна дівчинка і два хлопчика віком 6 та 8 років. Ще шестеро постраждали. Пошкоджені близько 30 приватних будинків, чотири практично зруйновані. Було кілька пожеж, які загасили. Згодом в ОВА повідомили, що госпіталізованого у вкрай важкому стані 6-річного хлопчика вдалося врятувати.

➡️ В свою чергу, у Кривому Розі - троє поранених. З них двоє - в лікарні в стані середньої тяжкості. У Павлограді ж було пошкоджено адмінбудівлю.

09:36 РФ атакувала Україну 22 ракетами та дронами: зокрема, ударів ворога зазнали понад 20 населених пунктів у Харківській області та 8 у Запорізькій. Детальніше про ситуацію в регіонах за добу: https://tinyurl.com/bd2v9rpb

08:37 РФ завдала удару по центру Дніпра, є загиблі, пошкоджена інфраструктура "Укрзалізниці" (ФОТО). Детальніше: https://tinyurl.com/mur28u8b. За даними на 14:23, число постраждалих зросло до 24. Втім, згодом з-під завалів будинку на Вокзальній площі дістали тіло ще однієї жінки.

18 квітня

21:59 Увечері ворог здійснив масовані обстріли Вовчанська Харківської області. Менш ніж за годину в середмісті виникли три великі пожежі. Зайнялась будівля кафе, церква та двоповерховий багатоквартирний будинок. Постраждалих немає.

21:59 Протягом дня росіяни здійснили 14 обстрілів прикордоння Сумської області. Зафіксовано 82 вибухи. Обстрілів зазнали Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Новослобідська та Свеська громади.

19:19 Вдень російська армія обстріляла село Львове Тягинської громади Херсонської області. Окупанти випустили понад 20 снарядів. Пошкоджено приміщення школи, загорівся приватний будинок. Ніхто не постраждав.

18:30 Нікопольський район Дніпропетровської області протягом дня російська армія тричі обстріляла з артилерії та ще 10 разів акакувала з БпЛА різних типів. Під ударом були райцентр, Покровська сільська, Марганецька та Мирівська громади. Пошкоджені інфраструктурний об’єкт й агрофірма. Понівечені 9 приватних будинків, 3 господарські споруди, 2 гаражі.

14:30 Ворог атакував дронами автомобіль хлібокомбінату під час розвантаження продовольства біля магазину в одному із сіл Новгород-Сіверського району Чернігівської області. Жертв немає, однак водій отримав вибухову контузію легкого ступеня.

12:45 Росіяни вранці обстріляли з авіації селище Очеретине Донецької області, влучивши прямо в будинок і вбивши 56-річного чоловіка. Крім того, стало відомо про ще двох загиблих в Очеретинській громаді: внаслідок артобстрілу 15 квітня у селі Нетайлове загинули двоє чоловіків. Також у четвер під обстріл потрапила Часовоярська громада — там поранено 74-річна жінку, її доставили в лікарню.

12:20 Ворог атакував Дніпровський район Дніпропетровської області. Попередньо, через ракетний удар постраждали двоє чоловіків – віком 30 і 35 років. Госпіталізовані в стані середньої тяжкості. Пошкоджені інфраструктурний об’єкт і підприємство. Сталися дві пожежі. Зокрема, на підприємстві вогонь охопив 950 квадратних метрів.

10:42 Зранку ворог вдарив по Селидовому Донецької області. Під час рятувальних робіт з-під завалів приватного будинку співробітники ДСНС вилучили тіло жінки 1961 року народження. Також через ворожу атаку виникла пожежа двух приватних будинків, яку рятувальники ліквідували. Пошкоджено 11 будинків, адмінбудівлю й крамницю.

09:31 Окупанти атакували критичну інфраструктуру на Івано-Франківщині, на Херсонщині - 16 поранених. Детальніше про ситуацію в регіонах за добу: https://tinyurl.com/bdtu8uck

17 квітня

21:38 Протягом дня росіяни здійснили 11 обстрілів прикордоння Сумської області. Зафіксовано 39 вибухів. Обстрілів зазнали Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Есманьська, Середино-Будська та Ямпільська громади.

20:45 Ввечері російська армія завдала удару по Бериславу Херсонської області двома керованими авіабомбами. Пошкоджено адмінбудівлю. До лікарні звернувся 67-річний місцевий житель. В нього діагностували контузію. Лікарі надали допомогу.

18:30 Унаслідок бомбардування території фермерського господарства у Куп'янському районі Харківської області сталися часткові руйнування та пожежа недіючої господарчої споруди площею близько 500 квадратних метрів.

16:36 Ворог завдав удару по Лиману Донецької області трьома керованими авіабомбами УМПБ Д-30 СМ та FPV-дроном. Обійшлося без жертв, однак зруйновано чотири приватні будинки, крамницю, господарчі споруди. Пошкоджені адміністративна будівля та автомобілі.

10:43 Уранці армія РФ завдала артилерійського удару по Нікополю Дніпропетровської області. Пошкоджень зазнала будівля ліцею, приватні будинки, лінія електропередачі. Постраждала жінка.

09:42 На Харківщині окупанти поцілили у будівлі суду і пенсійного фонду, на Херсонщині – п’ятеро поранених. Детальніше про ситуацію в регіонах за минулу добу: https://tinyurl.com/4we3ytzc

09:34 Ворог завдав трьох ракетних ударів майже по центру Чернігова. Зруйновано 8-поверховий готель. За оновленою інформацією на 16:40, загинуло 17 людей, у тому числі дві особи померли в лікарні. Серед загиблих — 25-річна лейтенантка поліції Аліна Миколаєць. Крім того, постраждало 60 людей, з них 3 дитини. Надано психологічну допомогу 58 особам.

09:06 У селі Зміївка Бериславської громади Херсонської області через атаку російського безпілотника постраждав місцевий житель. Зранку внаслідок скидання вибухівки з дрона 29-річний чоловік отримав поранення руки. Потерпілого доставили до лікарні. Надалі він лікуватиметься амбулаторно.

16 квітня

21:57 Протягом дня росіяни здійснили 35 обстрілів прикордоння Сумської області. Зафіксовано 218 вибухів. Обстрілів зазнали Миропільська, Юнаківська, Білопільська, Ворожбянська, Краснопільська, Великописарівська, Кролевецька, Шалигинська, Есманьська, Шосткинська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська, Ямпільська громади.

18:30 Вранці агресор поцілив БпЛА по Нікополю, в день – по Зеленодольській громаді Дніпропетровської області. Загиблих і постраждалих немає. Подробиці в ОВА не наводять.

15:28 Окупанти обстріляли селище Золочів Харківської області. За попередніми даними, удар нанесений керованою авіабомбою. Зафіксовано влучання в будівлю пошти. Постраждали двоє людей - 50-річний чоловік та 57-річна жінка.

13:52 Російська армія скинула керовану авіаційну бомбу на Берислав Херсонської області. Удар прийшовся по житловій забудові. Пошкоджено будівлю провайдера, аптеку, житловий будинок та іншу цивільну інфраструктуру. 15 місцевих жителів отримали контузії. Травми – легкі, потерпілим надали медичну допомогу, від госпіталізації вони відмовилися.

13:24 На війні загинув мер Лебедина Сумської області Олександр Бакликов, що пішов воювати восени 2022 року.

11:56 Зранку російські війська вдарили по селу Золота Балка Новоолександрівської громади Херсонської області. Зафіксовано сім "прильотів". Постраждав 56-річний місцевий житель. Чоловік отримав вибухову травму та поранення руки. Нині він у лікарні.

10:04 Росіяни атакували сотню населених пунктів: яка ситуація в регіонах

➡️ Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 20 населених пунктів в Харківській області та 7 в Запорізькій, зокрема скинуто 6 КАБ на Оріхів. Детальніше: https://tinyurl.com/55bx7u5p

15 квітня

21:59 В Сумській області протягом дня була нехарактерна тиша: росіяни після звичних десятків обстрілів щодня здійснили їх лише чотири (8 вибухів), а саме в Краснопільській (авіабомба та міномет), Великописарівській (міномет) та Ямпільській громадах (авіаудар).

18:30 Протягом дня агресор п'ять разів бив по Нікопольщині артилерією і 12 разів атакував БпЛА. Дісталося Нікополю, Марганецькій, Мирівській та Покровській сільській громадам. Пошкоджено чотири приватні будинки, господарська споруда, законсервована технічна будівля, електромережі. Побиті мікроавтобус і комбайн, загорівся легковик. Загиблих й постраждалих немає.

15:36 О 14:00 дня російські війська здійснили обстріл керованою авіабомбою селу Лук'янці Липецької громади Харківської області. Двоє чоловіків (63 та 65 років) загинули на місці. Дві жінки (63 та 66 років) та двоє чоловіків (38 та 65 років) зазнали травм.

13:40 Через нічний російський удар по селу Кізомис Білозерської громади Херсонської області уламкові поранення та вибухову травму отримала 16-річна дівчина. Ворожий снаряд здетонував поблизу її будинку. Зранку потерпіла звернулася до лікарні, де їй надали допомогу.

10:50 Четверо чоловіків віком від 36 до 86 років людини загинули внаслідок обстрілу Сіверська Донецької області з реактивної артилерії ввечері 14 квітня.

09:23 РФ 400 разів вдарила по Запорізькій області, на Херсонщині поранено три людини. Детальніше про минулу добу в регіонах: https://tinyurl.com/39ujtx5v

14 квітня

16:55 Армія РФ вдарила по Нікополю дроном. Постраждали три чоловіки – 47, 57 та 64 років. У всіх множинні осколкові поранення. У одного ще й відкритий перелом ноги. Через атаку сталося займання. Пошкоджено 2 автомобілі. 

15:17 Росіяни скинули авіабомбу на 5-поверхівку в Очеретиному на Донеччині: є загиблий і двоє поранених. Про це повідомляє голова Донецької ОВА Вадим Філашкін.

15:02 Окупанти обстріляли з артилерії Гуляйполе - поранений чоловік. Другий день поспіль рашисти травмують мирних мешканців прифронтового Гуляйполя на Запоріжжі. 73-річний чоловік отримав поранення під час ворожого артилерійського обстрілу. Його доставили у лікарню.

11:18 Ворог атакував дроном цивільну вантажівку на Сумщині, водій загинув. Подія сталася на території Краснопільської громади Сумського району.

09:28 Армія РФ завдала удару по Харкову, на Херсонщині є влучання у припортову інфраструктуру. Детальніше про ситуацію в регіонах за добу: https://bit.ly/3Jlvj4x

13 квітня

21.00 Окупанти завдали ударів по селу Веселе на Харківщині. Повністю зруйновано приватний будинок. Загинули двоє цивільних - чоловік та жінка.

17.50 Російські війська скинули авіабомби на Покровський та Волноваський райони Донеччини: троє загиблих і четверо поранених. В населених пунктах пошкоджені житлові будинки й господарські споруди.  

15:20 Окупанти вчергове вдарили по Куп’янщині. Унаслідок скидання боєприпасу з FPV-дрону постраждав водій бригади екстреної медичної допомоги. 58-річний водій їхав на виклик до Петропавлівки. Медики надали всю необхідну допомогу.

12:34 Росіяни розстріляли цивільну автівку з продовольством на Чернігівщині: загинув водій, який  віз продовольство населенню. Подія сталася в прикордонні Новгород-Сіверського району. 

09:38 На Харківщині під завалами будинку опинився чоловік, на Херсонщині семеро поранених. Детальніше про ситуацію в регіонах за добу: https://bit.ly/3xxDgkq

12 квітня

22:05 Протягом дня росіяни здійснили 20 обстрілів прикордоння Сумської області. Зафіксовано 112 вибухів. Обстрілів зазнали Сумська, Миколаївська, Миропільська, Хотінська, Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Путивльська, Шалигинська, Есманьська, Середино-Будська та Свеська громади.

18:30 Агресор протягом дня сім разів бив по Нікополю ударними дронами різних модифікацій, обстріляв його й з важкої артилерії. Пошкоджені двоповерхівка, вісім приватних будинків, п'ять магазинів, релігійна установа, інфраструктурний об’єкт, офісна будівля, бібліотека. Знищена господарська споруда, ще одна – понівечена.

16:30 Окупанти вдарили дроном-камікадзе по житловому будинку у селі Новоберислав Бериславської громади Херсонської області. Поранення отримав 48-річний чоловік.

15:42 Ворог завдав удару по житловому сектору Костянтинівки Донецької області. Ракета влучила у п'ятиповерхівку, виникла пожежа балконів з 2-го по 5-й поверх. Рятувальники ліквідували загорання на площі 150 квадратних метрів. За попередньою інформацією, поранень зазнали три особи.

16:46 О 14:55 росіяни здійснили авіаудар по цивільній інфраструктурі та житловому сектору міста Суми. Попередьно, травмовано троє людей. Частково зруйнована покрівля нежитлового приміщення, відбулося загоряння покрівлі. Пожежу ліквідовано. Пошкоджено два адміністративних нежитлових приміщення (вікна) та 73 вікна в трьох житлових будинках.

➡️ В "Укрзалізниці" при цьому заявили, що в результаті ворожого обстрілу на вокзалі станції Суми постраждалих немає: всі пасажири та працівники вокзалу щойно покинули укриття. Є пошкодження вокзальних вікон, але колії цілі, всі поїзди прибуватимуть та вирушатимуть за розкладом.

15:21 Російські війська атакували з безпілотника жінку у Бериславі Херсонської області. Через скидання вибухівки з дрона на подвір'ї будинку постраждала 75-річна місцева жителька.  У потерпілої – вибухова та черепно-мозкова травми, уламкове поранення голови та ноги. Її доставили до лікарні у середньому стані тяжкості.

15:08 Вовчанськ Харківської області атакував ворожий безпілотник, який скинув боєприпас на цивільний автомобіль. Поранення отримав чоловік 1960 року народження. У нього травма руки. Автівка зазнала ушкоджень.  

➡️ Також окупанти обстріляли селище Куп’янськ–Вузловий. Зайнялась пожежа, загинув чоловік 1959 року народження. У Куп’янському районі під ворожий вогонь потрапило село Моначинівка Кіндрашівської громади. Поранення отримали 73-річний чоловік та 77-річна жінка.

10:55 Померла шоста жертва російського ракетного удару по Одеському району 10 квітня. Це 56-річний чоловік.

10:24 Російські війська з безпілотника атакували житловий будинок у селі Качкарівка Милівської громади Херсонської області. Внаслідок скидання вибухівки з дрона у власній оселі постраждав 49-річний місцевий житель. У чоловіка діагностували вибухову травму та уламкові поранення грудної клітини. Потерпілий у лікарні.

09:38 Ворожа армія випустила по Україні 17 "шахедів", на Херсонщині влучання в об’єкт критичної інфраструктури. Детальніше про ситуацію в регіонах за добу: https://tinyurl.com/f6dd43pr

07:54 В лікарні помер 37-річний чоловік, який внаслідок обстрілу Миколаєва напередодні отримав важкі поранення. Це п'ята жертва атаки. 13 квітня в області оголошено днем жалоби.

11 квітня

21:23 Протягом дня росіяни здійснили 36 обстрілів прикордоння Сумської області. Зафіксовано 157 вибухів. Обстрілів зазнали Сумська, Хотінська, Юнаківська, Білопільська, Ворожбянська, Краснопільська, Великописарівська, Буринська, Шалигинська, Есманьська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська та Свеська громади. 

16:48 Після 16 години ворог наніс авіаційний удар КАБами по критичній інфраструктурі міста Суми – місцевій ТЕЦ. Попередньо, люди не постраждали.

 ➡️ Також було здійснено обстріл Есманської громади, попередьно – зі ствольної артилерії. Внаслідок обстрілу поранення різного ступеня тяжкості отримали дві людини. Постраждалі доставлені до Глухівської лікарні.

15:19 Російські війська завдали артилерійського удару по будинках Куп'янська Харківської області. Один зі снарядів влучив у гараж приватного домогосподарства, спричинивши пожежу на площі 20 квадратних метрів. Сусідні будинки також зазнали пошкоджень, проте там обійшлося без загорань. Надзвичайникам довелося ліквідовувати наслідки удару в умовах повторних обстрілів. 

13:50 Ворог вкотре посеред дня здійснив удар по Миколаєву. Внаслідок обстрілу загинули чотири людини. Всі вони цивільні, які в цей момент випадково опинились на місці влучання. Постраждали п'ятеро людей, серед них одна дівчинка-підліток, яка не потребувала госпіталізації, її забрали батьки. 

➡️ Серед інших травмованих - троє чоловіків середньої тяжкості, ще один перебуває в операційній в тяжкому стані. Жінку доставили в травматологічний пункт. На місці прильоту в кількох багатоповерхівках вибито вікна, пошкоджено двері та дахи. Пошкоджено контактну мережу вуличного освітлення.

13:32 У лікарні помер чоловік, який отримав важкі поранення внаслідок російської атаки по Одеському району напередодні. Кількість жертв зросла до п'яти. 12 квітня оголошено у регіоні днем жалоби.  

12:04 Росіяни обстріляли з артилерії прифронтове Гуляйполе Запорізької області. На подвірʼї власного будинку поранено 46-річну жінку, яку госпіталізували. 

09:00 РФ вдарила по енергетичній інфраструктурі у чотирьох регіонах: є серйозні пошкодження

➡️ Російська армія пошкодила підстанції компанії та об'єкти генерації в Одеській, Запорізькій, Харківській, Львівській та Київській областях. Детальніше: https://tinyurl.com/yc7ukddu 

10 квітня

22:06 Протягом дня росіяни здійснили 28 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 119 вибухів. Обстрілів зазнали Хотінська, Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Шалигинська, Есманьська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська громади.

19:33 Внаслідок подвійного удару балістикою по Одеському району о 18:20 загинуло четверо людей, в тому числі 10-річна дівчинка. Ще 14 людей зазнали поранень і були госпіталізовані, один чоловік у важкому стані (йому ампутовано ноги).

18:41 Внаслідок сьогоднішніх ворожих обстрілів Вовчанська Харківської області, які стались у період з 12:20 по 14:15, поранено двох цивільних 54-річних чоловіків. Один із них технічний працівник медзакладу, куди й влучили росіяни. Будівля лікарні зруйнована. Чоловіків госпіталізували.

18:30 Нікополь, Мирівська й Покровська сільська громади Дніпропетровської області потерпали від ворожих атак впродовж дня. Двічі агресор вдарив з артилерії та скерував п'ять БпЛА.

➡️ Понівечені п’ятиповерхівка, три приватні оселі, будівля, що не експлуатується, їдальня. Пошкоджена господарська споруда, ще одна – зруйнована. Потрощені три адмінбудівлі. Побиті легковик й автобус. Ще одна автівка – знищена пожежею. Вгатили дроном-камікадзе російські війська і по Апостолівській громаді Криворізького району. Наслідки встановлюються.

17:51 Під ударом РФ опинилося сільгосппідприємство в Новгород-Сіверському районі Чернігівської області. Пошкоджень зазнали будівлі та сільгосптехніка. Люди не постраждали.

14:18 Близько 14:00 відбувся ворожий обстріл села Липці та селища Мала Данилівка під Харковом. Загорілися магазин та аптека. Унаслідок обстрілу Липців загинули троє людей: дівчинка віком 14 років, жінки 43 та 59 років. 34-річна співробітниця аптеки отримала уламкові поранення, також госпіталізований 16-річний хлопець.

11:10 Надзвичайники вилучили з-під завалів тіла ще двох загиблих внаслідок влучання напередодні авіабомби в будинок у Костянтинівці Донецької області: це жінка 1981 року народження і хлопчик 2011 року народження.

09:43 У Харкові четверо поранених через влучання у підприємство, а на Миколаївщині виникла пожежа. Детальніше про обстріли впродовж доби у регіонах: https://tinyurl.com/2vnjpu5b

9 квітня

22:55 Ввечері російські війська атакували з акваторії Чорного моря з літака тактичної авіації ракетами, ймовірно Х-59, Одеську область. Силами протиповітряної оборони над морем знищено дві ракети. Втім, є влучання по відкритій території інфраструктурного об’єкту. Пошкоджено адміністративні і технічні приміщення. Люди не постраждали.

22:05 Протягом дня росіяни здійснили 14 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 50 вибухів. Обстрілів зазнали Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Охтирська, Есманьська, Середино-Будська громади.

18:58 В селі Бачівськ Есманьської громади Сумської області Вільнослобідська експлуатаційна бригада "Сумиобленерго" потрапила під артилерійський обстріл зі сторони кордону з РФ. П'ятеро працівників виїхали відремонтувати пошкоджену ЛЕП на відстані близько 3,5 км від кордону. Енергетики не постраждали, але автомобіль бригади зазнав численних пошкоджень.

18:30 Чотири обстріли з важкої артилерії і сім атак дронами різного типу, в тому числі із скиданням осколкових боєприпасів, було протягом дня на Нікопольський район – Нікопольську, Марганецьку, Мирівську та Червоногригорівську громади. Пошкоджені інфраструктурний об’єкт, транспортне підприємство, приватний будинок, авто. Потрощена агрофірма. Там виникла пожежа, яку оперативно загасили.

➡️ Атакував безпілотником агресор й один з населених пунктів Зеленодольської громади Криворізького району. Понівечені два легковики і нежитлова будівля. Скрізь минулося без загиблих та поранених.

16:36 Росіяни вчергове обстріляли Семенівку Чернігівської області, використовуючи артилерію та РСЗВ. Відомо про одну загиблу жінку.

15:48 Окупанти завдали щонайменше два удари по цивільному підприємству Харкова. Попередньо - КАБ. Є руйнування та загорання будівель. Госпіталізовані 31-річний чоловік та 33-річна жінка з осколковими пораненнями та вибуховими травмами. Чоловіку віком 55 років надана допомога на місці. Усі вони - працівники підприємства. Також є і четвертий постраждалий.

15:20 Стало відомо про поранення через російський обстріл селища Козацьке Херсонської області напередодні ввечері 70-річного чоловіка. У місцевого жителя діагностували вибухову травму та поранення ноги.

14:40 Костянтинівка Донецької області зазнала авіаудару. Відомо про одного загиблого і трьох поранених. Під завалами одного з будинків можуть перебувати ще дві людини: триває пошукова операція. Всього бомбою пошкоджено 27 приватних будинків, три багатоповерхівки, два інфраструктурні об’єкти та адмінбудівлю. Ще одна людина поранена в селі Сокіл Очеретинської громади, її доставили до лікарні.

09:14 На Львівщині уламками дрона пошкоджено обʼєкт критичної інфраструктури, у Запоріжжі 4 загиблих. Детальніше про ситуацію в регіонах за добу: https://tinyurl.com/3nn5pe5k

8 квітня

21:57 Протягом дня росіяни здійснили 38 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 170 вибухів. Обстрілів зазнали Сумська, Хотінська, Миропільська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Шалигинська, Есманьська, Зноб-Новгородська, Середино-Будська громади.

21:28 Ворог поцілив по цивільній інфраструктурі в межах Полтавської громади. В результаті ворожого удару по будинку загинула одна людина. За попередньою інформацією, травмовано п'ять людей, із них троє дітей. Ще одну людину врятували із сусіднього будинку. Частково зруйновано покрівлю будівлі, виникла пожежа. Пошкоджено кілька сусідніх будинків.

20:59 Російські війська ввечері атакували Херсон. Через ворожий обстріл постраждала 45-річна жінка. В неї - поранення голови, однак від медичної допомоги потерпіла відмовилась.

18:50 Близько 15:00 окупаційні війська РФ нанесли артилерійський удар по житловим будинкам Вовчанська Харківської області. Один зі снарядів влучив у приватний будинок, спричинивши пожежу. Горіла покрівля та конструктивні елементи даху на площі 30 квадратних метрів. Поранено 64-річного чоловіка.

19:11 Внаслідок авіаційного удару, який росіяни здійснили після 15:00 по Сумах, поранення різного ступеня тяжкості отримали три людини. Усім оперативно надано необхідну медичну допомогу. Пошкоджено адміністративну будівлю підприємства. Виникло загорання сухої рослинності на площі 150 квадратних метрів. Пожежу ліквідовано.

18:30 За день Нікопольський район пережив 6 ворожих атак. Прилітало по самому Нікополю та Марганецькій громаді. Постраждали двоє згаданих нижче людей. Окрім комунального підприємства, пошкоджений інфраструктурний об’єкт. Один приватний будинок вщент зруйнований, ще 6 понівечені, як і 5 господарських споруд.

17:57 Ворог скинув 4 КАБи в центрі Білопілля Сумської області. Одна жінка загинула, троє людей отримали поранення. Один з поранених - у важкому стані. Руйнувань зазнали заклади торгівлі, міська рада, знищено автотранспортні засоби. Завдяки тому, що сигнал повітряної тривоги пролунав вчасно і люди спустились в укриття, вдалось уникнути більшої кількості жертв.

17:42 Близько 12:30 військовослужбовці збройних сил РФ нанесли ракетний удар по інфраструктурі Запоріжжя. Ракета влучила в одне з місцевих підприємств. Внаслідок обстрілу загинуло троє цивільних осіб, також є поранені.

➡️ За даними мерії та ОВА, ще 8 людей отримали поранення різного ступеня тяжкості. Пошкоджень зазнав обʼєкт інфраструктури, 7 багатоквартирних будинків, медичний заклад та заклад культури.

16:47 Часів Яр Донецької області зазнав артилерійського обстрілу: загинула 77-річна жінка, пошкоджено шість приватних будинків. Під вогнем опинилося й Селидове — там ворог поцілив у 9-поверхівку. Наразі відомо про трьох поранених.

➡️ За даними ДСНС, в селидівській 9-поверхівці відбулося руйнування перекриття між 5-м та 6-м поверхами, виникла пожежа квартири на 5-му поверсі на загальній площі 56 квадратних метрів. Врятовано чотирьох мешканців, в тому числі одну дитину, які через небезпечні фактори пожежі не могли самостійно покинути приміщення. Наразі внаслідок обстрілу щонайменше п'ять осіб отримали поранення.

12:08 У селищі Білозерка Херсонської області внаслідок атаки російського безпілотника постраждав чоловік. До лікарні з вибуховою травмою звернувся 60-річний місцевий житель, на якого російські війська скинули вибухівку з дрона. Медики оцінюють стан потерпілого як середньої тяжкості. Його шпиталізували.

12:07 У Нікополі Дніпропетровської області постраждали під час ранкового артобстрілу міста 21-річна дівчина та 49-річний чоловік. Вони у лікарні у стані середньої тяжкості. Знищений двоповерховий житловий будинок. Є й пошкоджені приватні оселі, господарські споруди, авто. Побитий інфраструктурний об’єкт.

11:34 Ворог обстріляв Херсон. Після обстрілу сталася пожежа на території гаражного кооперативу. Рятувальники оперативно прибули на місце події та швидко загасили загорання.

11:32 Зранку у Бериславі Херсонської області під удар російського безпілотника потрапив 63-річний місцевий житель. Внаслідок скидання вибухівки з дрона чоловік отримав вибухову травму, контузію, поранення рук і ніг. Потерпілому надали необхідну медичну допомогу, його життю нічого не загрожує.

09:38 Через удар російських дронів на Житомирщині виникла загроза забруднення повітря, на Одещині пошкоджено логістично-транспортний об'єкт. Детальніше про ситуацію в регіонах: https://tinyurl.com/yzh7tzhj

7 квітня

13:23  Росіяни увесь день завдають ударів по Харкову. Ворог обстріляв кілька районів міста, внаслідок чого постраждали три жінки та цивільний чоловік. 45-річний чоловік отримав уламкові поранення. Від госпіталізації відмовився.

➡️ У двох жінок віком 37 та 72 діагностовано гостру реакцію на стрес. Допомога надана на місці. Ворог завдав ударів по центральному парку і промисловій зоні, де внаслідок прильоту пошкоджено будинок та горів гараж. 

09:44 Росіяни обстріляли з "Градів" прифронтове Гуляйполе Запорізької області і вбили трьох цивільних людей. Два чоловіки та жінка загинули під завалами власного будинку, в який влучив російський снаряд. Ще одного чоловіка поранено - його доставили до лікарні. 

09:41 Вночі росіяни били по Україні дронами та ракетами: що відомо про наслідки атаки

➡️  У ніч на 7 квітня ворог завдав удару керованою авіаційною ракетою Х-31, балістичною ракетою "Іскандер-М" та 17-ма ударними БпЛА типу "Shahed-131/136". Силами оборони збито 17 ворожих ударних безпілотників "Shahed-131/136" у Харківській, Дніпропетровській та Полтавській областях. Деталі: https://tinyurl.com/2tyrrwcw

6 квітня

16:07 Окупанти вдарили по Шевченківському району Харкова. За попередніми даними, одна людина загинула, ще одна отримала поранення. Є пошкодження цивільної інфраструктури, загорання автомобіля.

➡️ Унаслідок удару окупантів по Харкову за медичною допомогою звернулися ще двоє цивільних: 66-річний чоловік із акуботравмою та 12-річна дівчинка із гострою реакцією на стрес. Пошкоджений заклад освіти та житлова інфраструктура 

15:40 Росіяни вдарили КАБами по трьох населених пунктах Харківського району. Пошкоджено магазин та котельню магазину, приватний будинок та господарчу споруду. На цю хвилину інформація про постраждалих не надходила. 

09:42 Вночі РФ атакувала Україну дронами і ракетами: яка ситуація в областях (ФОТО)

➡️ У ніч на 6 квітня 2024 року російські окупанти атакували територію України 32-ма ударними БпЛА типу "Shahed-131/136", а також шістьома ракетами різних типів. Є багато загиблих та поранених. Деталі: https://tinyurl.com/rffcyuy3

5 квітня

22:56 Ворог атакував Одесу: з літака тактичної авіації, з акваторії Чорного моря, була спрямована керована авіаційна ракета, яку знищили сили ППО. Вибуховою хвилею та падінням уламків пошкоджено скління торговельних об'єктів у прибережній зоні. Попередньо – без постраждалих. 

22:21 Протягом дня росіяни здійснили 57 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 253 вибухи. Обстрілів зазнали Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Новослобідська, Шалигинська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська, Свеська громади. 

19:41 О 19:14 окупанти завдали удар між населеними пунктами у Харківському районі. Деталі встановлюються. Інформація про постраждалих ще не надходила. 

18:57 О 17:10 ворог обстріляв села Момотове та Олександрівка, що в Харківському районі. Перший удар був стався поблизу недіючих будівель приватного агрокомплексу. Другий — по відкритій території. Без постраждалих. 

18:30 Протягом ворог спрямував на Нікопольський район 8 дронів-камікадзе та 4 рази обстріляв з артилерії. Потерпали Нікополь, Марганецька і Мирівська громади. Осколкові поранення отримав 71-річний чоловік. Він лікуватиметься амбулаторно. Пошкоджені 5 приватних будинків, господарська споруда, соціальний заклад.

18:28 Внаслідок чергової атаки на Берислав постраждав 56-річний чоловік. Його доставили до лікарні у стані середньої тяжкості. В потерпілого діагностували мінно-вибухову травму, поранення грудної клітини, попереку та рук, а також перелом ноги.

17:21 Удень армія РФ вдарила трьома ракетами по Запоріжжю, невдовзі здійснивши повторний удар ще двома ракетами. Відомо про 4 загиблих людей. Ще понад 20 отримали поранення, серед них 9-річний хлопчик. Їх госпіталізували. Зокрема, за даними ОВА, поранені 36-річна мати дитини, юнаки 20 і 22 років (вони в стані середньої тяжкості), 55-річна жінка та 51-річний чоловік (вони у важкому стані).

15:45 Окупанти вдарили по місту Харкову та по населеному пункту Харківського району. Попередньо - завдали ударів КАБами. Деталі встановлюються. На цю хвилину інформація про постраждалих не надходила.  

15:37 Під російський обстріл у селі Дудчани Милівської громади Херсонської області потрапив 47-річний чоловік, що перебував на вулиці. У нього діагностували вибухову та черепно-мозкову травму, уламкові поранення хребта. Його шпиталізували в стані середньої тяжкості.

13:19 Зранку росіяни били по селу Зміївка Бериславської громади Херсонської області з авіації та артилерії. Потрощили домівки місцевих жителів та церкву. Постраждалих немає.

12:31 Російські війська знову атакували Берислав Херсонської області з безпілотника. Внаслідок скидання вибухівки постраждали 84-річна жінка та двоє чоловіків віком 59 та 56 років. Медики діагностували у потерпілих вибухові травми та уламкові поранення кінцівок. Їх шпиталізували.

10:20 Внаслідок обстрілу Дніпровського району Херсона постраждала у квартирі 81-річна жінка. У неї вибухова та закрита черепно-мозкова травми, контузія, уламкове поранення тім'яної області. Поранена у стані середньої тяжкості. Їй надана медична допомога.

09:42 Росіяни обстріляли 10 областей України: яка ситуація в регіонах

➡️ Зокрема, вночі ворог завдав ударів по Покровську Донецької області: там отримали поранення п'ятеро людей. Детальніше: https://tinyurl.com/7zfz7mka

4 квітня

22:42 Протягом дня росіяни здійснили 15 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 83 вибухи. Обстрілів зазнали Білопільська (15 вибухів), Краснопільська (2 міни), Великописарівська (25 вибухів), Путивльська (10 вибухів), Есманьська (13 вибухів), Середино-Будська (8 вибухів) громади. 

18:08 2 людини загинули і 1 поранена внаслідок 4 авіаударів по селищу Нью-Йорк Донецької області. Пошкоджено численні приватні будинки.

13:41 О 12:47 год окупанти вдарили по Харківському району між селищами Березівка та Коротич: загинув 36-річний працівник агропідприємства. Також поранені 55 та 21-річні чоловіки, вони госпіталізовані. Усі в той момент працювали на полі. Пошкоджено три сільгоспмашини.

10:20 Загиблими внаслідок повторного удару під час нічної атаки у Харкові виявилися рятувальники Владислав Логінов (52 роки), Сергій Байдалінов (32 роки) та Володимир Матюшенко (41 рік). Ще один рятувальник поранений і знаходиться у важкому стані. Загалом загинуло четверо, поранено принаймні 12 осіб.

09:34 Внаслідок нічної атаки у Харкові загинули 4 людини, бив ворог і по Нікополю: яка ситуація в регіонах

➡️ Зокрема, на Харківщині дрони поцілили у Зміївську ТЕС, а у Мерефі є влучання ракетою Х-59МК-1 м у виробничу будівлю підприємства. Детальніше: https://tinyurl.com/mre2ns2b

3 квітня

22:02 Протягом дня росіяни здійснили 11 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 46 вибухів. Обстрілів зазнали Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська громади.

️ Зокрема, по Краснопільській громаді зафіксовано мінометний обстріл (4 вибухи), обстріл з артилерії (2 вибухи) та пуск КАБ (1 вибух). Внаслідок авіаудару один місцевий житель загинув, ще двоє – чоловік та його трирічна донька були травмовані. По Великописарівській громаді ворог бив з мінометів (19 вибухів), гранатометів (6 вибухів) та наніс авіаудар пуском НАР (6 вибухів). Крім того, здійснено атаку БПЛА камікадзе (1 вибух). На Юнаківську громаду здійснено атаку БПЛА скидання ВОГ (1 вибух), по Білопільській громаді нанесено авіаудар пуск НАР (6 вибухів). 

18:30 Ворог тричі обстріляв з артилерії Нікопольщину, і ще 8 разів вдарив по району дронами-камікадзе. Найбільше атак було на сам Нікополь. Поцілив агресор і по двох громадах – Покровській та Марганецькій. Пошкоджені приватне підприємство та інфраструктурний об’єкт. Люди не постраждали. 

11:21 У Селидовому Донецької області рятувальники ліквідували пожежу гаражів та господарчої споруди, яка виникла на загальній площі 150 квадратних метрів внаслідок ворожого ракетного обстрілу вночі. Внаслідок нього знищено двоповерховий будинок, пошкоджено 4 адміністративні будівлі та 20 житлових будинків. Інформація про загиблих та поранених не надходила.

10:57 О 9:25 росіяни здійснили ракетний удар по селу Самотоївка Краснопільської громаді Сумської області. Пошкоджено 5 автомобілів, будівлі магазину та будинку культури. Унаслідок атаки ворога загинув 45-річний чоловік, ще один чоловік та його 3-річна донька отримали поранення.

09:30 Протягом доби росіяни атакували 100 населених пунктів

➡️ Зокрема, стало відомо про смерть 11-річного хлопця, пораненого під час обстрілу в селі Новоосинове Харківської області, коли загинув його батько. Загалом в регіоні ударів ворога зазнали близько 15 населених пунктів. Детальніше про ситуацію в регіонахhttps://tinyurl.com/5n782r7d

2 квітня

21:32 Протягом дня росіяни здійснили 39 обстрілів населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 226 вибухів. Обстрілів зазнали Хотінська, Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Новослобідська, Шалигинська, Есманьська, Глухівська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська громади. 

19:25 Ворог цілив по Дніпропетровському району із самого ранку. Два рази вдарив дронами-камікадзе і стільки ж – артилерією. Дісталося Нікополю та Червоногригорівській громаді. Пошкоджено 19 приватних будинків, 5 господарських споруд, авто та 2 гаража, парник. Зачепило лінії електропередач та газогін. 

18:16 Внаслідок ворожого обстрілу близько 17:00 села Новоосинове Курилівської громади Харківської області на місці загинув 59-річний цивільний чоловік, а 11-річного хлопця з пораненнями госпіталізовано до медичного закладу.

17:03 Внаслідок ракетної атаки на Дніпро є 18 постраждалих. Пошкоджений один із закладів освіти. При цьому повідомляється, що всі діти в момент атаки були в укритті.

15:01 Через ворожий обстріл села Токарівка Дар'ївської громади Херсонської області поранення, несумісні з життям, отримав 79-річний чоловік. Тіло загиблого сьогодні виявили правоохоронці. Час та обставини смерті зʼясовуються.

09:57 Дрони вдарили по російському заводу з виробництва "шахедів" у Татарстані (ВІДЕО)

➡️ Йдеться про нове підприємство зі збірки дронів-камікадзе, маркованих як "Герань-2", у спеціальній економічній зоні "Алабуга", про який раніше неодноразово повідомлялося в ЗМІ. Детальніше: https://tinyurl.com/2xmdccys

09:34 Внаслідок атаки РФ на Кіровоградщині пошкоджено об'єкт енергетики, у Дніпрі через падіння уламків є руйнування. Детальніше про ситуацію в регіонах за добу: https://tinyurl.com/3p2kpy8p

1 квітня

22:09 Протягом дня росіяни здійснили 22 обстріли населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 113 вибухів. Обстрілів зазнали Хотінська, Юнаківська, Краснопільська, Великописарівська, Шалигинська, Есманьська, Середино-Будська, Свеська громади.

➡️ У Середино-Будській громаді зафіксовано обстріл FPV-дроном, авіаудар з літака ракетами типу НАР та мінометний обстріл. Внаслідок мінометного обстрілу поранено одну людину. 

21:48  Внаслідок ворожої атаки у Кривому Розі уламками було поранено 42-річну жінку. Вона у лікарні. Зайнялася лісосмуга. У будинку неподалік вибуховою хвилею вибиті вікна.  

18:30 Протягом дня в Нікопольському району Дніпропетровської області було два обстріли з артилерії, сім атак дронами-камікадзе і скидання боєприпаса з БпЛА. Під удар потрапили сам Нікополь і Мирівська громада. Пошкоджені приватний будинок і гараж.

14:46 Внаслідок ворожого обстрілу Вовчанська Харківської області о 13:20 поранено одну людину. Через удари по житлових будинках осколкових травм зазнала 27-річна жінка, яку медики госпіталізували.

13:35 Вранці росіяни обстріляли Куп’янськ Харківської області. Пошкоджена трибуна стадіону та приватні будинки. Поранення отримала жінка 1966 року народження. На місці працюють необхідні служби.

10:12 До лікарні звернувся 26-річний чоловік, що отримав вибухову травму та струс головного мозку внаслідок обстрілу напередодні близько 11:30 селища Білозерка Херсонської області. Потерпілого шпиталізували.

09:33 Армія РФ вдарила КАБами по Харкову та Запорізькій області, атакувала Дніпропетровщину дронами. Детальніше про ситуацію в регіонах за добу: https://tinyurl.com/yv5k7tf9

31 березня

17:18 Російська армія обстріляла Борозенську громаду на Херсонщині. Внаслідок атаки постраждало подружжя. У 67-річної жінки діагностували контузію, закриту черепно-мозкову травму, уламкові поранення рук та стегна. Потерпілій надали медичну допомогу на місці, від госпіталізації вона відмовилась.

️ Чоловіка 1954 року народження доправили до найближчого медзакладу. В нього - мінно-вибухова травма, уламкові поранення та відкриті переломи передпліччя і гомілки. 

10:37 Ворог випустив по Україні ударні безпілотники і ракети, на Львівщині влучання в обʼєкт критичної інфраструктури. Детальніше про ситуацію в регіонах: https://tinyurl.com/59shfutm

09:42 Через чергову атаку російських військ на Херсонщину ще одна людина отримала поранення. Вчора ввечері ворог обстріляв Понятівку, внаслідок чого уламкові поранення гомілок отримав 84-річний чоловік. Потерпілого шпиталізували до лікарні. Медики надають йому необхідну допомогу. 

30 березня

15:42 12-річний хлопчик постраждав внаслідок російського обстрілу. Внаслідок ворожого артилерійського обстрілу с. Долинка Пологівського району 12-річний хлопчик отримав контузію.  Дитину ушпиталено в Запорізьку обласну дитячу лікарню. Наразі життю хлопчика нічого не загрожує.

14:40 2 людини загинули і 1 поранена внаслідок обстрілу Красногорівки Донецької області. Місто було під ворожим вогнем протягом ночі і ранку — загинули 70-річна жінка і 73-річний чоловік. Ще одна людина отримала поранення і була доставлена до лікарні.

10:12 Чергова атака "шахедами" - у Полтавській області влучання в інфраструктурний обʼєкт, на Дніпропетровщині пожежа на території елеватора. Детальніше про ситуацію в регіонах: https://tinyurl.com/yvpf487v

9:14 До лікарні звернулась жителька Берислава, яка вчора отримала поранення внаслідок скиду вибухівки з дрону. У 53-річної жінки мінно-вибухова травма, поранення стегна. Медики надають їй необхідну допомогу.

29 березня

21:12 Протягом дня росіяни здійснили 25 обстрілів населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 92 вибухи. Обстрілів зазнали Хотінська, Білопільська, Миропільська, Краснопільська, Великописарівська, Кириківська, Есманьська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська громади. 

21:00 Внаслідок ракетної атаки по Одесі травмовано чотирьох мешканців, серед яких троє дітей - 15, 12 та 10 років. Через падіння уламків ракет пошкоджень зазнала цивільна інфраструктура: житлові будинки, господарчі споруди, крамниці, станція техобслуговування та автотранспорт. 

18:30 День був знову гучним для Нікопольщини. Агресор 15 разів атакував безпілотниками. Бив дронами-камікадзе та скинув снаряд з БпЛА. Обстрілював і з важкої артилерії. Поцілив по Нікополю, Марганецькій, Покровській та Мирівській громадах. В останній, на жаль, це призвело до трагедії. Загинув чоловік. Ще один – поранений. Загалом в районі пошкоджені 12 приватних будинків, авто. Зачепило лінію електропередач.  

15:25 По Одесі ворог спрямував 2 керовані авіаційні ракети. Цілі було збито, але в деяких районах міста зафіксовано падіння уламків. Травмовано 15-річну дитину, її госпіталізовано. https://t.me/odeskaODA/4602

10:17 У Кам’янському Дніпропетровської області рятувальники ліквідували пожежу, що виникла внаслідок російського обстрілу. У результаті ворожого удару виникло займання дачного будинку та двох автомобілів. Зруйновані 3 дачні будинки та ще 4 пошкоджені. 5 людей, з них 1 дитина, отримали поранення.

09:31 Зранку російські війська атакували з безпілотників жителів Берислава Херсонської області. Близько 8:00 постраждав 45-річний чоловік. У нього – вибухова травма, поранення руки та ноги.

10:01 Ворог атакував Україну "шахедами" і ракетами, є поранені і загиблі на Херсонщині і Харківщині. Детальніше про ситуацію в регіонах: https://tinyurl.com/4nssmd5j

28 березня

22:27 Протягом дня росіяни здійснили 28 обстрілів населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 167 вибухів. Обстрілів зазнали Миколаївська, Хотінська, Юнаківська, Білопільська, Миропільська, Краснопільська, Великописарівська, Путивльська, Новослобідська, Шалигинська, Есманьська, Середино-Будська громади. 

18:30 10 ворожих атак за день пережила Нікопольщина. На населені пункти району росіяни скерували п’ять дронів-камікадзе. Стільки ж разів вдарили з артилерії. У Марганецькій громаді побиті ліцей і дитячий майданчик. Зачепило оселю, 2 господарські споруди, енергетичне обладнання та лінію електропередач.  

➡️ Гучно було також у Мирівській і Покровській сільській громадах. Не обійшлося без руйнувань у Нікополі. Там пошкоджені комунальне підприємство та інфраструктурний об’єкт. А ще – 3 приватні будинки, гараж. Потрощило снарядами й 2 господарські споруди, 1 – знищило. 

16:32 Через ранковий обстріл села Михайлівка Новоолександрівської громади Херсонської області постраждали двоє місцевих жителів. До лікарні доставили 51-річного чоловіка та 18-річного хлопця. У потерпілих діагностували вибухові травми та уламкові поранення. Подальше лікування вони проходитимуть амбулаторно.

16:04 Північ Донеччини в четвер знаходиться під масованими обстрілами, є жертви серед цивільних. Так, Миколаївку ворог обстріляв чотирма керованими авіаснарядами: там загинула жінка, пошкоджено щонайменше 11 багатоповерхівок і 11 приватних будинків. Також під вогонь потрапив центр селища Дробишеве Лиманської громади: там поранена одна людина.

➡️ За даними ДСНС, в Миколаївці відбулося часткове руйнування двоповерхового багатоквартирного будинку. Аварійно-рятувальні роботи тривали понад три години, надзвичайники розібрали 20 тонн зруйнованих будівельних конструкцій. Тіло загиблої вилучили з-під завалів.

15:57 Вранці ворог вдарив по Вовчанську Харківської області: ворожий снаряд потрапив на подвір’я приватного будинку, де перебував 60-річний чоловік. Він отримав уламкові вогнепальні поранення. Також з контузією до лікарні доставлений 48-річний мешканець міста.

➡️ Крім того, внаслідок обстрілу в Куп’янському району біля поліклініки в цивільному автомобілі від поранень померла жінка. Її чоловік отримав травми.

15:54 Під час обстрілу Центрального району Херсона близько 15:20 отримав поранення чоловік 1987 року народження. Також ушпиталено з мінно-вибуховою травмою жінку 1984 року народження.

➡️ Окрім цього, на місці обстрілу в облцентрі загинув водій таксі. На момент ворожої атаки чоловік перебував в автомобілі, що потрапив у зону вибуху. Двоє пасажирів, 36-річний чоловік та 39-річна жінка, – поранені.

11:05 Вночі внаслідок обстрілів Херсона у Дніпровському районі були пошкоджені корпус вишу, адмінбудівля, приватні будинки, погоріли автівки, уламками посікло дерева.

09:41 З самого ранку російські окупанти атакують Берислав Херсонської області. Вкотре місто опинилося під ударом ворожих безпілотників. Внаслідок скидання вибухівки постраждав 38-річний місцевий житель. Він отримав вибухову травму, поранення руки та ноги.

➡️ Згодом російські війська вкотре атакували місто з дронів. 55-річний чоловік отримав вибухову травму та множині уламкові поранення ноги, у 43-річного місцевого жителя діагностували контузію, черепно-мозкову травму, поранення голови та ноги. Обох доставили до лікарні у середньому стані тяжкості.

09:53 На Харківщині загинув 12-річний підліток, а на Херсонщині відбулось влучання у об’єкт критичної інфраструктури. Детальніше про ситуацію в регіонах за добу: https://tinyurl.com/2s7r8fs7

27 березня

22:50 27 березня близько 21:20 російські військові обстріляли селище Борова Ізюмського району. Загинув 12-річний хлопчик. У населеному пункті пошкоджено житлові будинки та дитячий садок.

21:37 Протягом дня росіяни здійснили 48 обстрілів населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 179 вибухів. Обстрілів зазнали Хотінська, Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Шалигинська, Есманьська, Середино-Будська громади. 

18:30 Протягом дня ворог тричі обстрілював Нікопольщину з важкої артилерії, а ще атакував район п'ятьма дронами-камікадзе. Потерпала Марганецька громада. Та найбільше – Нікополь. У місті загинув чоловік. Постраждала 49-річна жінка. Вона лікуватиметься амбулаторно. Пошкоджені дві багатоповерхівки, 12 приватних будинків, 2 господарські споруди, авто, лінія електропередач. 

18:10 Окупанти скинули вибухівку з дрону на жителя селища Веселе Херсонської області. 37-річний чоловік отримав уламкові поранення плеча та ноги, а також черепно-мозкову травму. Потерпілого доставили до лікарні.

17:57 Вдень ворог вдарив по середмістю Українська Донецкої області. Дві особи отримали поранення, зазнали пошкоджень 29 багатоквартирних будинків і один об'єкт роздрібної торгівлі. Також загорілося дві гаражі, але рятувальники ліквідували пожежу.

17:06 Росіяни атакували Харків: поранено 19 людей, є загиблий. Постраждали п'ятиповерхівки та лікувальний заклад. Детальніше: https://tinyurl.com/4bkj53ur

16:56 Внаслідок денного ракетного обстрілу Миколаєва є 8 поранених. Це все цивільні особи. Є незначні пошкодження в 4 житлових будинках. Це переважно вибиті вікна в квартирах.

15:45 55-річний чоловік загинув у Нікополі Дніпропетровської області, потрапивши під ворожий артобстріл. В ОВА показали руйнування приватних будинків внаслідок атаки.

13:27 Російські окупанти вдарили дроном-камікадзе по житловому будинку у селі Михайлівка Новоолександрівської громади Херсонської області. У власній оселі смертельні поранення отримала 61-річна місцева жителька. Згодом, в обід, внаслідок вибуху дрона в цьому ж селі постраждав 59-річний чоловік. У нього діагностували контузію.

11:21 З самого ранку в Херсоні лунали вибухи. Близько 8:30 "прилетіло" по офісній будівлі у центральній частині міста. Також вибуховою хвилею побило шибки в оселі, що знаходиться поруч. Постраждалих немає.

09:32 Вночі армія РФ атакувала Україну ударними безпілотниками, на Харківщині і Херсонщині є поранені. Деталі того, як пройшла доба у регіонах: https://tinyurl.com/59jxjawe

26 березня

22:10 Протягом дня росіяни здійснили 36 обстрілів населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 181 вибух. Обстрілів зазнали Степанівська, Миропільська, Хотінська, Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Путивльська, Шалигинська, Середино-Будська громади. 

18:30 Нікопольщина знову під прицілом. Від ранку майже півтора десятки ворожих атак. Агресор застосовував важку артилерію і БпЛА. Потерпали Нікополь, Марганецька, Мирівська громади. Потрощені 10 приватних будинків, господарська споруда, приватне підприємство, санаторій і декілька ліній електропередач. 

14:23 В обід окупаційні війська скинули вибухівку з безпілотника на Берислав Херсонської області. Поранення отримали двоє чоловіків віком 33 та 38 років. Вони у лікарні.

14:03 У селі Одрадокам'янка Тягинської громади Херсонської області росіяни вдарили двома FPV-дронами по автобусу, який віз гуманітарну допомогу. Транспортний засіб і вантаж – знищені. Водій і пасажири дивом не постраждали.

13:41 Вдень ворог наніс авіаційний удар по цивільній інфраструктурі Сум. За попередніми даними, люди не постраждали. Наслідки атаки уточнюються.

13:39 За уточненими даними, внаслідок ракетного обстрілу Одеси ввечері 25 березня постраждало 10 осіб. Семеро людей, серед яких три жінки, наразі продовжують лікування в медичних закладах. Всім іншим допомога була надана на місці. Внаслідок ударів постраждало близько 300 квартир, декілька будівель зруйновано. Значні ушкодження також отримав Палац спорту.

13:20 Одна людина загинула і одна поранена внаслідок нічного обстрілу Новогродівки Донецької області. Росіяни вдарили по місту двома ракетами близько 3:40, вбивши 23-річну жінку. Ще одна жінка отримала легкі поранення і не потребує госпіталізації. Ракетами зруйновано адмінбудівлю і ангар, пошкоджено гуртожиток, два приватні будинки і два нежитлові приміщення.

12:27 Російська армія продовжує атакувати з безпілотників Берислав Херсонської області. Внаслідок скидання вибухового предмета з дрона вибухову травму та поранення ніг отримав 50-річний чоловік. Постраждалого доставили до лікарні.

12:19 У Харкові в результаті обстрілу постраждала нежитлова будівля. У багатоповерхівці, що знаходиться поряд, повилітали шибки. Поранених та загиблих немає.

09:35 ППО збила 12 "шахедів", на Харківщині є поранені і загиблий, а по Нікопольщині били з важкої артилерії. Детальніше про те, як пройшла доба у регіонах: https://tinyurl.com/mr2vnze6

25 березня

22:42 Протягом дня росіяни здійснили 27 обстрілів населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 72 вибухи. Обстрілів зазнали Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Новослобідська, Середино-Будська, Свеська громади. 

19:17 Ворог завдав ракетного удару по Одесі, три жінки отримали поранення.  Є пошкодження цивільної інфраструктури, вибите скло, всі відповідні служби працюють. Станом на 19:00 в Одесі у більше ніж 300 тисяч абонентів відсутня електроенергія. Фахівці роблять все можливе та неможливе, аби повернути світло у домівки одеситів. 

18:30 Марганецька, Мирівська та Нікопольська громади Дніпропетровщини протягом дня знову потерпали від ворожих ударів: агресор спрямував на район дрони-камікадзе та обстріляв з важкої артилерії. Пошкоджені агрофірма, п'ять приватних будинків, магазин та авто. Загиблих і поранених немає.

17:17 Російська армія керованими авіабомбами вдарила по селах у Херсонському районі. Внаслідок влучань пошкоджено адміністративну будівлю, освітній заклад та будинок культури. Інформація про постраждалих серед цивільних жителів не надходила. Інших подробиць обласна влада не наводить.

15:57 В обід окупаційні війська вкрили вогнем автошколу в центральній частині Херсона. Руйнувань зазнали приміщення. Постраждалих серед містян немає.

10:08 Армія країни агресора атакувала Україну ударними БпЛА: на Херсонщині влучили в об’єкт критичної інфраструктури, Одеса частково знеструмлена. Детальніше: https://tinyurl.com/3856wpju

24 березня

16:31 Росіяни скинули авіабомби на селище в Сумській області

➡️ Російська армія обстріляла трьома фугасними авіаційними бомбами селище Перемога Білопільської громади на Сумщині. Внаслідок обстрілу пошкоджено об'єкт енергетичної інфраструктури, приватні будинки та господарчі споруди.

09:35 Внаслідок ракетної атаки на Львівщині є влучання в обʼєкт критичної інфраструктури, на Дніпропетровщині пошкоджені тепломережі і ЛЕП: ситуація у регіонах

➡️ 24 березня армія країни-агресора РФ атакувала територію України ударними БПЛА і крилатими ракетами . Під час ранкової атаки Росії по території України ворожа крилата ракета залітала на територію Польщі. Детальніше: https://bit.ly/4cvqOl3

23 березня

17:15 Російські війська продовжують атакувати Берислав з безпілотників

➡️ Внаслідок скидання вибухового предмета з дрона постраждав 31-річний чоловік. В нього мінно-вибухова травма та уламкове пораненння ніг. Ще один місцевий 31-річний житель отримав струс головного мозку, множинні поранення голови, обличчя та ніг. Обом потерпілим надається необхідна медична допомога

14:00 На Харківщині під час артобстрілу загинув цивільний

➡️ В результаті ворожого артилерійського обстрілу в Чугуївському районі загинув 72-річний чоловік. Надзвичайна подія сталася сьогодні близько 10:00 у селі Вовчанські Хутори Вовчанської громади

12:36 Росія атакувала Пункт Незламності на Херсонщині: постраждали цивільні

➡️ Російська окупаційна армія у суботу, 23 березня, скинула з дрона вибухівку на Пункт Незламності в Новоолександрівській громаді Херсонської області. Унаслідок цього поранення різного ступеня отримали троєє цивільних, їм надається медична допомога.  

10:31 РФ завдала по Сумській області понад 250 ударів за добу, є поранений

➡️ Російські війська продовжують нещадно обстрілювати Сумську область. За добу ворог завдав, більшою мірою по прикордонню регіону, понад 250 ударів, є поранений. Про це повідомляє поліція Сумської області.

09:25 Внаслідок нічної атаки дронами є пошкодження енергооб'єктів на Дніпропетровщині та у Запоріжжі: ситуація у регіонах

➡️ Вночі 23 березня російські терористи запустили ударні дрони по Україні. Сили ППО знищили 31 "шахед". Ворог обстріляв 15 населених пунктів Харківщини, а на Херсонщині загинула людина, троє поранені. Детальнішеhttps://bit.ly/3TrIA05

22 березня 

22:31 Протягом дня росіяни здійснили 60 обстріл прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 280 вибухів. Обстрілів зазнали Миколаївська, Хотінська, Юнаківська, Білопільська, Миропільська, Краснопільська, Великописарівська, Новослобідська, Шалигинська, Свеська, Середино-Будська громади.

️ Зокрема, по Великописарівській громаді здійснено авіаудар НАР (12 вибухів), скидання ВОГ з БПЛА (4 вибухи), обстріли з артилерії (13 вибухів), міномету (14 вибухів), РСЗВ (30 вибухів), обстріл дроном-камікадзе типу FPV (7 вибухів). По Білопільській громаді зафіксовано обстріли з танку (2 вибухи), гранатомету СПГ (5 вибухів), артилерії (18 вибухів), РСЗВ (10 вибухів), авіаудар НАР (10 вибухів), обстріл дроном-камікадзе типу FPV (5 вибухів). Крім того, здійснено авіаудар КАБ (2 вибухи). Внаслідок авіаудару поранено 1 цивільну особу. У Краснопільській громаді ворожим БпЛА здійснено скид боєприпасів (2 вибухи), обстріли з міномету (16 вибухів), артилерії (19 вибухів), обстріл дроном-камікадзе типу FPV (1 вибух).

19:20 Росія знову застосувала балістику по Одеській області, вдаривши з окупованого Криму, імовірно, ракетою "Іскандер-М", намагаючись знищити інфраструктуру регіону. В Одеському районі в місці влучання виникла пожежа, яку оперативно ліквідовано. Люди не постраждали.

18:56 Внаслідок чергової атаки російських військ на Херсонщину ще одна людина отримала поранення. Від скиду вибухівки з дрону постраждала 57-річка жителька селища Козацьке. У стані середньої тяжкості її доставили до лікарні. Медики діагностували вибухову травму, уламкове поранення суглоба.

18:30 За день ворог завдав 10 ударів по Нікополю: цілив дронами-камікадзе та обстрілював з артилерії. Постраждала людина. 57-річному чоловіку надали меддопомогу, він лікуватиметься вдома. Пошкоджені приватні будинки та 2 господарські споруди. Зайнялося авто.

️ Загалом по області внаслідок ранкових атак без світла досі 27 тисяч абонентів. Руйнувань, окрім енергооб'єктів, зазнала цивільна інфраструктура. У Дніпрі пошкоджені освітні заклади, лікарня, 9 багатоповерхівок, 6 приватних будинків, авто. В Павлоградському районі побиті 3 оселі, господарська споруда та легковик.

16:08 Росіяни атакували авіабомбами центр Семенівки Чернігівської області: руйнувань зазнав будинок культури. Одного постраждалого чоловіка госпіталізували, інша постраждала від госпіталізації відмовилась.

15:17 Російські війська атакували з безпілотника село Червоний Маяк Новорайської громади Херсонської області. Через скидання вибухівки з безпілотника постраждав 37-річний чоловік. Лікарі діагностували у потерпілого вибухову травму та поранення ноги.

15:16 Загиблими внаслідок ракетних ударів по Запоріжжю виявилися 8-річна дівчинка та 35-річний чоловік – донька та батько (удар по приватному сектору), а також 62-річний водій тролейбуса, що рухався греблею ГЕС. Пасажирів у транспорті в цей момент не було. За оновленою інформацією загалом поранені 29 людей, пошуково-рятувальні роботи на місцях ударів завершено.

14:59 Близько 13:40 у Новгород-Сіверському районі Чернігівської області ворожий дрон влучив у мікроавтрбус з цивільними. За попередньою інформацією постраждало троє людей.

14:42 Зранку російські окупанти завдали удару по селу Зміївка Бериславської громади Херсонської області. Під обстріл потрапив 57-річний місцевий житель, який загинув.

12:32 У ДСНС показали наслідки російської атаки дронами та ракетами на Хмельницький. Там загинуло двоє людей, ще вісім постраждали. Із-під завалів житлового будинку врятовано 21-річну дівчину.

10:36 Війська РФ атакували 125 населених пунктів: як минула доба в регіонах

➡️ 12 ракетних ударів військовослужбовці РФ здійснили по Запорізькому району: зокрема, в обласному центрі вщент зруйновано чотири приватні будинки, понад 40 - пошкоджено. Детальніше: https://tinyurl.com/y3ver388

10:31 Через російський обстріл села Садове Херсонської громади напередодні постраждав 47-річний чоловік, який самостійно звернувся до лікарні: він отримав легкі поранення – вибухову травму та контузію.

07:25 Армія РФ атакувала енергетичні об’єкти, є влучання по ДніпроГЕС, Харків без світла та води, ЗАЕС на межі блекауту: введено аварійні графіки

➡️ Як повідомив міністр енергетики Герман Галущенко, ворог здійснив наймасштабнішу атаку на українську енергетику за останній час. Детальніше: https://tinyurl.com/49umb44s

21 березня 

22:36 У Бериславі під російський удар потрапив 36-річний чоловік. Близько дев’ятої години вечора окупанти атакували населений пункт з безпілотника. Внаслідок скидання вибухівки поранення отримав місцевий житель. Він самостійно звернувся до лікарні. Медики діагностували у нього мінно-вибухову травму, а також поранення ніг. Стан чоловіка задовільний. Йому надають необхідну допомогу.

22:02 Протягом дня росіяни здійснили 51 обстріл прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 273 вибухи. Обстрілів зазнали Миколаївська, Хотінська, Білопільська, Ворожбянська, Миропільська, Великописарівська, Шалигинська, Есманьська, Дружбівська, Свеська, Середино-Будська громади.

️ Зокрема, по Хотінській громаді ворог бив зі ствольної артилерії (10 вибухів), міномету (2 вибухи) та вдарив дроном-камікадзе типу FPV (1 вибух). По Великописарівській громаді здійснено обстріли з міномету (55 вибухів), артилерії (6 вибухів), АГС (19 вибухів), скидання з БпЛА вибухового пристрою (1 вибух), авіуадар пусків КАБ з літаків тактичної авіації (5 вибухів). По Білопільській громаді зафіксовано обстріли з гранатометів СПГ та АГС (20 вибухів), гранатомету РПГ-7В (8 вибухів), ствольної артилерії (48 вибухів), РСЗВ (20 вибухів), танку (10 вибухів), мінометів (9 вибухів), удар дроном – камікадзе типу FPV (7 вибухів).

19:18 Внаслідок чергової атаки постраждали двоє жителів Білозерки. У 32-річної жінки та 36-річного чоловіка діагностували вибухові травми, закриті черепно-мозкові травми та контузії. Медики їм надали допомогу на місці, від госпіталізації потерпілі відмовились.

️ Також ввечері до лікарні доставили 50-річну жінку в тяжкому стані. В неї - вибухова травма, уламкове поранення ноги, контузія. Постраждала потрапила під обстріл у селі Велетенське, що на Білозерщині. Лікарі надають необхідну допомогу.

17:13 Окупанти близько 16:00 атакували село Велетенське Білозерської громади Херсонської області. 70-річна жінка, яка знаходилася на подвірʼї будинку, отримала тяжкі поранення й померла у кареті "швидкої". Також повідомляється про загибель ввечері 20 березня 33-річного жителя села Качкарівка Милівської громади: ворог скинув туди вибухівку.

17:07 Удень російські окупанти завдали ракетного удару по Миколаєву. Одна жінка загинула. Шість людей отримали травми. На місці удару виникли незначні загоряння, які оперативно ліквідували підрозділи ДСНС.

17:07 Щонайменше одна людина загинула і дві поранено внаслідок обстрілу Новогродівки Донецької області. Росіяни обстріляли місто близько 15:30: відомо про одного загиблого чоловіка 1963 року народження. Поранення отримали дві жінки, вони доставлені до лікарні.

15:46 Російські війська атакували з безпілотника цивільний автомобіль у селищі Козацьке Херсонської області. Внаслідок скидання вибухівки постраждав 74-річний чоловік. Він отримав вибухову травму та поранення ноги. Потерпілому надали медичну допомогу, від госпіталізації він відмовився.

11:26 Російські війська продовжують бити по Бериславу Херсонської області з безпілотників. 46-річний місцевий житель через скидання вибухівки з дрона отримав поранення ноги, забій спини та голови. Зараз він у лікарні. Його стан оцінюють як задовільний.

09:36 На Дніпропетровщині пошкоджена церква, на Херсонщині – четверо поранених: як минула доба в регіонах

➡️ Зокрема, РФ здійснила за добу 319 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області, обстріляла й 15 населених пунктів Харківщини. В Сумській лише за ніч та ранок було 12 обстрілів та 5 авіаударів. Детальніше: https://tinyurl.com/5b3ktxjm

07:20 Атака на Київ: ППО збила близько 30 крилатих та балістичних ракет, є руйнування та постраждалі (ФОТО). Детальніше: https://tinyurl.com/yf2xak9s

20 березня 

22:09 Протягом дня росіяни здійснили 56 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 390 вибухів. Обстрілів зазнали Миколаївська, Хотінська, Юнаківська, Білопільська, Миропільська, Краснопільська, Великописарівська, Шалигинська, Есманьська, Дружбівська, Свеська, Середино-Будська громади.

️ Зокрема, по Великописарівській громаді окупанти здійснили обстріл з РСЗВ (84 вибухи), артилерії (71 вибух), мінометів (24 вибухи), обстріл з гелікоптера НАР (17 вибухів), здійснено скид з літаків тактичної авіації КАБ (7вибухів). У Білопільській громаді зафіксовано обстріли з артилерії (37 вибухів), мінометів (12 вибухів), гранатомету СПГ-9 (22 вибухи). Внаслідок артобстрілу отримала поранення людина. Також відбулася атака дронів-камікадзе типу FPV (2 вибухи). У Юнаківській громаді ворог бив з мінометів (15 вибухів), в результаті чого отримала поранення одна людина.

19:11 Внаслідок російського обстрілу села Козацьке на Херсонщині постраждала місцева жителька. 73-річну жінку госпіталізували з вибуховою травмовою та уламковими пораненнями стегон. Медики надають їй необхідну допомогу.

18:45 Російські військові продовжують атакувати цивільні авто з безпілотників. Вдень у селі Осокорівка Нововоронцовської громади окупанти скинули вибухівку на два транспортні засоби. На щастя, постраждалих не має.

18:30 Удари по Нікопольщині тривали протягом всього дня - агресор поцілив 9 дронами-камікадзе і 4 рази бив з важкої артилерії. Вибухи лунали у Нікополі, Покровській та Марганецькій громадах Дніпропетровської області.

️ Поранений чоловік. Пошкоджені магазин, промислове та комунальне підприємства. Понівечені й 11 приватних будинків, 2 господарські споруди і стільки ж гаражів, парник, 9 авто. Зачепило кілька ліній електропередач і газогін.

18:02 Ворог близько 15:00 вдарив по середмістю Херсона. Травми отримала 51-річна жінка.

16:57 Дві людини загинули і одна поранена внаслідок авіаудару по селу Максимівка Вугледарської громади Донецької області. Росіяни ударили по селу в обід, влучивши у приватний будинок. Під завалами знайшли тіла двох чоловіків 1964 і 1975 років народження. Поранення отримала 72-річна жінка, її транспортують до лікарні.

14:50 Близько 13:00 росіяни завдали удару по Харкову. На території виробничої будівлі одного з підприємств виникло загоряння, що розповсюдилося на понад 10000 квадратних метрів. Виявлено тіла п'яти загиблих. Шістьох людей госпіталізували, один – відмовився від госпіталізації.

12:37 Стало відомо про поранення напередодні 75-річної жительки Берислава Херсонської області. Потерпілу доставили до лікарні з вибуховою травмою та контузією. Окупаційні війська, нагадаємо, вкрили вогнем місто в обід.

11:12 Армія РФ знову атакувала трасу між Антонівкою і Садовим Херсонської громади, де напередодні отримали контузію троє волонтерів. Сьогодні там вже загинули двоє людей. На момент ворожої атаки вони перебували біля автівки. Орієнтовно, їм було по 40 років.

10:20 Вранці ворог обстріляв з артилерії Нікополь. Постраждав 27-річний чоловік. Оговтуватися буде вдома. У місті понівечені магазин та комунальне підприємство, житло, господарські споруди та авто.

Крім того, за уточненою інформацією, через нічну атаку в Синельниківському районі поранені шестеро людей, п’ятеро з них – в лікарні. Серед потерпілих 13-річна дівчинка та 15-річний хлопець. Зруйновані п'ять приватних будинків. Є й пошкоджені оселі.

09:53 Стало відомо про поранення напередодні 82-річного жителя села Червоний Маяк Новорайської громади Херсонської області. Через скидання вибухівки він отримав вибухову травму та поранення передпліччя й сам звернувся до лікарів.

09:29 На Дніпропетровщині постраждала родина, на Херсонщині одна людина загинула: як минула доба в регіонах

➡️ У Запорізькій області зафіксовано 350 ударів по 10 населених пунктах, у Харківській - артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 20 населених пунктів, авіабомбою атаковано селище Козача Лопань. Детальніше: https://tinyurl.com/557prjjs

19 березня 

22:17 Протягом дня росіяни здійснили 30 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 90 вибухів. Обстрілів зазнали Хотінська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Середино-Будська, Свеська, Зноб-Новгородська громади.

️ Зокрема, по Великописарівській громаді ворог здійснив обстріли з РСЗВ (15 вибухів), мінометів (19 вибухів), артилерії (6 вибухів), авіаудари КАБ (13 вибухів) та ФАБ МПК (6 вибухів). Внаслідок авіаудару КАБ загинула 1 людина.

19:30 Окрім Осокорівки, протягом доби дрони атакували Берислав, Широку Балку, Бургунку, Михайлівку та Качкарівку Херсонської області. Окупанти били FPV-безпілотниками, а також скидали вибухівку. Зафіксовано щонайменше з два десятки влучань. Внаслідок ударів пошкоджено дитячий садочок та житловий будинок.

17:42 Вчергове завдано удар по центральній частині Херсона. Після обіду російський снаряд “прилетів” по житловому будинку. В оселі повибивало шибки, також потрощено дах та стіни. Ніхто з не постраждав.

18:30 На Нікопольщині протягом дня було 9 атак дронами-камікадзе і обстріл з важкої артилерії. Ворог бив по райцентру, Марганецькій і Покровській громадах. Пошкоджений приватний будинок й екскаватор, одна господарська споруда знищена, одна пошкоджена. Минулося без загиблих і постраждалих.

15:40 На вʼїзді до села Осокорівка Нововоронцовської громади Херсонської області російські війська атакували автівку з цивільними. На транспортний засіб окупанти скинули вибуховий предмет з безпілотника. Через це постраждало подружжя: у 57-річної жінки та 58-річного чоловіка лікарі діагностували контузії та гостру реакцію на стрес. Потерпілим надали допомогу.

12:00 В поліції показали наслідки нічного обстрілу двома ракетами С-300 міста Селидове Донецької області. Мішенню ворога став приватний сектор. Пошкоджено 24 оселі та 4 цивільні автомобілі. Четверо людей зазнали поранень: це 58-річний чоловік і три жінки віком 64, 65 та 82 років.

11:56 Під ворожий обстріл на дорозі між селищем Антонівка та селом Садове Херсонської громади потрапили троє цивільних. Це чоловіки віком 21, 44 та 27 років. В усіх трьох – легкі травми. Після надання медичної допомоги, вони проходитимуть лікування амбулаторно.

09:35 Армія РФ вдарила ракетами С-300 по Харківщині, на Херсонщині троє загиблих. Детальніше про ситуацію в регіонах за добу: https://tinyurl.com/bdzwdct7

18 березня 

22:15 Протягом дня росіяни здійснили 50 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 214 вибухів. Обстрілів зазнали Миколаївська, Миропільська, Юнаківська, Хотінська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Конотопська, Шалигинська, Есманьська, Середино-Будська громади.

➡️ Зокрема, по Білопільській громаді зафіксовано обстріл з міномету (35 вибухів) та артилерії (33 вибухи), танку (7 вибухів), СПГ (9 вибухів). По Великописарівській громаді здійснено авіаудари КАБ (24 вибухи), ракетний удар, обстріл з артилерії (9 вибухів), міномету (8 вибухів). По Середино-Будській громаді зафіксовано обстріли дронами-камікадзе типу FPV (2 вибухи), артобстріли (11 вибухів) та обстріл з міномету (4 вибухи).

20:37 У селі Львове на Бериславщині загинули троє місцевих жителів. Чоловіки 45, 55 та 67 років принесли додому раніше знайдений на подвір’ї FPV-дрон та почали його розбирати, внаслідок чого здетонував боєприпас. Всі троє отримали тяжкі поранення і померли дорогою до лікарні.

18:30 З важкої артилерії агресор тричі за день обстрілював громади Нікопольського району – Мирівську, Червоногригорівську та Марганецьку, а три дрони-камікадзе спрямував на сам Нікополь.

➡️ Пошкоджена АЗС. Там сталася пожежа, яку рятувальники вгамували. Понівечений інфраструктурний об’єкт. Побиті 11 приватних будинків, 2 господарські споруди та стільки ж авто, майже 60 сонячних панелей, лінії електропередачі й газогін. Люди не постраждали.

16:11 Ворог наніс удари по цивільній інфраструктурі міста Конотоп та населених пунктах Сумського району. Попередньо, загиблих немає. У Конотопі пошкоджено об'єкти комунальної сфери.

09:41 На Кіровоградщині дронами пошкоджені об'єкти інфраструктури, в Кривому Розі уламки впали на багатоповерхівку. Деталі ситуації в регіонах за добу: https://tinyurl.com/3cjpm4rr

17 березня 

17:04 У Миколаєві внаслідок ракетного обстрілу  пошкоджень зазнали житлові будинки. Попередньо пошкоджено три легкові автомобілі, один з яких загорівся. Відомо про п’ятьох постраждалих.  

16:59 17 березня ворог завдав два удари по інфраструктурі міста Суми. На місці прильотів працюють всі необхідні служби. Наслідки атаки ворога уточнюються. 

13:18 Росіяни атакували Селидове та Мирноград: пошкоджено 16 багатоквартирних будинків

➡️ Російські окупанти вчора ввечері та сьогодні вночі атакували з авіації Селидове та Мирноград Донецької області. Внаслідок цього у містах є значні руйнування житлового сектору, адмінбудівель, а також – є поранені. Подробиці: https://tinyurl.com/yepzvpmj

11:23  У селі Бугаївка росіяни обстріляли тимчасовий пункт розташування швидкої медичної допомоги.  Поранення отримали 36-річний фельдшер та 56-річний водій швидкої. Наразі їм надається допомога в лікарні у Харкові. Пошкоджений одноповерховий будинок, де були медичні працівники, будівлі поруч, а також дві автівки "швидкої". 

11:06 Вже зранку росіяни скерували на Нікополь два дрони-камікадзе. Поцілили по заправці. Постраждали троє чоловіків. 32, 43 та 67 років. Медики надали їм всю необхідну допомогу. Пошкоджені обладнання АЗС і вантажний автомобіль. 

10:21 Протягом доби росіяни атакували десять областей: яка ситуація в регіонах

➡️ Протягом минулої доби російські війська обстріляли територію 10 областей України. Загалом з різних видів озброєння – міномети, танки, артилерія, РСЗВ, БПЛА, ЗРК, тактична авіація – були атаковані 129 населених пунктів та 143 об’єкти інфраструктури. Деталі: https://tinyurl.com/y2xu58ta

16 березня

16:54 Російські війська вчергове атакували Нікополь. Вони цілили по житловому сектору. В результаті ворожого обстрілу поранена жінка, 1946 року народження.  

➡️ Внаслідок влучання боєприпасу виникла пожежа на території одного з приватних домоволодінь. Вогнем пошкоджено житловий будинок та господарчу споруду на площі 90 кв.м.

15:27 Ворог обстріляв Антонівку на Херсонщині, поранена літня жінка. 83-річна потерпіла, яка в цей час перебувала вдома, отримала вибухову травму, закриту черепно-мозкову травму та контузію. У стані середньої тяжкості жінку доставили до лікарні. Медики надають їй необхідну допомогу.

12:23 Сьогодні зранку росіяни обстріляли з важкої артилерії Новоселівку Першу — вбили 51-річного чоловіка. Ще один чоловік отримав поранення — його доправили до лікарні.

11:44 Сьогодні в лікарні від важкого поранення загинув ще один працівник ДСНС, ще одна жертва вчорашнього російського удару по Одесі.  Таким чином кількість загиблих від удару по Одесі 15 березня зросла до 21. 

10:28 Протягом доби росіяни атакували 125 населених пунктів: яка ситуація в регіонах

➡️ Протягом доби росіяни завдали ударів по низці областей України, внаслідок чого кілька людей у різних регіонах отримали поранення. Загалом з різних видів озброєння - мінометів, артилерії, танків, РСЗВ, ЗРК, ОТРК, БПЛА та авіації - були атаковані 125 населених пунктів та 174 об'єкти інфраструктури. Деталі: https://tinyurl.com/56fhkhzz

15 березня

22:29 Протягом дня росіяни здійснили 69 обстрілів населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 378 вибухів. Обстрілів зазнали Миропільська, Юнаківська, Хотінська, Білопільська, Ворожбянська, Краснопільська, Тростянецька, Великописарівська, Конотопська, Шалигинська, Есманьська, Середино-Будська, Свеська, Зноб-Новгородська громади. 

21:42 Російські війська завдали удару по Конотопу. ворог завдав ракетного удару по цивільній інфраструктурі міста Конотоп. На місці працюють всі необхідні служби. Наслідки ракетного удару уточнюються. 

18:30 Протягом дня росіяни атакували Нікополь. Спершу місто зазнало артобстрілу. а потім були три удари дронами-камікадзе. Пошкоджене комунальне підприємство, 3 приватні будинки, авто. 

17:47 О 16:20 війська РФ здійснили ракетний удар ракетами С-300 по Золочеву Харкіської області. Внаслідок удару знищено приміщення гуртожитку та приміщення пункту екстреної медичної допомоги. Пошкоджено приміщення лікарні. Знищено два автомобіля бригади швидкої, два - частково пошкоджено.

14:04 Внаслідок російської ракетної атаки на Одесу загинуло 20 людей, серед яких місцеві жителі, медик та рятувальник. Ще 73 людей, в тому числі семеро співробітників ДСНС, отримали поранення. 16 березня в Одеській області оголошено днем жалоби.

➡️ Підтверджено, що серед загиблих - поліцейські та колишній перший заступник мера Сергій Тетюхін. Пошкоджені інженерні комунікації газо- та електропостачання. Без електропостачання залишилося 535 абонентів без газопостачання - 800.

11:32 Вранці ворог обстріляв з артилерії село Долинка Воздвижівської громади Запорізької області. Уламки російського снаряду поранили 76-річнумирну мешканку, яка знаходилась на подвір’ї власного будинку: він отриманих травм жінка загинула на місці.

09:49 Армія ворога атакувала Україну ударними БпЛА і ракетами, на Вінниччині дрон влучив у житловий будинок: ситуація у регіонах (ФОТО)

➡️ Зокрема, на Сумщині продовдуються активні обстріли прикордонної Великописарівської громади: лише за ніч та ранок зафіксовано 66 вибухів. Детальніше: https://tinyurl.com/3ta2d83f

09:39 Стіло відомо про поранення 84-річного чоловіка внаслідок вечірнього обстрілу з танка Берислава Херсонської області. В п'ятницю постраждалий звернувся до лікарні з вибуховою травмою, пораненням спини та ніг, отиманими на подвірʼї свого будинку.

14 березня

22:31 Протягом дня росіяни здійснили 77 обстрілів населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 450 вибухів. Обстрілів зазнали Миколаївська, Миропільська, Юнаківська, Хотінська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Шалигинська, Есманьська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська громади.

➡️ У Білопільській громаді в результаті обстрілу з РСЗВ отримала поранення 1 людина. У Середино-Будській громаді в результаті мінометного обстрілу отримали поранення четверо місцевих жителів. 

22:10 На Вінниччині безпілотник влучив у житловий будинок. Троє людей госпіталізовано. На місці працюють відповідні служби. 

21:33 Російська армія продовжує знищувати мирні населені пункти Харківщини. Сьогодні протягом дня російські війська здійснювали масовані обстріли по населеним пунктам Слобожанське та Липці. Внаслідок одного з обстрілів було пошкоджено 4 житлових будинків, господарчих споруд, а також виникла пожежа на відкритій території поблизу приватного будинку с. Слобожанське. 

16:30 Тричі російські війська атакували Нікопольщину дронами-камікадзе. Чотири рази накривали вогнем важкої артилерії. Терор окупанти влаштували районному центру. Постраждали шість людей. Пораненим від 7 до 74 років.

➡️ У місті пошкоджені майже десяток багатоповерхівок, п’ять приватних будинків, господарська споруда, два навчальні заклади, декілька кафе та магазинів, три адміністративні будівлі, аптека. Понівечені авто і лінії електропередач. 

12:51 Внаслідок ранкових обстрілів у Нікополі п’ятеро постраждалих. Серед них 7-річний хлопчик, 43-річний чоловік та дві 74-річні жінки. Вони лікуватимуться амбулаторно. Крім того, в стані середньої тяжкості госпіталізована 73-річна жінка. Пошкоджені кілька багатоповерхівок та міська інфраструктура.

12:47 Близько 10:00 ворог вдарив по середмістю Херсона, поціливши у салон краси. Близько 10:30 росіяни знову обстріляли центр міста, влучивши у квартиру багатоповерхового будинку. Обійшлося без поранених.

10:35 Окрім Харківщини, росіяни завдали ракетно-авіаційних ударів і по радіотехнічним об'єктам Сумської області. Тимчасово виведено з ладу передавачі телерадіомовлення у Сумах, Шостці, Білопіллі і Тростянці.

➡️ Внаслідок пошкоджень частина території області тимчасово не може приймати український телевізійний і радіосигнал. Можливі перебої з мобільним зв'язком.

09:42 Ворог атакував Україну безпілотниками, під атаку потрапила телевізійна інфраструктура Харківщини: як пройшла доба у регіонах

Зокрема, у Вовчанську внаслідок масованих обстрілів пошкоджено 11 магазинів, 3 приватні будинки, 5 багатоквартирних будинків, а у Вовчанських Хуторах - ще 2 приватні будинки. Детальніше: https://tinyurl.com/4nmhwjce

13 березня

23:00 Протягом дня росіяни здійснили 66 обстрілів населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 332 вибухи. Обстрілів зазнали Юнаківська, Білопільська, Ворожбянська, Краснопільська, Великописарівська, Новослобідська, Шалигинська, Есманьська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська громади. 

➡️ У Великописарівській громаді внаслідок обстрілу з гелікоптеру НАР (6 вибухів) одна людина загинула і двоє отримали поранення.

18:30 П’ять разів за день агресор цілив по Нікопольщині. Дронами-камікадзе вдарив по райцентру та Червоногригорівській громаді, артилерією – по Мирівській.  

16:12 О 15:00 окупанти здійснили обстріл Вовчанська Харківської області керованою авіаційною бомбою. Сталися руйнації житлових будинків і магазину. Також пошкоджені поруч розташовані п'яти- та двоповерхові будівлі, торговельні об'єкти. У житловому будинку сталася пожежа, яку рятувальники оперативно ліквідували. Попередньо, постраждала одна людина.

09:51 У Сумах "шахед" влучив у житловий будинок, є загиблі: яка ситуація у регіонах (ФОТО)

➡️ Крім того, інша п'ятиповерхівка вночі отримала руйнування у Мирнограді Донецької області: внаслідок цього ракетного удару також є загиблі. Детальнішеhttps://tinyurl.com/h2penn5s

12 березня

23:48 Від ракетної атаки у Кривому Розі постраждало 44 людини. У лікарнях перебуває восьмеро "важких" пацієнтів. Серед них три дитини, зокрема, 4-річний хлопчик. Найменшим постраждалим від російського терору немає й року. Це 2-місячний хлопчик та 11-місячна дівчинка. Госпіталізовані понад два десятки людей. 

21:37 Протягом дня росіяни здійснили 82 обстріли прикордонних населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 383 вибухи. Обстрілів зазнали Юнаківська, Хотінська, Білопільська, Ворожбянська, Миропільська, Краснопільська, Великописарівська, Тростянецька, Путивльська, Новослобідська, Шалигинська, Есманьська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська громади.

➡️ У Великописарівській громаді здійснено обстріли з артилерії, мінометів, гелікоптерів. Крім того, з літака відбулося скидання авіаційних бомб типу "КАБ". Внаслідок обстрілу поранено 5 неповнолітніх дітей. У Миропільській громаді поранення отримав один житель громади. 

21:01 Внаслідок ракетного удару по багатоповерхівці в Кривому Розі 3 людей загинуло

➡️ 12 березня, близько 19:00 години росіяни атакували ракетами багатоповерховий будинок у Кривому Розі. Внаслідок ворожої атаки сталася пожежа у багатоповерхівці.  Наразі відомо, що троє людей загинуло, ще 38 – отримали поранення. Є постраждалі діти. Деталі: https://tinyurl.com/bd687b6r

18:30 Двічі за день Нікопольщина була під вогнем ворожої артилерії. Тричі росіяни спрямовували туди дрони-камікадзе. Під удар потрапили райцентр та Марганецька громада. На Синельниківщині сталося влучання по будівлі агрофірми. 

15:31 У Харківському районі зафіксовано 3 ворожі "прильоти". Попередньо без постраждалих. 

12:59 О 9:20 нанесено авіаудар по Великописарівській громаді Сумської області. З ворожого літака були скинуті керовані авіаційні бомби на житловий сектор одного з населених пунктів. Зафіксовано два прильоти.

➡️ Попередньо, внаслідок обстрілу постраждала багатодітна родина: поранено двоє дітей віком 6 та 10 років. Також поранень зазнала одна доросла людина. Пошкоджено п’ять приватних житлових будинків, гараж.

12:05 Внаслідок чергового обстрілу Херсона постраждав 42-річний чоловік. "Швидка" доставила його до лікарні з вибуховою травмою.

09:46 На Тернопільщині дрон влучив в об'єкт інфраструктури, окупанти скинули авіабомбу на багатоповерхівку на Харківщині: ситуація у регіонах

➡️ Руйнування через нічне влучання КАБ відбулося у п'ятиповерхівці в Куп'янську, а в селі Глушківка від мінометного обстрілу загинула людина. Детальніше: https://tinyurl.com/bvuyc2aj

11 березня

22:08 Російська армія вбила чоловіка на Херсонщині. Сьогодні вдень окупанти вдарили по населеному пункту Іванівка в Дар’ївській громаді. Від отриманих травм загинув чоловік 1958 року народження. 

21:43 Протягом дня росіяни здійснили 39 обстрілів прикордонних населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 265 вибухів. Обстрілів зазнали Юнаківська, Білопільська, Миропільська, Краснопільська, Великописарівська, Тростянецька, Новослобідська, Шалигинська, Есманьська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська громади. 

18:30 Протягом дня російська армія 7 разів цілила по Нікопольщині. Для терору місцевих використала дрони-камікадзе і артилерію. Дісталося райцентру та Червоногригорівській громаді. Пошкоджені 11 приватних будинків, 10 господарських споруд, лінії електропередач. Понівечені готель і магазин. 

17:22 Російські війська атакували з безпілотника Зміївку. Через ворожий обстріл на подвірʼї будинку постраждав 68-річний чоловік. Він отримав контузію, вибухову та черепно-мозкову травми, уламкові поранення рук. Після надання меддопомоги потерпілий відмовився від госпіталізації. 

15:26 Під ворожим обстрілом був Вовчанськ. 70-річна жінка отримала поранення. Пошкоджено 8 приватних будинків. Після 13:00 під ворожим обстрілом опинилося село Глушківка Куп'янського району. Попередньо - троє поранених цивільних чоловіків, госпіталізовані до медичної установи. Водночас зенітними керованими ракетами ЗРК С-300 росіяни обстріляли село Кутузівка Харківського району. Без постраждалих. 

11:50 Окупанти зруйнували елеватор агрохолдингу Бахматюка на Дніпропетровщині

➡Армія країни-агресора РФ ввечері 9 березня 2024 року завдала ракетного удару по цивільним виробничим об’єктам групи компаній UkrLandFarming ("Укрлендфармінг") у Дніпропетровській області. Виробнича інфраструктура елеватора повністю зруйнована. Подробиці: https://tinyurl.com/4pmw36sz

09:43 Окупанти атакували Харків та Одещину дронами, є руйнування: ситуація у регіонах

➡Вночі 11 березня армія країни-агресора РФ вдарила дронами по Харкову та Одещині. Зафіксовано влучання по об'єктам цивільної інфраструктури та пошкодження житлових будинків. Деталі: https://tinyurl.com/mwajk54y

10 березня

12:50 Вночі росіяни атакували Добропілля у Донецькій області шахедами — на ранок рятувальники дістали з-під завалів будинку тіла двох людей. Крім того, зранку ворог обстріляв з артилерії Часів Яр — там загинув 66-річний чоловік.

️ У Мирнограді кількість жертв ракетного удару зросла до 12 поранених — усі постраждалі отримали необхідну медичну допомогу.

10:57 Армія країни-агресора атакувала Україну "шахедами" і ракетами, внаслідок чого є загиблі і поранені у різних областях: як пройшла доба у регіонах

️ В ніч на 10 березня ворог атакував територію України ударними безпілотниками і ракетами різного типу. Через ворожі обстріли поранення отримали мирні жителі у Донецькій, Херсонській областях, а на Харківщині є загиблий. Також відбулися руйнування цивільної та промислової інфраструктури. Детальніше: https://tinyurl.com/mr3fnv3w

9 березня

16:11 Близько 12:07 росіяни поцілили по одному з домогосподарств у Семенівській громаді на Чернігівщині. Внаслідок вибуху завалилася стеля льоху, де перебував 51-річний чоловік. Йому травмувало ноги. Постраждалого доставили до лікарні.

12:11 Часів Яр на Донеччині потрапив під вогонь ворожої артилерії — смертельне поранення отримав 46-річний чоловік. Пошкоджено 2 багатоповерхівки. Також зранку під обстрілами Очеретине — там відомо про 1 пораненого і пошкоджені приватні будинки.

11:18 Внаслідок ранкового удару росіян по Червоногригорівській громаді, що на Нікопольщині, загинув 16-річний хлопець. Ще один, 22 років, у лікарні - "важкий". Окупанти обстріляли громаду з артилерії. Пошкоджені приватний будинок, господарська споруда, лінія електропередач і газогін.

10:42 Вночі країна-агресор атакувала Україну ударними дронами, в декількох областях є загиблі і поранені: як минула доба у регіонах

️ В ніч на 9 березня російська армія випустила по Україні 15 дронів, 12 з яких було збито силами ППО. Через ворожі обстріли відбулися руйнування цивільної інфраструктури у Харківській, Донецькій, Херсонській, Дніпропетровській та інших областях. Крім того, є загиблі і поранені серед мирних жителів. Детальніше: https://tinyurl.com/4wdrp3ak

8 березня

22:39 Протягом дня росіяни здійснили 49 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 249 вибухів. Обстрілів зазнали Юнаківська, Хотінська, Білопільська, Миропільська, Краснопільська, Великописарівська, Шалигинська, Есманьська, Середино-Будська громади.

️ Зокрема, по Великописарівській громаді ворог бив з мінометів (27 вибухів), артилерії (3 вибухи). Крім того, відбулося скидання з БПЛА (4 вибухи), пуск НАР з гелікоптеру (5 вибухів) та ракетний удар (1 вибух). По Середино-Будській громаді здійснено мінометні обстріли (54 вибухів), артобстріл (1 вибух). Внаслідок одного з мінометних обстрілів отримав поранення місцевий житель. У Юнаківській громаді зафіксовано артилерійські обстріли (9 вибухів), мінометний обстріл (4 вибухи), обстріл з РСЗВ (5 вибухів), скидання з БПЛА вибухових предметів (5 вибухів) та пуск "КАБ" (2 вибухи).

22:16 Ворог вдарив по Херсону. Внаслідок влучання авіабомби в будинок постраждав 7-річний хлопчик. "Швидка" доставила його до лікарні. Медики діагностували вибухову травму та контузію. Лікарі надають йому допомогу.

18:30 Протягом дня 5 ударів дронами-камікадзе і 3 артобстріли прогриміли на Нікопольщині. Від ворожих атак здригався райцентр, Червоногригорівська та Марганецька громади.

️ Постраждала 23-річна дівчина. Її госпіталізували в стані середньої тяжкості. Пошкоджене комунальне підприємство, інфраструктурний об’єкт, магазин та агрофірма. Понівечені 12 приватних будинків, господарська споруда, гаражі й авто. Зачепило лінії електропередач.

17:39 Близько 15 години у Вовчанську ворожий FPV-дрон влучив у цивільний автомобіль. За попередніми даними, загинули 58-річний чоловік та 53-річна жінка. Зі слів свідків, у авто могла перебувати ще одна особа.

15:11 Російські війська вдарили по селу Ольгівка Тягинської громади Херсонської області - за попередніми даними, з безпілотника. Внаслідок скидання вибухового предмета загинула 58-річна жінка, а її брат віком 49 років був травмований. 

15:10 Ворог скинув боєприпас на пожежну автоцистерну ДСНС у Вовчанську Харківської області, коли рятувальники поверталися з ліквідації пожежі, спричиненої ворожим обстрілом. Машина пошкоджена, але собовий склад не постраждав.

14:26 В Сумах завершено аварійно-рятувальні роботи на місці ворожого ракетного удару напередодні, внаслідок якого постраждало 26 осіб, а дві загинули. Наразі знаходяться у медичних закладах шестеро людей. Пошкоджено приміщення школи, центральної міської лікарні, обласного центру екстреної медичної допомоги, водоканалу. Всього вибито приблизно 135 вікон та 10 дверей.

➡️ Зокрема, в лікарні пошкоджено 28 вікон та 2 дверей. Вікна закриті, проводиться прибирання території. Заклад працює, госпіталізація проводиться. В Сумському обласному центрі екстреної меддопомоги пошкоджено адмінбудівлю, вибито та пошкоджено пошкоджено 59 віконних блоків, стелю на 4 поверхах.

09:38 Вночі РФ атакувала Україну дронами і ракетами: є загиблі, багато поранених

➡️ В Харківській облаті вранці росіяни обстріляли Чугуїв із ЗРК С-300: вибиті вікна у 9-поверхівці, пошкоджено фасад ТРЦ, банку, крамниці, готелю, 13 автівок. Через обстріл Куп'янська загинули дві людини, з-під завалів врятовано чоловіка. Детальніше: https://tinyurl.com/3smm42cw

7 березня

23:11 Окупанти знову вдарили по Куп’янську. За попередньою інформацією, застосувавши реактивні системи залпового вогню. Загинули двоє цивільних людей - чоловік та жінка, дані встановлюються. Пошкоджені житлові будинки, є загорання автомобіля. Розбір завалів триває.

22:20 Протягом дня росіяни здійснили 32 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 233 вибухи. Обстрілів зазнали Сумська, Юнаківська, Хотінська, Білопільська, Миропільська, Краснопільська, Великописарівська, Есманьська, Середино-Будська, Свеська, Зноб-Новгородська громади.

️ Зокрема, по Миропільській громаді ворог бив з артилерії (16 вибухів) та РСЗВ (6 вибухів). Крім того, відбулося скидання з БпЛА вибухового пристрою (2 вибухи). По Краснопільській громаді здійснено удар FPV дроном (1 вибух), мінометні обстріли (12 вибухів), скидання з БпЛА вибухових пристроїв (2 вибух), артобстріл (3 вибухи) та обстріл з РСЗВ (3 вибухи). У Білопільській громаді зафіксовано обстріл з мінометів (2 вибухи), АГС (29 вибухів) та артилерії (23 вибухи).

20:25 Близько 16:00 у Семенівській громаді Чернігівської області під час мінометного обстрілу загинув цивільний чоловік 1972 року народження. Тіло біля воронки знайшли сусіди. Також внаслідок атаки дронів пошкоджено приватний будинок. Господар вцілів.

18:30 Вранці ворог обстріляв Нікополь з важкої артилерії, а потім спрямував туди 5 дронів-камікадзе. Пошкоджено 8 приватних будинків. Один з них зайнявся. Пожежу рятувальники загасили. Понівечена адмінбудівля, 5 господарських споруд, авто, лінія електропередачі. Люди вціліли.

17:11 Через російський обстріл центральної частини Херсона постраждала 46-річна жінка, що потрапила під ворожий удар поблизу будинку. Каретою “швидкої” її доставили до лікарні.

15:26 Ворог наніс авіаційно-ракетний удар по Сумах. Пошкоджено об'єкти цивільної інфраструктури. Наслідки атаки уточнюються. 

➡️ За попередніми даними ОВА, внаслідок атаки травмовано одну цивільну людину. Пошкоджено приміщення школи, центральної міської лікарні, обласного центру екстреної медичної допомоги, водоканалу. Втім, президент Володимир Зеленській пізніше заявив, що в Сумах "є поранені та загиблі".

13:06 Один чоловік поранений внаслідок артилерійського обстрілу касетними боєприпасами села Біленьке Запорізького району.

11:32 О 10:00 російські війська здійснили обстріл Вовчанська керованою авіабомбою. Пошкоджено щонайменше 12 приватних житлових будинків. Внаслідок прямого влучання в будинок загинула цивільна 40-річна жінка. 67-річна жінка зазнала травм легкого ступеню, без госпіталізації.

09:30 На Харківщині РФ поцілила по навчальному полігону, на Херсонщині – по ВНЗ: як минула ніч в регіонах

➡️ Зокрема, нанесено удари по 12 населених пунктах в Запорізькій області та 22 у Харківській. Детальніше: https://tinyurl.com/bdcnuvap

6 березня

22:14 Протягом дня росіяни здійснили 19 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 91 вибух. Обстрілів зазнали Хотінська, Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська громади.

️ Зокрема, росіяни скинули 19 мін на територію Великописарівської громади, вдарили з РСЗВ (10 вибухів) та артилерії (4 вибухи) по Зноб-Новгородській громаді, а по Середино-Будській громаді запустили чотири авіаційні бомби типу "КАБ" (3 вибухи). Одна бомба була застосована для дистанційного мінування території уражаючими елементами (касетні боєприпаси).

21:49 Внаслідок російського обстрілу зруйновано "Епіцентр" у Нікополі

️Приблизно о 15:30 у Нікополі через влучання артилерійського снаряду у дах гіпермаркету почалася пожежа. Попередньо, ані працівники, ані відвідувачі не постраждали. Станом на 21:43 пожежа у "Епіцентрі" приборкана. Детальніше: https://tinyurl.com/3ppfzsfj

18:30 У Нікополі внаслідок ворожих обстрілів постраждала літня жінка. Також горів житловий будинок, пошкоджені 6 приватних осель, 3 господарські споруди, авто і лінія електропередач. Зокрема, російська армія спрямувала безпілотник і на Марганецьку громаду. Обійшлось без постраждалих.

16:12 О 13:36 росіяни обстріляли селище Борова Харківської області, попередньо - ракетою "Іскандер-М". Загорівся приватний будинок, гараж, господарча споруда та два автомобілі. О 16:40 вогонь був ліквідований. 70-річний чоловік, який знаходився біля транспортного засобу, загинув.

➡️ З-під завалів приватного будинку врятували 44-річну жінку та п’ятьох її дітей: хлопців від 12 до 18 років, а також 24-річну доньку. Травми отримав і 73-річний мешканець сусіднього домоволодіння.

15:34 Внаслідок скидання росіянами вибухового предмета з дрона у власній оселі в Бериславі Херсонської області постраждало подружжя. 59-річний чоловік та його дружина віком 58 років отримали вибухові травми та контузії. Їм надали медичну допомогу. Подальше лікування потерпілі проходитимуть амбулаторно.

12:16 Рятувальники ліквідували пожежу, яка виникла після чергового обстрілу Нікополя. Зайнявся житловий будинок – горів дах і перекриття. Внаслідок обстрілу постраждала жінка 1948 року народження. Від госпіталізації вона відмовилася.

11:39 Стало відомо про ще одного пораненого внаслідок ударів по Херсону 5 березня. До лікарні звернувся 76-річний чоловік. У потерпілого – вибухова травма та перелом ноги.

11:21 Внаслідок обстрілу села Нетайлове Очеретинської громади Донецької області о 8:30 отримала смертельну рану і померла на шляху до лікарні 63-річна жінка.

11:08 В Херсонській ОВА повідомили про пораненого внаслідок обстрілу Веселого напередодні 66-річного чоловіка. Він постраждав через скидання вибухівки з дрона, отримавши вибухову травму та поранення ніг. По селищу ворог гатив з мінометів та артилерії, а також зафіксовано атаки з безпілотників.

09:40 РФ атакувала Україну дронами та ракетами: як минула ніч в регіонах

➡️ Серед ночі росіяни ударили по Покровську, також завдано удар по Сумах. В Харківській області атаковано 20 населених пунктів, у Запорізькій - 6. Детальніше: https://tinyurl.com/bdz5a6p9

5 березня

22:08 Протягом дня росіяни здійснили 37 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 222 вибухи. Обстрілів зазнали Юнаківська, Хотінська, Білопільська, Миропільська, Краснопільська, Великописарівська, Путивльська, Новослобідська, Шалигинська, Есманьська, Середино-Будська, Дружбівська громади.

️ Найбільше постраждали Білопільська громада, по якій ворог бив з мінометів (26 вибухів), АГС (30 вибухів), артилерії (10 вибухів), Великописарівська громада, де було здійснено обстріл з АГС (14 вибухів), артилерії (3 вибухи) та мінометів (11 вибухів), а також Миропільська громада – там було здійснено артилерійський обстріл (15 вибухів) та мінометний обстріл (14 вибухів). У Середино-Будській громаді внаслідок обстрілу з РСЗВ поранення отримав місцевий мешканець.

19:12 На Оріхівському напрямку ворог здійснив п’ять безуспішних атак в районах населених пунктів Гуляйполе, Малинівка та Роботине. Рашисти завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Малинівка та  Мала Токмачка. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Гуляйпільське, Новодарівка, Рівнопіль.

18:30 По Нікопольщині було завдано 5 ударів БпЛА і 2 артобстріли. Окупанти цілили по райцентру, Мирівській та Марганецькій громадах. В результаті обстрілів пошкоджене приватне підприємство, 2 оселі й стільки ж господарських споруд. Зачепило газогони, лінію електропередач, гараж, автопричеп, парник. Люди не постраждали.

15:58 Російські війська бʼють по житлових кварталах Херсона - під обстрілами опинилася центральна частина міста. Через ворожі удари пошкоджено лінії електропередач та приватну автівку.

15:34 Вдень російські війська знову обстріляли середмістя Херсона. Отримав поранення чоловік 1971 року народження. Він доправлений до лікарні у стані середньої тяжкості. У нього діагностували мінно-вибухову травму, вогнепальне поранення спини, вивих плеча тощо.

13:57 Одна людина загинула внаслідок обстрілу Красногорівки Донецької області. Сьогодні зранку росіяни щільно обстрілювали місто з артилерії — смертельне поранення отримав 72-річний чоловік.

11:14 О 10:30 російські війська обстріляли село Курилівка Куп‘янського району Харківської області. Загинула цивільна 67-річна жінка.

10:43 Внаслідок чергового ранкового обстрілу Херсона була поранена жінка 1947 року народження. Вона ушпиталена. Попередній діагноз - мінно-вибухова травма. До цього близько 7:00 внаслідок обстрілу міста отримав поранення 76-річний чоловік. Він ушпиталений з мінно-вибуховою травмою та уламковим пораненням передпліччя. Обидвоє перебували під час атак у своїх помешканнях.

10:25 Росіяни обстріляли десять областей: як минула доба в регіонах

➡️ Зокрема, артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали 17 населених пунктів Харківської області, а в Запорізькій їх атаковано 8. Детальніше: https://tinyurl.com/m2kp54je

4 березня

22:03 Протягом дня росіяни здійснили 44 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 228 вибухів. Обстрілів зазнали Юнаківська, Хотінська, Білопільська, Миропільська, Краснопільська, Великописарівська, Шалигинська, Есманьська, Середино-Будська, Свеська, Дружбівська громади.

️ Найбільше постраждала Середино-Будська громада – по ній було здійснено мінометні обстріли (24 вибухів), артобстріли (28 вибухів), обстріл з РСЗВ (15 вибухів). Крім того, на території Великописарівської громади окупанти скинули 25 мін, а Хотінську громаду обстрілювали з мінометів (23 вибухи) та з артилерії (2 вибухи).

20:20 Противник завдав авіаційних ударів по Запорізькій області – зокрема, в районах населених пунктів Новодарівка, Малинівка та  Роботине. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Малинівка, Чарівне, Білогір’я, Новоданилівка, П’ятихатки.

18:30 По Нікопольщині було здійснено 4 удари дронами-камікадзе і стільки ж артобстрілів.

️ Протягом дня від атак ворога потерпала Нікопольщина – райцентр та Марганецька громада. На щастя, через це не постраждали люди. Але є руйнування. Пошкоджене приватне підприємство, 9 осель місцевих. Понівечена господарська споруда, ще одна – зруйнована. Потрощені мікроавтобус і гараж. Зачепило кілька ліній електропередач й газогін. Виникла пожежа, її оперативно загасили.

️ У Дніпровському районі працювала ППО. Через падіння уламків збитої ракети зайнялася будівля, яку не експлуатували. Вогонь рятувальники приборкали.

17:42 Росіяни касетними боєприпасами двічі обстрілювали с. Різдвянка Запорізького району Запорізької області. Внаслідок ворожого обстрілу загинула одна людина.

11:14 Росіяни обстріляли дев'ять областей: як минула доба в регіонах

➡️ Зокрема, в Харківській області ударів ворога зазнали близько 15 населених пунктів, а в Запорізькій - 6. Детальніше: https://tinyurl.com/28dxa6hr

3 березня

16:17 Росіяни скинули авіабомбу на Курахове: поранено 16 людей

➡️ Курахове потрапило під вогонь сьогодні в обід - ворог поцілив у самий центр міста, пошкодив щонайменше 15 багатоповерхівок. За попередньою інформацією, росіяни використали керовану авіабомбу. Відомо про 16 поранених, з них двоє у важкому стані.

13:30 Окупанти вкрили вогнем село Понятівка на Херсонщині

➡️ Травми, несумісні з життям, отримав чоловік 1966 року народження. Його тіло з-під завалів дістали рятувальники.

11:15 Росіяни обстріляли Херсон - є влучання у житлові будинки

➡️ Російські війська вранці у неділю з тимчасово окупованого лівого берега Дніпра обстріляли Корабельний район Херсона, зафіксовано влучання у житлові будинки. Внаслідок обстрілів поранено 65-річного чоловіка.

10: 20 Ворог обстріляв Куп'янський район - поранений цивільний

➡️ Російські військові обстріляли село Петропавлівка Куп'янського району Харківщини. Поранень зазнав 60-річний цивільний. Він госпіталізований до медичної установи.

09:28 Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпру, в Одесі вже 10 загиблих: ситуація у регіонах (ФОТО)

➡️ Вночі 3 березня російська армія вдарила ракетами по Дніпру, в результаті чого виникла пожежа. Кількість загиблих від улару дрона по багатоповерхівці в Одесі  збільшилася до 10 осіб. Окупанти обстріляли понад 15 населених пунктів Харківської області, а у Запорізькій та Херсонській областях є загиблі. Детальнішеhttps://bit.ly/3TjAGqx

2 березня

18:00 Увесь день в Одесі тривала рятувальна операція на місці влучання російського «шахеда». Зараз ДСНС, поліція та інші служби продовжують працювати – є інформація про людей під завалами. Жертв атаки станом на 18:00 вже семеро.

16:00 РФ обстріляла з артилерії село Приморське біля Запоріжжя: одна людина загинула

➡️Одна людина загинула і пошкоджені житлові будинки – наслідки сьогоднішнього артилерійського обстрілу с. Приморське, Степногірської ОТГ, Василівського району, повідомляє голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

14:17 Через ворожий БПЛА на Херсонщині постраждали двоє поліцейських

➡️Унаслідок вибуху ворожого БПЛА постраждали двоє працівників Каховського районного відділу поліції віком 36 та 37 років. Вони отримали вогнепальні поранення різних частин тіла. Водночас у Бериславі внаслідок атаки дроном-камікадзе типу FPV пошкоджено службовий автомобіль поліції, працівники не постраждали. Також противник скинув боєприпаси з дрона в Зміївці, пошкоджень зазнав службовий автомобіль поліції.

12:30 Загарбники обстріляли Нікопольський район, двоє постраждалих

➡️Від ранку ворог обстрілює Нікопольщину. З артилерії вгатив по райцентру та Червоногригорівській громаді. Постраждали дві жінки – 65 та 66 років, повідомляє начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак

12:15 Унаслідок обстрілу Куп'янська поранено волонтера 

➡️ Російська терористична армія обстріляла передмістя Куп'янська Харківської області. Унаслідок цього постраждав волонтер, повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

10: 20 Російська армія обстріляла Херсонщину: загинув чоловік

➡️Російські окупанти вдарили по Станіславу на Херсонщині, внаслідок чого загинув чоловік, повідомляє голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

09:28 В Одесі дрон вщент зруйнував підʼїзд багатоповерхівки, під завалами люди, на Харківщині загинув чоловік: ситуація у регіонах (ФОТО, ВІДЕО)

➡️ У ніч на 2 березня росіяни запустили дрони для удару по Україні, у результаті чого сталося влучання на Харківщині та в Одесі, є загиблі й травмовані. Детальніше: https://bit.ly/3SYzR5d

1 березня

21:17 Протягом дня росіяни здійснили 28 обстрілів прикордонних територій Сумської області. Зафіксовано 157 вибухів. Обстрілів зазнали Юнаківська (14 вибухів), Хотінська (13 вибухів), Миропільська (29 вибухів), Білопільська (22 вибухи), Краснопільська (28 вибухів), Великописарівська (2 вибухи), Новослобідська (10 вибухів), Шалигинська (7 вибухів), Есманьська (11 вибухів), Середино-Будська (15 вибухів), Зноб-Новгородська (4 вибухи) громади. 

20:57 На Миколаївщині внаслідок прильоту виникла пожежа, рятувальники вже працюють. Наразі інформації щодо постраждалих немає. 

16: 30 Ворожі війська тричі протягом дня атакували дронами-камікадзе Нікопольщину. Усі БпЛА скерували на районний центр. Наслідки уточнюються. Пообіді захисники збили над Криворіжжям крилату ракету. Було і влучання. На щастя, минулося без загиблих та постраждалих. 

09:38 Росія атакувала Україну дронами, у декількох областях в результаті обстрілів поранені мирні жителі: як минула доба у регіонах

➡️ Зокрема, в Костянтинівка Донецької області вночі зазнала 4 ракетних ударів: пошкоджено 5 багатоповерхівок, 3 приватні будинки, 3 адмінбудівлі, 2 дитсадка і амбулаторія. Детальніше: https://tinyurl.com/4n37cej2

29 лютого

21:36 Протягом дня росіяни здійснили 27 обстрілів прикордонних територій Сумської області. Зафіксовано 157 вибухів.

➡️ Обстрілів зазнали Юнаківська (27 вибухів), Хотінська (14 вибухів), Білопільська (13 вибухів), Ворожбянська (5 вибухів), Краснопільська (35 вибухів), Великописарівська (12 вибухів), Шалигинська (2 вибухи), Середино-Будська (13 вибухів), Зноб-Новгородська (17 вибухів), Дружбівська (19 вибухів) громади. 

18:30 Протягом дня війська РФ чотири рази обстріляли Нікопольський район з артилерії та скерували туди п'ять БПЛА. Ворог цілив по Нікополю, Марганецькій та Червоногригорівській громадах. Постраждав 72-річний місцевий мешканець, втім він лікуватиметься вдома. Пошкоджені 12 приватних осель, 5 дачних будинків, декілька авто, 9 господарських споруд (ще одна – знищена).

16:26 Уранці окупанти скинули на житловий сектор міста Миколаївка Донецької області авіабомбу КАБ-500. Руйнувань зазнали 8 приватних будинків, лікарня, гараж і два цивільних авто, газопровід, електромережі. Інформація про постраждалих не надходила.

15:48 Близько 12:50 росіяни завдали удари бомбами ФАБ-500 по селу Осиново Куп'янської громади Харківської області. Поранення отримав чоловік, його госпіталізували до лікарні у Харкові.

15:46 Російська армія атакувала дроном-камікадзе школу у селі Михайлівка Новоолександрівської громади Херсонської області. Внаслідок влучання безпілотника освітній заклад зазнав руйнувань. З місцевих жителів ніхто не постраждав.

14:43 Російська армія атакувала з безпілотника Берислав Херсонської області. Вибухівку скинули на подвірʼя житлового будинку. 91-річна жінка та 58-річний чоловік отримали контузії, вибухові травми та уламкові поранення кінцівок. Їх шпиталізували. Медики оцінюють їх стан як середньої тяжкості.

14:16 Одна людина загинула внаслідок ворожого удару по прифронтовому селу Юльївка Новоолександрівської громади Запорізької області. Приблизно о 13:10 військові РФ нанесли авіаудар керованими авіабомбами по Новоолександрівській громаді Запорізького району. І забрали життя безневинної людини.

10:28 Обстріли в регіонах: на Харківщині, Херсонщині й Донеччині - загиблі й поранені, в Херсоні - влучання в об’єкт інфраструктури

➡️ В свою чергу, в Запорізькій області зафіксовано відразу 48 атак безпілотниками та 185 артилерійських обстрілів. Детальніше: http://tinyurl.com/yc5fhrt4

28 лютого

22:58 Ворог продовжує атакувати Полтавщину. Звук вибуху чули у Миргородському районі. Проте влучань на території області не зафіксовано. Можливо, спрацювала ППО.

21:55 Протягом дня росіяни здійснили 42 обстріли прикордонних  населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 204 вибухи. Обстрілів зазнали Юнаківська, Хотінська, Білопільська, Ворожбянська, Краснопільська, Великописарівська, Новослобідська, Есманьська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська, Свеська громади.

➡️Найбільше постраждали Білопільська (19 вибухів з мінометів, 12 вибухів з артилерії,  танковий обстріл - 5 вибухів) та. Новослобідська (24 вибухів зі ствольної артилерії, 20 вибухів з РСЗВ  та 3 – з мінометів) громади. 

20:55 Окупанти атакували Покровський та Бахмутський райони, є загибла і поранені. Армія РФ здійснила авіаудар по с. Желанному Покровського району, поціливши по одній з вулиць, де в той час йшла місцева жителька 62 років. Крім того, під приціл окупантів вкотре потрапило м. Курахове. Внаслідок ракетного обстрілу, зазнала травм 22-річна продавчиня. Її госпіталізовано. 

➡️О 15:00 ворог атакував, ймовірно, FPV-дроном м. Часів Яр, де біля автомобіля отримав множинні поранення чоловік 40 років. Через годину ворог завдав удару по м. Сіверську, через що 69-річна містянка отримала травми, несумісні з життям. На момент атаки вона перебувала неподалік власного будинку.

19:30 Надвечір ворог вкрив вогнем житлові квартали Херсона. Травми отримав 32-річний чоловік. У нього осколкове поранення плеча.

18:53 Росіяни розбомбили вокзал у Великому Бурлуку на Харківщині: загинули чоловік з онукою. Детальніше: http://tinyurl.com/mpmnmpck

18:30 Загалом у Нікопольському районі протягом дня зафіксовано 12 обстрілів дронами-камікадзе і артилерією. Під ударом були сам Нікополь, Мирівська та Марганецька громади. Пошкоджено 17 приватних будинків та 11 господарських споруд, інфраструктурний об’єкт, ЛЕП, комбайн і легкові авто.

15:43 Пообіді внаслідок артилерійського обстрілу Нікополя Дніпропетровської області зашинула 61-річна жінка.

15:34 Стало відомо про поранення напередодні чоловіка внаслідок внаслідок скидання з російського дрона вибухового предмета в селі Качкарівка Милівської громади Херсонської області. 26-річний місцевий житель отримав вибухову травму, поранення ніг та спини.

14:34 Окупанти вдарили КАБами по Купʼянську Харківської області. Зафіксоване влучання в центральній частині міста. Загинули 59-річний та 39-річний чоловіки. Імовірно, під завалами ще є люди. Пошкоджені житлові будинки, цивільна інфраструктура.

➡️ Як повідомили у поліції, пошкоджено кафе. Поранення отримала 31-річна жінка, а загинув її 39-річний брат. Також зафіксовано влучання у церкву Ісуса Христа. Під завалами загинув 58-річний пастир. Загалом поранених виявилося п'ятеро. Також росіяни обстріляли село Плоске Великобурлуцької громади. Інформація про руйнування та постраждалих там уточнюється.

09:42 У Херсонській, Донецькій і Запорізькій областях внаслідок ворожих обстрілів є загиблі: як пройшла доба у регіонах

➡️ В свою чергу у промзоні в Одесі уламки збитого дрона пошкодили трансформатор одного з об'єктів критичної інфраструктури. Детальніше: http://tinyurl.com/yr9m8r35

27 лютого

21:46 Протягом дня росіяни здійснили 59 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 296 вибухів. Обстрілів зазнали Юнаківська, Хотінська, Миропільська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Новослобідська, Шалигинська, Есманьська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська, Свеська, Дружбівська громади.

️ Зокрема, по Хотінській громаді здійснено обстріли з міномету (19 вибухів) та артобстріли (14 вибухів). Внаслідок артобстрілу (САУ) загинуло 2 та отримали поранення 6 співробітників Нацполіції. У Середино-Будській громаді здійснено удари FPV-дроном (2 вибухи), мінометні обстріли (30 вибухів), обстріл з РСЗВ (24 вибухи). Внаслідок мінометного обстрілу поранені двоє місцевих жителів.

18:30 По Нікопольщині. Райцентру, Марганецькій, Мирівській, Покровській, Червоногригорівській громадах було завдано 10 ударів БпЛА і 5 артобстрілів. На щастя, люди вціліли. Але не обійшлося без руйнувань. Пошкоджені комунальне підприємство та агрофірма. Понівечені й приватний будинок, господарська споруда, лінії електропередач.

17:07 Близько 16:20 окупанти обстріляли селище Велетенське Білозерської громади Херсонської області. Одне з влучань прийшлося по житловому будинку. Від отриманих поранень на місці загинула 82-річна жінка.

15:09 О 12 годині росіяни обстріляли з артилерії Хотінську громаду Сумської області. Загинуло двоє поліцейських, четверо слідчих отримали поранення різного ступеня тяжкості. Також було пошкоджено приміщення агрофірми.

➡️ Йдеться про слідчу групу, що виїхала на документування наслідків попереднього обстрілу фермерського господарства. Загиблими виявилися підполковники Оксана Новік (начальниця відділу розслідування злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, слідчого управління ГУНП в Сумській області) та Олег Юрко (заступник начальника відділення поліції № 4 (Суми) Сумського райуправління).

09:47 Російський дрон залітав на територію Молдови, на Полтавщині уламками пошкоджено ЛЕП: ситуація у регіонах

➡️ У Харківській області зруйновано освітню установу в селі Довжик, а загалом обстріляно понад 15 населених пунктів. Детальніше: http://tinyurl.com/3cd528dt

26 лютого

21:07 Окупанти вдарили по Новомиколаївці. Постраждала людина. Травми отримала 36-річна жінка, яка знаходилася на території ферми. Медики надали їй допомогу на місці.

18:30 В Нікопольському районі через ворожий обстріл сьогодні постраждав 70-річний чоловік: він отримав осколкове поранення й черепно-мозкову травму та лікуватиметься амбулаторно. Пошкоджені 10 приватних будинків і п’ятиповерхівка. Понівечені інфраструктурний об’єкт та соціальний заклад.

➡️ Загалом протягом дня ворог атакував території району 9 разів. Цілив безпілотниками й артилерією: прилітало по самому Нікополю, Марганецькій та Мирівській громадах.

16:23 Через російський обстріл селища Білозерка Херсонської області на вихідних постраждав місцевий житель: він сам звернувся до лікарні за допомогою. У потерпілого діагностували вибухову травму та уламкове поранення ноги. Медики оцінюють його стан як середньої тяжкості.

09:10 На Сумщині від авіаудару загинуло подружжя, у Дніпрі 4 постраждалих: ситуація у регіонах (ФОТО)

➡️ В свою чергу, в Харківській області впродовж минулої доби ворожа армія завдала ударів по 15 населених пунктах, у Запорізькій - по 11. Детальніше: http://tinyurl.com/389ddw42

25 лютого

15:59 Від самого ранку російська армія нещадно обстрілює Херсонщину. Гатять з танків, мінометів, артилерії, дронів. Численні "прильоти" зафіксовані у населених пунктах Бериславської, Дар‘ївської, Милівської, Новоронцовської, Білозерської громад.  Є влучання у вже зруйнований заклад освіти та майданчик дитячого садка.   

12:20 У Нікополі внаслідок атаки дрона загинула людина. Росіяни скинули вибухівку з БпЛА просто на машину, в якій знаходився чоловік. Загиблому 57 років. Атака прийшлась на територію одного з підприємств. Пошкоджені будівлі, потрощені вантажівки. 

09:41 263 обстріли Запорізької області, поранені на Харківщині і Херсонщині: як минула ніч в регіонах

➡️ У ніч на 25 лютого російські окупанти атакували територію України 18-ма ударними БпЛА типу "Shahed". Силам ППО вдалося знищити 16 "шахідів" у межах Полтавської, Київської, Хмельницької, Миколаївської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей. Подробиціhttp://tinyurl.com/2xk87tjt  

24 лютого

09:37 РФ знов атакувала Україну ракетами, на Херсонщині поранено чотирьох цивільних: як минула ніч в регіонах

➡️ У ніч на 24 лютого окупанти атакували Україну двома балістичними ракетами "Іскандер-М", трьома керованими авіаційними ракетами Х-59 та 12-ма ударними безпілотниками типу "Shahed". Деталіhttp://tinyurl.com/4rbespja

23 лютого

22:28 Внаслідок ворожого обстрілу виникло руйнування з послідуючим загорянням житлового будинку в Одесі. Наразі відомо про двох постраждалих. Поранені у важкому стані доставлені до лікарні. На місці працюють всі відповідні служби. Тривають пошукові роботи та гасіння пожежі, під завалами можуть перебувати люди.

️ Станом на 23:16 ще одну постраждалу вдалося дістати з-під завалів. Жінку у важкому стані везуть у лікарню. Вона пробула під завалами близько двох годин. Пошукова операція триває.

21:29 Протягом дня росіяни здійснили 28 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 148 вибухів. Обстрілів зазнали Хотінська (росіяни скинули 14 мін), Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Середино-Будська громади.

️ Зокрема, по Середино-Будській громаді ворог вдарив з РСЗВ (15 вибухів) та мінометів (8 вибухів). По Великописарівській здійснено скидання вибухового пристрою з FPV-дрону (3 вибухи) та мінометні обстріли (24 вибухи). З території РФ з гелікоптеру здійснено пуск 12 ракет (орієнтовно НУРС). У Краснопільській громаді відбулися скидання вибухового пристрою з FPV-дрону (3 вибухи), мінометні обстріли (10 вибухів). У Білопільській громаді зафіксовано обстріл зі ствольної артилерії (6 вибухів), АГС (20 вибухів), міномету (19 вибухів).

18:44 В МВС показали наслідки нічного ракетного удару по Мирнограду. Дві приватних оселі зруйновано вщент. В одній загинув 67-річний чоловік, який приходив наглядати за будинком, поки господарі в евакуації. В іншій домівці жило літнє подружжя — пара врятувалась тільки тому, що пішла спати у підвал гаража. Відомо про пошкодження 42 приватних і 3 багатоквартирних будинків, школи та 5 цивільних авто.

18:30 Нікопольський район Дніпропетровської області протягом дня було атаковано 11 разів (удари дронами та артобстріли). Били росіяни по райцентру, Червоногригорівській, Покровській та Марганецькій громадах. Пошкоджено два приватні будинки та дві господарські споруди, ще одна – зруйнована. Потрощене підприємство.

17:39 Російська війська обстріляли село Інгулець Дар'ївської громади Херсонської області. Під удар ворога потрапила 47-річна жінка. Її шпиталізували з вибуховою травмою та пораненням ноги.

15:28 Через російський обстріл села Новотягинка Дар'ївської громади Херсонської області постраждала місцева жителька. 77-річна жінка отримала поранення у власній оселі. У неї – вибухова та черепно-мозкова травми, контузія, поранення голови та спини. Потерпілу шпиталізували у стані середньої тяжкості.

09:35 РФ атакувала Україну дронами, по Херсонщині прилетіло понад 1,7 тис снарядів: як минула доба в регіонах

➡️ Зокрема, на Харківщині протягом доби артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 20 населених пунктів. Детальнішеhttp://tinyurl.com/2hr59h7r

07:15 У Дніпрі дрон влучив у багатоповерхівку, на Одещині загинули три людини: наслідки нічної атаки РФ (ФОТО)

➡️ У ніч на 23 лютого армія країни-агресора запустила дрони та ракети з акваторії Чорного моря на південь України. Детальнішеhttp://tinyurl.com/3r7vwedp

22 лютого

22:06 Російська армія обстріляла Новотягинку на Херсонщині. Постраждав 72-річний чоловік, який знаходився на подвірʼї власної оселі. В нього діагностували контузію, вибухову та черепно-мозкову травми, а також уламкове поранення плеча. Потерпілого шпиталізували.

22:02 Протягом дня росіяни здійснили 10 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 50 вибухів. Обстрілів зазнали Білопільська, Великописарівська, Середино-Будська, Свеська громади. Найбільше обстрілів прийшлося по Великописарівській громаді - зафіксовано обстріл з АГС (20 вибухів) та мінометів (18 вибухів).

19:01 1 людина загинула і 9 поранено внаслідок обстрілу Костянтинопільського Курахівської громади на Донеччині. Серед поранених — 4 підлітка: 12, 14, 15 і 16 років. Всім надана необхідна медична допомога.

️ Росіяни обстріляли Костянтинопільське з "Ураганів" — 13 снарядів влучили по території села. Пошкоджено чимало будинків — наразі триває огляд території, встановлюються точні наслідки обстрілу.

18:30 На Нікопольщину було здійснено 20 атак. Більшість з них – дронами-камікадзе. Пережили тамтешні мешканці й кілька артобстрілів. Вибухи лунали в райцентрі, Марганецькій, Покровській, Червоногригорівській, Мирівській громадах. Побиті комунальне та промислове підприємства. Пошкоджені 10 будинків – приватних й дачних. Понівечені 3 господарські споруди. Зачепило лінії електропередач. Без світла – майже 1400 родин. Люди не постраждали.

14:31 У Бериславі під удар ворожого безпілотника потрапив місцевий житель. Окупаційні війська скинули вибухівку з дрона на чоловіка, 49 років. Він отримав вибухову травму та уламкові поранення обох ніг. Потерпілого шпиталізували. Йому надають медичну допомогу.

12:48 Вранці ворог обстріляв території ТЕС на Донеччині. За попередніми даними, поранено одну людину, ще п'ятеро отримали контузію. Потерпілих доставлено до лікарні. Внаслідок удару є значні пошкодження обладнання ТЕС. Масштаб уточнюється. Станція електроенергії не виробляє.

10:28 Окупанти зранку обстріляли село Львове Тягинської громади Херсонської області. Один з “прильотів” був по житловому будинку. Травми, несумісні з життям, отримав місцевий житель, який перебував на подвірʼї. Загиблому було 59 років.

09:31 Армія РФ завдала ракетного удару по Чорнобаївці, атакувала Харківщину КАБами: ситуація у регіонах

➡️ В свою чергу, в Запорізькій області ворожі війська за добу завдали 578 ударів по 9 населених пунктах. Детальніше: http://tinyurl.com/2zumctxx

21 лютого

22:54 Окупанти атакували Полтавщину кількома групами БпЛА. Звуки вибухів чули у Миргородському районі. За попередньою інформацією жертв та постраждалих немає, руйнувань також.

21:20 Протягом дня росіяни здійснили 5 обстрілів прикордонної території та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 33 вибухи з мінометів та артилерії. Обстрілів зазнали Білопільська (3 вибухи), Великописарівська (28 вибухів), Новослобідська (2 вибухи) громади.

21:09 О 19.30 ворог наніс два авiaудари по Оріхову Запорізької області. Влучив у нежитлове примiщення в центрі міста, пiсля чого там сталася пожежа. Пошкодив інші будівлі, розташованi поруч. Близько 6 авiаударiв рашисти нанесли в районi Малої Токмачки та Новоданилiвки. Інформація щодо потерпілих встановлюється.

18:45 Нікопольщина пережила 19 атак – ударів дронами-камікадзе і артилерією. Людей не зачепило. Натомість пошкоджені 4 приватні будинки та господарська споруда, потрощені гаражі й авто. Руйнування є на агрофірмі. Загорівся спортивний об’єкт, вогонь вже приборкали. Понівечені газогін та лінія електропередач.

17:44 Вдень окупанти з літаків обстріляли прикордонне село Вільхуватка Куп’янського району. Поцілили по житловому сектору, зруйнувавши приватну оселю та спричинивши пожежу. Площа пожежі складала 80 кв.м. Рятувальники ліквідували загорання. Жертв і постраждалих немає.

16:58 Зранку російські окупаційні війська вкрили вогнем житловий будинок у селі Дудчани Милівської громади Херсонської області. Контузію, вибухову та черепно-мозкову травму отримав 42-річний місцевий житель. Його доставили до лікарні.

16:45 Російська армія вдарила по селу Раківка Бериславської громади Херсонської області з безпілотника. Постраждали двоє чоловіків віком 32 та 56 років, які перебували поблизу. В обох діагностували вибухові травми. Лікарі надали їм медичну допомогу. Життю потерпілих нічого не загрожує.

10:45 Внаслідок нічних обстрілів Херсона легкі поранення отримали дві жінки віком 57 та 39 років, а також 25-річний чоловік. Усім надали меддопомогу на місці.

09:49 Уночі ворог атакував безпілотником будинок в Добропіллі Донецької області, де проживали рятувальники. Як заявили в ДСНС, в результаті постраждали четверо її співробітників. В свою чергу, в обласній прокуратурі повідомили про дві атаки дронами Shahed на місто, через що отримали тілесні ушкодження дві мешканки одного з будинків віком 37 і 63 років.

➡️ Крім того, ввечері 20 лютого внаслідок ракетного удару Росії по Дружківці пошкоджень зазнала будівля пожежно-рятувальної частини. Однак рятувальники не постраждали.

09:35 Армія РФ атакувала Україну 19 дронами, на Харківщині двоє загиблих: ситуація у регіонах (ФОТО)

➡️ За добу російські війська завдали 516 ударів по 17 населених пунктах Запорізької області, також обстріляно 25 населених пунктів у Харківській. Детальніше: http://tinyurl.com/5brukh6x

20 лютого

21:34 Протягом дня росіяни здійснили 38 обстрілів населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 236 вибухів. Обстрілів зазнали Юнаківська, Миколаївська (3 вибухи), Краснопільська (41 вибухі), Великописарівська (25 вибухів), Есманьська (12 вибухів), Середино-Будська (42 вибухи) громади.

➡️ Найбільше постраждала Білопільська громада. Ворог бив з артилерії (47 вибухів), мінометів (61 вибухів) та РСЗВ (10 вибухів). Також відбулася атака FPV-дрона-камікадзе, внаслідок якої контузію отримав мирний житель громади. 

20:53 Окупанти завдали удару по Краматорську. Росіяни поцілили у промзону та житлову забудову. Відомо про численні пошкоджені багатоповерхівки. Внаслідок ворожої атаки зазнали поранень четверо співробітниць комунального підприємства віком 43, 48, 56 і 58 років, які на момент обстрілу вони перебували на робочих місцях. Також отримали травми 50-річний чоловік й жінка 20 років, які йшли вулицею повз будівлю. Потерпілим із забоями та різаними ранами надано медичну допомогу. 

19:48 Близько 16:50 в селі Петропавлівка Куп‘янського району Харківської області в цивільну автівку влучив ворожий дрон-камікадзе. 38-річний цивільний водій та 50-річний цивільний чоловік загинули на місці. 48-річна дружина останнього з пораненнями доставлена в медичний заклад. Усі троє — робітники місцевої ферми, що поверталися додому після роботи.

18:30 Агресор 14 разів скеровував на Нікопольщину БпЛА, бив з артилерії. Випустив понад два десятки снарядів. Потерпали районний центр, Мирівська, Марганецька та Червоногригорівська громади. Постраждали чоловіки 41 і 59 років. А ще 87-річна жінка. Пошкоджені агрофірма, дев'ять житлових будинків, дві лінії електропередач, газопровід. Понівечені сім господарських споруд, ще одна – знищена. Потрощені легкові автівки, автобус, вантажівки.  

17:46 На Сумщині внаслідок атаки ворога у власному будинку загинула родина з 5 осіб. Окупанти атакували двома ударними БпЛА будиноу к с. Нова Слобода Конотопського району, в якому перебувала родина. 91-річна бабуся, дві жінки віком 69 та 61 рік, сини однієї з них, яким було 38 та 39 років. Усі вони загинули. 

15:29 Вранці 20 лютого армія РФ обстріляла житловий сектор у місті Вовчанськ та селі Липці Харківської області: там горіли приватні будинки. Усі загорання ліквідовано підрозділами ДСНС. Попередньо, жертв і постраждалих немає.

15:14 Ворог атакував Нікополь і Червоногригорівську громаду. 87-річна жінка - у важкому стані з серйозним пораненням руки. У стані середньої тяжкості ушпиталили 41-річного чоловіка. Ще один – віком 59 років – лікуватиметься вдома. Також обстрілювалася Мирівська громада.

➡️ Пошкоджені агрофірма, дев'ять будинків, сім господарських споруд (ще одна – знищена). Потрощені легкові автівки, автобус, вантажівки. Загалом, окрім артобстрілів, у районі зафіксовано 14 атак БПЛА.

13:31 За уточненими даними, внаслідок ворожої атаки по Новослобідській громаді Сумської області вранці 20 лютого в житловий будинок влучив ворожий ударний БпЛА типу “Ланцет”. Загинула родина з п'яти людей: мати та двоє синів, а також двоє їх дальніх родичок: бабуся і жінка, яка приїхала з іншого міста.

09:55 Через нічні російські обстріли на Херсонщині пошкоджено три освітні заклади. З реактивних систем залпового вогню окупанти вдарили по Білозерці. Ударили прийшлися по дитячому садочку, приватному будинку, а також у приміщенні місцевої школи повибивало шибки. 

➡️ У Тягинській громаді зафіксовано влучання по дитячому садочку з мінометів. Зранку по Станіславу випустили щонайменше 23 снаряди. Внаслідок цього пошкоджено з десяток житлових будинків. Через ці обстріли місцеві жителі не постраждали. 

09:36 На Полтавщині дрон влучив у промисловий обʼєкт, на Сумщині внаслідок авіаудару двоє загиблих: ситуація у регіонах (ФОТО)

➡️ У Запорізькій області окупанти завдали 435 ударів по 19 населених пунктах, у Харківській - обстріляно близько 25 населених пунктів. Детальніше: http://tinyurl.com/39zyzr9c

19 лютого

22:34 Протягом дня росіяни здійснили 54 обстріли прикордонних населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 252 вибухів з мінометів, артилерії, РСЗВ та АГС. Обстрілів зазнали Хотінська (7 вибухів), Юнаківська (6 вибухів), Білопільська (70 вибухів), Краснопільська (16 вибухів), Великописарівська (70 вибухів), Шалигинська (35 вибухів), Есманьська (24 вибухи), Середино-Будська (18 вибухів), Зноб-Новгородська (41 вибух) громади. 

➡️ У Новослобідській громаді зафіксовано мінометні обстріли (22 вибухів). Внаслідок обстрілу попередньо отримали поранення 4 цивільні особи, яких госпіталізовано до лікувального закладу.

19:34 Російські окупанти обстріляли село Вільхуватка Куп'янського району керованими авіаційними бомбами. Зруйновано 2 приватні будинки, пошкоджено 10. Рятувальники деблокували з-під завалів жінку, їй надано допомогу. 

18:30 Протягом дня ворог 11 разів атакував Нікопольщину, райцентр та Марганецьку громаду. Бив дронами-камікадзе та артилерією. Є пошкодження на території спортивного об’єкта та приватного підприємства. Понівечені 10 житлових будинків, 6 господарських споруд, газогони. 

15:31 Близько 12:00 окупанти обстріляли з "Градів" село Приморське Василівського району Запорізької області. Загинув 57-річний місцевий житель.

14:06 Російські війська атакували "пункт незламності" в одному з сіл Новоолександрівської громади Херсонської області. На будівлю скинули вибуховий предмет з безпілотника. Через це у приміщенні повибивало шибки, двері, а також пошкоджено дах. Постраждалих серед місцевих жителів немає.

➡️ Також росіяни атакували з безпілотника Берислав. Там 41-річний чоловік отримав поранення ноги. Йому надали медичну допомогу на місці. Стан потерпілого – задовільний.

09:38 Армія РФ атакувала Харківську та Запорізьку область дронами, з артилерії обстріляла Дніпропетровщину: ситуація у регіонах

➡️ Зокрема, на Запоріжжі 241 артобстріл прийшовся по території Гуляйполя, Оріхова, Роботиного, Малої Токмачки, Кам'янського та інших населених пунктів на лінії вогню. Детальніше: http://tinyurl.com/2m26cvt3

18 лютого

11:47 Росіяни гатять по Нікопольському району від ранку. З десяток артилерійських снарядів випустили по Мирівській громаді. На жаль, є постраждалий. Це 56-річний чоловік. У нього осколкове поранення голови та перелам передпліччя. Лікарі оцінюють його стан як середній.

10:26 Армія РФ атакувала Україну дронами і ракетами, є загиблі на Харківщині, Донеччині, Херсонщині: як пройшла доба у регіонах

У ніч на 18 лютого силами ППО було знищено 12 ударних дронів, ракету Х-59 та винищувач Су-34. В результаті ворожих обстрілів є загиблі та поранені у кількох областях України, зокрема, у Харківській, Херсонській і Донецькій. Пошкоджено багато житлових будинків та об'єктів цивільної інфраструктури. На Полтавщині було влучання по інфраструктурному об’єкту. Подробиці: http://tinyurl.com/4xsnabmd

17 лютого

16:40 58-річний чоловік отримав вибухову травму та поранення стегна на території одного з підприємств на Херсонщині. Він у стані середньої тяжкості. 

️Не припиняються обстріли з дронів і в області. В одному з сіл Дарʼївської громади є влучання в мікроавтобус центру гуманітарної допомоги. А також по обʼєктах водозабезпечення. На щастя, без постраждалих.

16:20 Сумщина. О 12 годині 45 хвилин, ворог з мінометів почав обстрілювати село у Хотінській громаді. Зафіксовано 11 вибухів. Попередньо, у результаті обстрілу один чоловік загинув, ще  одна людина – зазнала поранень. Пошкоджено приватні будинки, будівля ферми. На місці працюють всі необхідні служби. Надається допомога постраждалим.

16:16 Близько 15:40 ворог завдав ударів по с. Липці Харківського району. Попередньо - окупанти використовують реактивні системи залпового вогню. Внаслідок обстрілу виникла пожежа у приватному будинку. Без постраждалих.

15:43 Ще двоє херсонців постраждали від атак російської армії. Близько 13.00 ворог скинув вибухівку з дрону на житловий будинок в Антонівці. Пошкоджено дах та вентиляцію. 45-річній жінці, яка в цей час перебувала на подвір’ї, медики надали допомогу на місці. В неї гостра реакція на стрес.

️Також до лікарні доставили 61-річного чоловіка, який отримав поранення внаслідок ще одного обстрілу. В нього мінно-вибухова травма, множинні поранення рук та ніг. Потерпілому надається допомога.

15:31 Окупанти продовжують завдавати авіаударів по прикордонних населених пунктах Харківської області. Лише за день - більше 10 ударів.

️Близько 13:30 внаслідок обстрілу м. Куп’янськ зруйнований двохповерховий будинок на 2 під'їзди, пошкоджені щонайменше 5 приватних будинків. Дві жінки із травмами шпиталізовані до медичних закладів, одному цивільному чоловіку надали допомогу на місці. Під завалами можуть перебувати люди. Ліквідація наслідків триває.

14:24 Херсон. В обід окупаційні війська вкрили вогнем житлові квартали міста. Удари прийшлися по житловій забудові. На жаль, є постраждалі серед цивільних. За уточненою інформацією, загиблому чоловікові було 49 років. Ще двоє херсонців з пораненнями різного ступеня тяжкості нині знаходяться у лікарні.

12:57 Російська армія обстріляла Херсон. Постраждали троє містян. Травми, несумісні з життям, отримав чоловік. Орієнтовно, загиблому було до 45 років. Легкі поранення дістала 49-річна жінка. У неї – вибухова травма та поранення ноги. Також до лікарні доставили чоловіка, 36 років. Медики оцінюють його стан як середньої тяжкості. Потерпілим надається необхідна меддопомога.

12:24 Попередньо - влучання по обʼєкту інфраструктури на околиці Запоріжжя. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

10:37 Із самого ранку російські нелюди почали атакувати Нікопольщину. У Марганецькій громаді ворожий БпЛА влучив в авто. Постраждали двоє людей. 49-річна жінка та 48-річний чоловік. Обоє – "важкі".

10:37 Армія РФ обстрілювала Україну з артилерії та мінометів, на Харківщині є загиблі, на Херсонщині – поранені: як минула доба у регіонах

️ За минулу добу ворог наніс 408 ударів по містам і селам Запорізької області, на Херсонщині є поранені, у Донецькій та Миколаївській областях зафіксовані руйнування житлових будинків, а у Харківській області в полі на міні підірвалися цивільні. Детальніше: http://tinyurl.com/mtfexn8d

16 лютого

21:46 Протягом дня росіяни 47 разів обстріляли населені пункти Сумської області. Зафіксовано 237 вибухів. Обстрілів зазнали Юнаківська, Хотінська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Новослобідська, Есманьська, Шалигинська, Середино-Будська громади.

➡️ Найбільше постраждала Великописарівська громада. З території РФ було здійснено мінометні обстріли (34 вибухи), ворожими БпЛА скинуто снаряди типу ВОГ (4 вибухи) та обстріли з артилерії (21 вибух). Внаслідок обстрілу загинув місцевий житель. 

18:30 В другій половині дня ворог знову атакував Нікопольщину. Потерпала Марганецька громада. Її росіяни атакували двома дронами-камікадзе. Й обстріляли з важкої артилерії. Наслідки терору зараз ще уточнюються. Триває обстеження територій. 

10:50 З самого ранку російські окупанти били по Херсону. Обстріляли один із медичних закладів. Там вибило з три десятки шибок. Через дві години атакували приватний сектор. Були влучання – по житлових будинках та господарчих спорудах. На місці “прильоту” вирувала пожежа. Її оперативно ліквідували вогнеборці. 

09:35 Зранку окупанти вдарили по селищу Ромашкове Білозерської громади. Один із “прильотів” прийшовся по житловому будинку. Уламкові поранення отримав 70-річний літній власник оселі.

09:35 Армія РФ завдала ракетного удару по Полтавщині, на Харківщині троє загиблих: ситуація у регіонах

➡️ Ворог здійснив обстріл керованими авіабомбами села Чорне Куп‘янського району, влучивши в автомобіль з цивільними. Детальніше: http://tinyurl.com/24zmevwz

15 лютого

22:16 Протягом дня росіяни здійснили 16 обстрілів прикордонних населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 74 вибухи. Обстрілів зазнали Хотінська (4 вибухи), Білопільська (12 вибухів), Краснопільська(20 вибухів), Великописарівська (47 вибухів), Шалигинська (2 вибухи), Есманьська громади.  

21:45 Внаслідок влучань ворожих КАБів у селі Чорне Купʼянського району загинуло троє людей: 58-річна жінка, 56-річний чоловік та 17-річна дівчина. Постраждали 54-річна жінка, госпіталізована у важкому стані, а також зазнав поранень 53-річний чоловік. 

18:30 Сьогодні російська армія знову била по Нікопольщині з артилерії. Під вогнем опинилася і Марганецька громада, яку росіяни атакували ще й дронами камікадзе. На щастя, без загиблих та постраждалих. Пошкоджені 3 приватні будинки.  

13:05 Кількість цивільних, що загинули внаслідок ракетного удару по селищу Великий Бурлук Харківської області, збільшилася до п'яти – це троє жінок віком 74, 54 та 27 років та двоє чоловіків 41 і 53 роки відповідно. Серед постраждалих - троє чоловіків віком 60, 60 та 55 років, а також дві жінки віком 65 та 49 років. Усім травмованим надали медичну допомогу.

12:41 Внаслідок обстрілу Херсона у Центральному районі загинула жінка орієнтовно 70-річного віку. Вона отримала вибухову травму, не сумісну з життям. На момент ворожої атаки жінка перебувала на вулиці.

10:05 Російська армія обстріляла низку областей України: яка ситуація у регіонах

➡️ Зокрема, у Харківській області є загиблі внаслідок ракетних ударів по Чугуєву та по селищу Великий Бурлук. Детальніше: http://tinyurl.com/wab9ata6

09:30 РФ здійснила масовану атаку: українська ППО знищила 13 ракет з 26. Детальніше: http://tinyurl.com/y49efuaw

14 лютого

22:28 Протягом дня росіяни здійснили 14 обстрілів прикордонних територій Сумської області. Зафіксовано 74 вибухи. Обстрілів зазнали Миколаївська сільська, Хотінська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Есманьська, Середино-Будська, Свеська громади. 

19:57 Оновлена інформація щодо постраждалих внаслідок обстрілів у селищі Великий Бурлук. Одну жінку вдалося врятувати з-під завалів, 2 чоловіків загинули. На цю хвилину відомо про 5 постраждалих: 3 чоловіки та 2 жінки. З-під завалів врятовано 4 людини. 

18:30 Протягом дня агресор двічі обстріляв з артилерії Нікопольщину та скерував на район й 7 БпЛА. Бив ворог по самому Нікополю, Марганецькій та Покровській сільській громадах. На жаль, серйозні поранення отримав чоловік. Пошкоджені соціальний заклад, п’ятиповерхівка, 7 приватних будинків, декілька господарських споруд, енергетичне обладнання, газопровід.

17:52 Від російських обстрілів на Донеччині загинули п'ятеро людей. В Авдіївці жертвами стали дві літні жінки, в селы Багатир Великоновосілківської громади — двоє чоловіків. Також стало відомо про ще одну жертву обстрілу Миколаївки. Крім того, у Багатирі 2 людини дістали поранення. У селі пошкоджено 7 приватних будинків, аптека і крамниця.

17:50 О 16:16 ворог здійснив ракетний обстріл селища Великий Бурлук Харківської області, влучивши у двоповерховий житловий будинок та ще один поряд із ним. Постраждали 7 місцевих цивільних. Одній людині надали меддопомогу та направили до лікарні, двох рятувальники витягли з-під завалів, надали першу допомогу і госпіталізували. Під завалами перебувають інші люди.

17:13 Внаслідок чергового обстрілу Херсона у вкрай важкому стані до лікарні доставили 14-річну дитину. У дівчинки – вибухова травма, поранення ноги та шиї. Також з вибуховою травмою шпиталізували 84-річного херсонця. Під ворожий удар потрапив й 19-річний хлопець, що отримав поранення ноги. Пізніше стало відомо, що юнак помер у лікарні.

14:34 Російська армія обстріляла Дніпровський район Херсона. Внаслідок ворожого удару постраждала 60-річна жінка, у якої діагностували закритий перелом голівки лівої променевої кістки. Херсонку доставили до лікарні.

12:42 33-річний чоловік отримав важке проникаюче поранення грудної порожнини внаслідок артобстрілу Нікополя. У місті пошкоджені приватні будинки, господарські споруди та газогін.

10:05 У чотирьох областях внаслідок обстрілів є загиблі та поранені: яка ситуація у регіонах (ФОТО)

➡️ Вночі 14 лютого росіяни випустили по Селидовому Донецької області чотири ракети. Зруйновано під'їзд 5-поверхівки та 3-поверховий корпус лікарні. Троє людей загинули. Детальніше: http://tinyurl.com/mr354tmb

13 лютого

22:18 Протягом дня росіяни здійснили 39 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 331 вибух – з мінометів, артилерії, танку, СПГ, АГС, обстріли дроном камікадзе та скидання ВОГ з БпЛА.  

➡️Обстрілів зазнали Хотінська (29 вибухів), Юнаківська (2 вибухи), Білопільська (184 вибухи), Краснопільська (59 вибухів), Миропільська (3 вибухи), Великописарівська (44 вибухи), Шалигинська (4 вибухи), Середино-Будська (3 вибухи) громади.

18:59 У Запорізькій області внаслідок обстрілів загинула людина. Російські військові завдали удару по Малій Токмачці Пологівського району. Ворожа атака відібрала життя 66-річного місцевого мешканця. Пошкоджено кілька приватних будинків. 

18:30 Росіяни цілий день обстрілювали Нікопольщину. Вибухти були у райцентрі, Мирівській, Марганецькій, Покровській сільській громадах. Туди агресор випустив майже чотири десятки снарядів. А ще 7 разів застосовував БпЛА. Внаслідок обстрілів одна людина загинула, а ще двоє отримали поранення. 

➡️Окупанти влучили на територію промислового підприємства. Пошкоджений і навчальний заклад. Побиті двоповерхівка, 13 приватних будинків, авто, лінії електропередач.

18:04 Під ворожим вогнем опинилося село Михайлівка Новоолександрівської громади Херсонської області. Постраждали двоє людей, що знаходилися на подвірʼї. Їх доставили до лікарні з вибуховими травмами та уламковими пораненнями. Стан 52-річної жінки медики оцінюють як середньої тяжкості. Чоловік віком 48 років дістав важкі травми.

16:53 РФ вдарили по ринку у Вовчанську, загинула 61-річна жінка. Також отримала поранення 50-річна мирна жителька, її госпіталізовано до лікарні. Попередньо, окупанти били по місту з артилерії. 

15:20 Російська армія вдарила з безпілотника по житловому будинку у селі Гаврилівка Новоолександрівської громади Херсонської області. На подвірʼя оселі окупанти скинули вибухівку з дрона. Через це уламкові поранення та вибухові травми отримали 71-річна жінка та чоловік віком 36 років. Обох доставили до лікарні.

13:18 Російська армія вдарила по житловим кварталам Херсона. Легкі поранення отримала 60-річна херсонка. У неї – вибухова травма та уламкове поранення руки.

11:37 Близько 11 ранку російські війська здійснили артилерійський обстріл центральної частини Вовчанська Харківської області. Від міно-вибухової травми загинула 61-річна цивільна жінка, ще одна 50-річна цивільна була поранена. У момент обстрілу люди перебували на ринку.

10:15 За оновленими даними, сьогодні, о 7:30, внаслідок ворожого обстрілу сільськогосподарського підприємства в селі Курилівка Куп’янського району загинули двоє цивільних чоловіків. Ще один цивільний чоловік віком 36 років та жінка отримали вибухові травми, їх стан оцінюється як середній.

09:57 Російська армія вночі запустила по Україні 23 дрони: на Дніпропетровщині влучили по енергетичному об'єкту, у інших областях – є поранені

У ніч на 13 лютого армія країни-агресора атакувала Україну БпЛА типу Shahed-136/131. ППО вдалося знищити 16 із 23 "шахедів", однак у Дніпропетровській області відбулося влучання по енергетичному об'єкту. У Херсонській та Запорізькій областях декілька людей дістали поранення. Детальніше: http://tinyurl.com/y88hubvw

09:41 Цієї ночі російські війська вбили літню жительку села Львове. Окупанти обстріляли населений пункт близько першої години ночі. На подвірʼї власної оселі травми, несумісні з життям, отримала 83-річна жінка.

09.33 У Нікополі загинула людина. Чоловік потрапив під ворожий артобстріл. Йому було 64 роки. Пошкоджений приватний будинок. Деталі уточнюються.

12 лютого

22:37 Протягом дня росіяни здійснили 14 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 59 вибухів – з мінометів, артилерії, FPV дроном камікадзе та скидання ВОГ з БпЛА. 

➡️Обстрілів зазнали Хотінська (10 вибухів), Білопільська (5 вибухів), Краснопільська (13 вибухів), Великописарівська (28 вибухів) громади.

21:52 У результаті ударів окупантів по резервуарах підприємства у Немишлянському районі Харківщини стався виток нафтопродуктів в екосистему.

➡️За попередніми даними, в навколишнє середовище потрапило близько 3000 тонн продуктів. Усі профільні служби працюють над ліквідацією наслідків.

18:30 Нікопольщину ворог 18 разів атакував дронами-камікадзе і здійснив 3 артобстріли. Від дій російських терористів потерпали райцентр, Марганецька, Мирівська та Покровська сільська громади. 

➡️Осколкові поранення отримала 73-річна жінка. Понівечена агрофірма. Пошкоджені майже два десятки приватних будинків та 11 господарських споруд. А ще авто, газогони та високовольтна лінія.

09:56 Вночі армія РФ атакувала Україну дронами і ракетою, на Херсонщині троє поранених, на Харківщині пошкоджені житлові будинки: яка ситуація у регіонах

️ У ніч на 12 лютого країна-агресор атакувала Україну дронами, керованою авіаційною ракетою Х-59 та зенітними керованими ракетами С-300. На Харківщині, Херсонщині та у Запорізькій області постраждали житлові будинки, а на Дніпропетровщині виникла пожежа на енергетичному об'єкті. Детальніше: http://tinyurl.com/4aurhzt9

11 лютого

16:25 Росіяни вдарили авіабомбами по селу на Херсонщині, двоє постраждалих

➡️ Як повідомили в Херсонській ОВА, дві керовані авіабомби влучили в районі села Монастирське. Внаслідок обстрілу поранений 43-річний чоловік. Він в цей час перебував на власному подвір’ї. Через «прильот» поблизу будинку за медичною допомогою також звернувся 67-річний чоловік. У нього уламкові поранення голови. Ще дві КАБ вдарили по Качкарівці. 

14:00 Росіяни обстріляли Херсон, постраждала пасажирка маршрутки

➡️ Під час обстрілу, як повідомляє Херсонська ОВА, поранення у Корабельному районі Херсона отримала 61-річна жінка. Травмовану було доставлено до лікарні в стані середньої важкості.

09:57 Окупанти завдали ракетного удару по Донеччині: пошкоджено 50 приватних будинків і адмінбудівлю

➡️ Всього за добу росіяни 12 разів обстріляли населені пункти Донеччини, повідомляє Донецька ОВА. Новогродівка зазнала ракетного удару — пошкоджено 50 приватних будинків і адмінбудівлю. У  Гірнику «Ураганами» пошкоджено дитсадок, численні приватні будинки і багатоповерхівки; у Гострому пошкоджено 2 будинки. У Часовоярській громаді пошкоджені 7 приватних будинків. У Сіверську пошкоджено будинок і нежитлову споруду.

09:27 Армія РФ вночі запустила по Україні 45 дронів: на Київщині, Миколаївщині та Дніпропетровщині є руйнування та потерпілі (ФОТО)

➡️ В ніч на 11 лютого російські терористи атакували Україну дронами. Зафіксовано попадання в один з об'єктів у Миколаєві. Там почалася пожежа, вибуховою хвилею було пошкоджено прилеглі житлові будинки, автомобілі та газопровід. У Київській області внаслідок падіння уламків російських дронів на території одного з підприємств виникла пожежа, пошкоджені кілька будівель. Детальнішеhttps://bit.ly/4bysvh5

10 лютого

16:00 Росіяни скинули на громаду Сумщини чотири авіабомби, є руйнування

➡️ Російські війська скинули на Дружбівську громаду Сумщини чотири керовані авіабомби. Є пошкодження житлових будинків, пожежної частини та підприємства.Про це у Фейсбуці повідомляє Сумська ОВА. За попередньою інформацією, обійшлося без постраждалих.

10:37 РФ вдарила про житловому будинку на Херсонщині, де була ціла родина: 2 загиблих, 4 поранених

➡️ Вранці 10 лютого окупанти обстріляли село Велетенське Херсонського району, внаслідок чого постраждала ціла родина. Двоє людей загинули, ще 4 поранених, повідомляє Херсонська ОДА.

➡️ Армія країни-агресора РФ у ніч на 10  лютого атакувала Україну ударними дронами. У Немишлянському районі Харкова вражена цивільна інфраструктура. Виникло декілька масштабних пожеж, відомо про 7 загиблих, серед яких є шестимісячне немовля. Унаслідок влучання у припортову інфраструктуру Одеси поранено 4 людини. Детальнішеhttps://bit.ly/3HUUOsF

9 лютого

23:23 Нині відомо про одного постраждалого внаслідок ворожої дронової атаки по Одесі. 44-річний чоловік отримав осколкове поранення передпліччя. Нині він отримує всю необхідну медичну допомогу в лікарні.

23:08 Окупанти завдали ударів "Шахедами" по Харкову та Великому Бурлуку. У Харкові зафіксовані влучання у Немишлянському районі. Пошкоджена цивільна інфраструктура. У Великому Бурлуці окупанти також влучили у цивільний об‘єкт - кафе. На зараз - без постраждалих.

22:47 Протягом дня росіяни здійснили 43 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 214 вибухів. Обстрілів зазнали Юнаківська, Хотінська, Білопільська, Краснопільська, Миропільська, Великописарівська, Глухівська, Шалигинська, Есманьська, Зноб-Новгородська, Дружбівська, Середино-Будська, Свеська громади.

️ Зокрема, по Великописарівській громаді ворог бив з мінометів (10 вибухів). По території Краснопільської громади було здійснено мінометний обстріл (4 вибухи), артобстріли (18 вибухів) та скидання ВОГ з БпЛА (2 вибухи). У Юнаківській громаді росіяни скинули 4 міни на територію громади. Також був авіаудар – ракета КАБ (3 вибухи). У Есманьській громаді зафіксовано мінометний обстріл (4 вибухи) та обстріл FPV-дроном (1 вибух). У Зноб-Новгородській громаді був авіаудар (пуск 15 ракет НАР) та артобстріл (3 вибухи).

️ По території Хотінської громади було здійснено мінометні обстріли (7 вибухів) та авіаудари ракети КАБ (5 вибухи). Внаслідок влучання зруйновані житлові будинки, майстерня однієї з агрофірм. На жаль, 3 людини загинули, 4 поранено. У Миропільській громаді відбулося скидання ВОГ з БпЛА (1 вибух). По території Шалигинської громади ворог бив з мінометів (14 вибухів) та артилерії (4 вибухи). Середино-Будська громада зазнала мінометних обстрілів (7 вибухів), артобстрілу (2 вибухи) та обстрілу FPV-дроном (1 вибух). У Дружбівській громаді зафіксовано мінометний обстріл (1 вибух). По Свеській громаді ворог вдарив з артилерії (16 вибухів). По Білопільській громаді здійснено мінометний обстріл (9 вибухів), обстріли гранатометів (40 вибухів) та артилерії (4 вибухи). Глухівська громада: були артилерійські обстріли (10 вибухів).

21:20 Російська армія обстріляла будинок у Білозерці, що на Херсонщині. Внаслідок ворожого удару постраждав 45-річний місцевий житель. У нього – вибухова травма та поранення спини. Потерпілого доставили до лікарні у важкому стані. Медики роблять все можливе, аби врятувати його життя.

18:30 Кілька разів за день Нікопольський район був під ворожими ударами. Агресор гатив по самому Нікополю, Марганецькій та Покровській громадах. Цілив артилерією та дронами-камікадзе. Понівечені 5 приватних будинків, господарська споруда, теплиця та лінія електропередач. Люди неушкоджені.

18:29 Російська армія вдарила з авіації по Бериславу. Ворожим вогнем пошкоджено житлові будинки, а також обʼєкт критичної інфраструктури. Постраждала 60-річна жінка. Вона сама звернулася до лікарні. У потерпілої діагностували контузію. 

18:08 О 13 годині 45 хвилин ворожі літаки скинули 7 керованих авіаційних бомб у Сумському районі. Внаслідок влучання зруйновані житлові будинки, майстерня однієї з агрофірм. За попередньою інформацією, 3 людини загинули, 4  поранено. Розбір завалів продовжується. На місці працюють всі необхідні служби.

11:00 Через обстріл села Качкарівка Милівської громади Херсонської області напередодні госпіталізовано 74-річного місцевого жителя: він отримав поранення у власній оселі. У нього діагностували контузію, черепно-мозкову та вибухову травми.

10:37 В Херсонській ОВА показали наслідки обстрілу російською армією села Томарине Бериславської громади ввечері 8 лютого. Ворожим вогнем пошкоджено чотири житлові будинки та церкву. Люди не постраждали.

09:43 Дрон влучив у "швидку" у Миколаївській області, на Херсонщині - двоє загиблих: як минула доба в регіонах

➡️ У Харківській області під обстріли потрапили 15 населених пунктів, а в Запорізькій - 24. Детальніше: http://tinyurl.com/bdf84aht

8 лютого

22:35 Протягом дня росіяни здійснили 41 обстріл прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 251 вибухів. Обстрілів зазнали Хотінська, Юнаківська, Миропільська, Білопільська, Ворожбянська, Краснопільська, Великописарівська, Кролевецька, Есманьська, Шалигинська, Середино-Будська громади.

️ Зокрема, у Великописарівській громаді здійснено атаку БпЛА, скидання ВОГ (2 вибухи), мінометні обстріли (21 вибух). По Білопільській громаді ворог бив з мінометів (39 вибухів), артилерії (50 вибухів), гранатометів (64 вибухів). Також був авіаудар (2 вибухи) і танковий обстріл (8 вибухів). По Краснопільській громаді зафіксовано обстріл FPV-дроном (4 вибухи) та атаку БпЛА – скидання ВОГ (2 вибухи), а по території Хотінської громади росіяни вдарили з артилерії (14 вибухів) та мінометів (5 вибухів).

️ Крім того, у Есманьській громаді росіяни скинули 4 міни. Були також обстріли FPV-дроном (3 вибухи). По Середино-Будській громаді здійснено обстріл FPV-дроном (1 вибух) та мінометний обстріл (3 вибухи). У Шалигинській громаді зафіксовано артилерійський обстріл (3 вибухи). У Миропільській - був мінометний обстріл (4 вибухи) та артобстріл (2 вибухи). Кролевецьку громаду ворог обстріляв FPV-дроном (1 вибух), а по Юнаківській - бив з артилерії (20 вибухів). По Ворожбянській громаді було здійснено артилерійський обстріл (1 вибух).

20:07 Херсонщина. Під час ліквідації палаючого автомобіля на трасі Мар‘янське-Берислав було виявлено тіла двох людей. Імовірно, автомобіль загорівся через влучання ворожого боєприпасу.

19:27 Харківщина. Ворог знову обстрілював мирних мешканців. Ввечері російські війська здійснили черговий обстріл по приватному сектору міста Вовчанськ Чугуївського району. Внаслідок влучання снарядів сталося загоряння даху житлового будинку на площі 120 кв.м. До ліквідації наслідків ворожого обстрілу були залучені рятувальники ДСНС та вогнеборці місцевої пожежної команди з селища Вільча. Жертв та постраждалих немає.

18:30 7 атак на Нікопольщину протягом дня. Обстріли з артилерії, удари дронами-камікадзе. Від російського терору потерпали райцентр, Червоногригорівська та Покровська сільська громади. Пошкоджені 17 приватних будинків. Понівечені 11 господарських споруд, ще 2 – знищені. Побиті авто. Зачепило кілька газогонів та ліній електропередач. Минулося без загиблих і постраждалих.

16:58 Ще 1 людина загинула від рук росіян в Авдіївці. Вдень росіяни двічі завдали по місту ракетних ударів — загинула 72-річна жінка, пошкоджено 2 будинки.

16:45 Ворог завдав удару по місту Курахове на Донеччині. Один зі снарядів влучив у будівлю готелю, внаслідок чого виникла пожежа на третьому поверсі. Рятувальники оперативно ліквідували загорання.

16:35 Через російський обстріл села Ромашкове на Херсонщині постраждав місцевий житель. 58-річний чоловік потрапив під удар на подвірʼї будинку. Його доставили до лікарні з вибуховою травмою та пораненням скроні. Потерпілому надається медична допомога.

09:45 РФ вночі атакувала Україну дронами, в Одесі та Миколаєві є пошкодження інфраструктури: ситуація в регіонах (ФОТО)

➡️ Ворог обстріляв 20 населених пунктів у Харківській області та 20 у Запорізькій. Детальніше: http://tinyurl.com/3byu5bjz

7 лютого

21:58 Протягом дня росіяни здійснили 17 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 154 вибухи. Обстрілів зазнали Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Середино-Будська громади.

️ Зокрема, в Середино-Будській громаді пролунало 4 вибухи: ворог бив з мінометів. По території Білопільської громади було здійснено авіаудар (3 вибухи), гранатометні обстріли (113 вибухів), мінометні обстріли (10 вибухів). У Краснопільській громаді зафіксовано обстріл з мінометів (5 вибухів), обстріл FPV-дроном камікадзе (1 вибух), скидання ВОГ з БпЛА (1 вибух) та артобстріли (17 вибухів), у Великописарівській громаді був обстріл FPV-дроном камікадзе.

18:30 5 дронів-камікадзе влучили по Марганецькій громаді. Покровська сільська була під артобстрілом. Двоє людей, які постраждали, лікуватимуться вдома. Загалом в районі пошкоджені 3 приватні будинки і 2 господарські споруди. А ще – авто, газогін та лінія електропередач.

️ За уточненою інформацією, через вранішній ракетний удар по Павлограду поранена людина. Це 30-річна жінка. Вибуховою хвилею вибило вікна у трьох будинках – дво- та п'ятиповерхівках.

18:04 Ворог атакував Полтавщину. Звук вибуху чули у Миргородському районі. За попередньою інформацією обійшлося без жертв та руйнувань.

15:25 У Марганецькій громаді ворожий дрон поцілив в авто. Постраждали двоє людей. 60-річна жінка та 38-річний чоловік, однак їхньому життю нічого не загрожує.

13:41 Через російський обстріл неподалік села Молодіжне Херсонської громади постраждав 56-річний чоловік. У нього вибухова травма, поранення спини, живота та руки. Потерпілий у лікарні.

10:59 Зранку російська армія вдарила по селу Токарівка Дар'ївської громади Херсонської області. Постраждав 62-річний чоловік. У нього діагностували вибухову травму. Потерпілого доставили до лікарні.

10:21 Зруйновані будинки, поранені і загиблі: як минула доба в регіонах

➡️ Зокрема, в Харківській області постраждали 22 населених пункти, включаючи Вовчанськ, а в Запорізькій - 19. В Новомосковську Дніпропетровської області під удар потрапило КП. Детальніше: http://tinyurl.com/3b7z5ume

10:18 Масована ракетна атака. Армія РФ обстріляла 6 регіонів України, ППО знищила 29 ракет та 15 дронів: які наслідки (ФОТО)

➡️ У Київській області падіння уламків зафіксували у вісьмох населених пунктах двох районів, у Миколаєві є загиблий. Детальніше: http://tinyurl.com/ryzpjp8b

08:40 Ракетна атака: у Києві горіла багатоповерхівка, троє загиблих (ФОТО)

➡️ Крім цього, внаслідок обстрілу в столиці відбулося аварійне відключення світла в іншому районі. Детальніше: http://tinyurl.com/ytr32af3

6 лютого

22:30 Протягом дня росіяни здійснили 31 обстріл прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 123 вибухи. У Хотінській громаді здійснено мінометні обстріли (10 вибухів) та авіаудар (4 вибухи). По Краснопільській громаді ворог бив з мінометів (19 вибухів), артилерії (14 вибухів) та FPV-дроном (1 вибух). Крім того, відбулося скидання ВОГ з БпЛА (1 вибух).

️ У Білопільській громаді зафіксовано артилерійський обстріл (7 вибухів), гранатометний обстріл (11 вибухів), мінометні обстріли (22 вибухи), а також танкові обстріли (4 вибухи). Середино-Будську громадку обстріляли з мінометів (9 вибухів), на територію Есманьської громади росіяни скинули 6 мін. Крім того, мінометні обстріли були зафіксовані у Зноб-Новгородській (3 вибухи), Новослобідській (4 вибухи) і Шалигінській громадах (2 вибухи)+артобстріл (3 вибухи). По Великописарівській громаді ворог вдарив з артилерії (3 вибухи).

18:30 Росіяни знову безжально обстріляли Нікопольщину – понад два з половиною десятки випущених снарядів. Ворог тричі скеровував на район важку артилерію, стільки ж разів атакував дронами-камікадзе.

️Дісталося Нікополю, Мирівській та Марганецькій громадам. Є поранені. Пошкоджений інфраструктурний об’єкт, 7 приватних будинків. Побиті гараж, авто, газопровід.

16:54 В небі над Дніпровським районом Дніпропетровщини знищили ворожу повітряну ціль.

15:44 За уточненою інформацією, стало відомо про загиблого внаслідок ранкового російського обстрілу Токарівки на Херсонщині. Травми, несумісні з життям, отримав чоловік, 49 років. Внаслідок цього ворожого удару поранення отримали ще двоє місцевих жителів. Зараз вони знаходяться у лікарні.

13:07 У Марганці двоє людей поранені внаслідок атаки дрона-камікадзе. 50-річна жінка лікуватиметься вдома. Чоловік віком 63 років госпіталізований у стані середньої тяжкості.Пошкоджені 4 приватні будинки та авто.

12:21 Через російський обстріл села Токарівка Дар'ївської громади Херсонщини постраждали двоє місцевих - 60-річний чоловік та 74-річна жінка. Вони потрапили під ворожий удар зранку поблизу місцевої крамниці.

11:10 Окупаційні війська тричі скинули вибухівку з дрона поблизу гуманітарного штабу в Бериславі. Постраждала 55-річна жінка. У неї – вибухова травма, поранення рук та ніг. Потерпілу доставили до медзакладу в стані середньої тяжкості.

09:34 Внаслідок ракетного удару на Харківщині загинуло немовля, на Херсонщині 5 загиблих: ситуація у регіонах (ФОТО)

➡️ В Запорізькій області російська армія обстріляла 16 населених пунктів, завдано 81 удар, з яких три - авіаційні. Детальніше: http://tinyurl.com/mr4ca4c3

5 лютого

22:13 Протягом дня росіяни здійснили 51 обстріл прикордоння Сумської області. Зафіксовано 289 вибухів. У Ворожбянській громаді, крім обстрілу з РСЗВ, зафіксовано артобстріл (4 вибухи), відомо про ще одну поранену людину. У Середино-Будській громадій через мінометний обстріл (5 вибухів) поранено 6 людей.

➡️ Більше половини активності ворога прийшлося на Білопільську громаду: там були обстріли з мінометів (38 вибухів), артилерії (11 вибухів), гранатометів (107 вибухів) та FPV-дронів (4 вибухи). Також під обстрілами були Краснопільська (34 вибухи), Миропільська (28 вибухів), Хотінська (22 вибухи), а меншим чином - Шалигинська, Путивльська, Великописарівська, Юнаківська та Есманьська громади.

19:07 О 17 годині росіяни обстріляли з РСЗВ місто Ворожба Сумської області, зафіксовано 8 вибухів. Загинув 40-річний чоловік, його матір травмовано. Пошкоджено п'ять житлових будинків, господарчі споруди, трансформаторну підстанцію та автомобіль.

18:29 Чотири рази протягом дня ворожа артилерія гатила по Нікопольщині. Окупанти били по райцентру та Мирівській громаді. Постраждалих нема, але потрощене агропідприємство. Пошкоджені 9 приватних будинків і 3 господарські споруди.

13:21 В Херсоні через артилерійський удар травми, несумісні з життям, отримала 66-річна жінка. На момент обстрілу вона перебувала на вулиці. Крім того, стало відомо про четвертого загиблого внаслідок ворожого обстрілу центру Херсона близко 12:00. Це чоловік віком 60 років.

12:51 Після 12:00 російські окупаційні війська знову обстріляли Херсон. Внаслідок влучання у середмісті виникла пожежа. По прибуттю на місце виклику рятувальники виявили тіла двох чоловіків. Вони загинули в салоні згорілого автомобіля. Також через ворожі удари постраждав 24-річний херсонець. Його з вибуховою травмою доставили до лікарні.

11:05 Вночі армія РФ вдарила по Корабельному району Херсона. Були атаковані житлові квартали. На місцях влучань виникли пожежі. Знеструмлено частину Острова.

09:40 Окупанти збільшили кількість авіаударів по Харківщині: яка ситуація у регіонах (ФОТО)

➡️ Зокрема, ворог завдав ударів КАБавми по селу Колодязне Куп’янського району: там зруйновано двоповерховий багатоквартирний будинок. Детальніше: http://tinyurl.com/ncauekuh

4 лютого

15:01 Ворожі війська атакували житловий сектор у Торецьку

➡️ 4 лютого російська армія обстріляла житловий сектор у Торецьку. Внаслідок атаки окупантів, ймовірно, з використанням артилерії, на одній з вулиць загинув 58-річний житель. Ще двоє містян дістали тілесні ушкодження: 41-річних чоловіка та жінку, які перебували біля багатоквартирного будинку, доставлено до лікарняні закладу. 

10:38 Росіяни обстріляли низку областей: яка ситуація в регіонах

➡️ Протягом доби, внаслідок ворожих обстрілів дві людини отримали поранення. Детальніше: http://tinyurl.com/vunx84er

3 лютого

14:45 Окупанти продовжують атакувати Херсонщину. Під вогнем опинилось село Качкарівка на Бериславщині. На населений пункт росіяни скинули керовані авіабомби. Внаслідок обстрілу значних пошкоджень зазнали три десятки житлових будинків та обʼєкт критичної інфраструктури. Ще один “приліт” прийшовся по школі.

10:06 Вночі росіяни атакували Україну дронами, на Дніпропетровщині введено графіки аварійних відключень е/е

➡️ У ніч на 3 лютого росіяни атакували територію України 14-ма ударними БпЛА типу "Shahed-136/131" з різних напрямків та двома керованими авіаційними ракетами Х-59 з Бєлгородської області. Деталі: http://tinyurl.com/4dvpxs3e

09:40 Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Куп‘янська авіабомбами ФАБ-500. Пошкоджені дев’ятиповерховий житловий будинок, приватні житлові будинки, електромережі, навчальний заклад та дитячий садок.

2 лютого

22:56 Ворог вчергове атакував Полтавщину. Під час останньої повітряної тривоги в області чули звуки вибухів. За попередньою інформацією є влучання в Миргородському районі. 

22:19 Протягом дня росіяни здійснили 33 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області, зафіксовано 102 вибухи. 

➡️ Обстрілів зазнали Юнаківська (14 вибухів), Хотінська (13 вибухів), Краснопільська (10 вибухів), Білопільська (20 вибухів), Великописарівська (19 вибухів), Есманьська (4 вибухи), Миропільська (8 вибухів), Середино-Будська (10 вибухів), Свеська (2 вибухи) громади.

18:30 У Нікополі через ворожий обстріл двоє людей отримали поранення. Це 34-річний чоловік та 63-річна жінка.  Загалом в результаті двох артобстрілів у місті пошкоджені санаторій, 5 приватних будинків, 4 господарські споруди, лінія електропередач. Бив агресор і по Мирівській громаді Нікопольського району. Понівечене аграрне підприємство. 

15:22 Окупанти вкрили вогнем житлову забудову у центральній частині Херсона. Частково зруйновано триповерховий будинок, пошкоджено довколишні оселі. Відомо щонайменше про двох постраждалих. 73-річну жінку доставили до лікарні з вибуховою травмою, контузією та пораненням ноги. Також шпиталізували 17-річного хлопця.

14:59 Окупанти знову скинули вибухівку з дрона на жителя Берислава. Під удар потрапив 46-річний чоловік. У нього – вибухова травма, поранення ноги та перелом руки. Потерпілого доставили до лікарні.

14:35 В обід російська армія атакувала село Інгулець Дар'ївської громади Херсонщини. Постраждала 59-річна жінка. У неї діагностували вибухову травму, поранення голови та ніг. Бригада швидко” надала потерпілій меддопомогу на місці. Пізніше ворог знову вкрив вогнем населений пункт. Поранено 37-річного чоловіка. Його госпіталізовано з вибуховою травмою та уламковими пораненнями ноги.

11:39 Окупаційні війська вкрили артилерією і "Градами" Білозерку Херсонської області. Пошкоджено більше десятка приватних будинків, в деяких - значні руйнування. Люди не постраждали.

09:40 Внаслідок атаки дронів Кривий Ріг без світла, є влучання на Кіровоградщині: ситуація у регіонах

➡️ Зокрема, в Кривому Розі ворожий дрон пошкодив підстанцію "Укренерго", а у с. Вільхуватка Куп’янського району Харківщини знищено будівлі та споруди агропідприємства. Детальніше: http://tinyurl.com/5v6w6x6n

1 лютого

21:56 Протягом дня росіяни здійснили 23 обстріли прикордоння Сумської області, зафіксовано 107 вибухів. Білопільська громада: ворог бив з мінометів (7 вибухів) та артилерії (1 вибух), Хотінська: мінометні обстріли (11 вибухів), Краснопільська: атака двох FPV-дронів та обстріли з мінометів (13 вибухів) і артилерії (12 вибухів).

️ Великописарівська громада: скидання з БпЛА вибухового пристрою (ВОГ) (1 вибух), обстріли з мінометів (11 вибухів) і артилерії (12 вибухів), Юнаківська: атаки FPV-дронів (3 вибухи), скидання з ВОГ з дронів (6 вибухів), артобстріли (20 вибухів) і гранатометний обстріл (7 вибухів).

19:24 Через ворожий удар по Бериславу загинули та постраждали іноземні волонтери - двоє громадян Франції. Ще троє іноземців дістали легкі травми. Серед поранених також активіст українського представництва організації.

18:30 Ворог атакував Нікополь артилерією та дронами-камікадзе. Безпілотники спрямував і на Марганецьку, Мирівську та Покровську сільську громади. Загалом в Нікопольському районі пошкоджені 9 приватних будинків та дві господарські споруди. Руйнування є на сільгосппідприємстві. Було гучно і у Новомосковському районі, де агресор поцілив ракетою. Сталася пожежа. Всюди - без загиблих та постраждалих.

18:11 Під російським вогнем опинилося село Тягинка Херсонської області. Внаслідок чергових обстрілів пошкоджено оселі місцевих жителів. Люди не постраждали.

16:56 Близько 15:15 під удар безпілотника в Бериславі потрапила жінка. Внаслідок скидання вибухівки з дрону 48-річна потерпіла отримала вибухову травму та втратила палець на руці. Її доставили до лікарні.

09:43 На Харківщині окупанти скинули КАБ на лікарню, на Херсонщині шестеро людей отримали поранення: як минула ніч в регіонах

➡️ В свою чергу, в Запорізькій області зафіксовано 169 ударів по 27 населених пунктах. Детальнішеhttp://tinyurl.com/yxuw9rfc

09:52 Вночі російська авіація скинула дві авіабомби по селу у Милівській громаді Херсонської області. Пошкоджено освітній заклад, а також житлові будинки. Постраждав 67-річний чоловік та його дружина віком 65 років. У них діагностували вибухові травми, контузії та уламкові поранення. Потерпілі знаходяться у лікарні в стані середньої тяжкості.

Новини війни в Україні за липень 2023–січень 2024

Новини війни в Україні за лютий–червень 2023

Новини війни в Україні за грудень 2022–січень 2023

Новини війни в Україні за жовтень-листопад 2022

Новини війни в Україні за серпень-вересень 2022

Новини війни в Україні за червень-липень 2022

Новини війни в Україні за квітень-травень 2022

Новини війни в Україні за лютий-березень 2022